Reviews

Chanel Rouge Coco Gloss - swatches & review

Volg je de laatste trends op het gebied van make-up, dan draag je vast regelmatig een vloeibare matte lipstick in een stoere nude/bruine kleur! Maar niet iedereen houdt daarvan, zo kunnen zulke lipsticks soms droog aanvoelen en kunnen dat soort kleuren je snel wat ouder maken. Hou je daarentegen van een frisse kleur op je lippen en van comfortabel aanvoelende lippen, de hele dag? Dan zijn de nieuwe Chanel Rouge Coco Glosses misschien wel meer wat voor je! Kijk even mee naar mijn review en wat swatches....

Chanel Rouge Coco Gloss (EUR 31,00) in 24 kleuren verkrijgbaar plus in 3 gekleurde topcoats. Bij deze collectie zijn ook nog een aantal nieuwe kleuren nagellak, Rouge Coco lipsticks & Rouge Coco Stylo uitgebracht.

 

ROUGE COCO GLOSS glanst en hydrateert intens en is verkrijgbaar in alle kleuren die je maar wenst. Een heerlijke geltextuur, een palet intense, iriserende kleuren met een hoogglanseffect. Voor een zeer licht tot volledig dekkend make-upresultaat.

Het voedende Hydraboost complex bestaat uit natuurlijke wassen (jojoba, zonnebloem en mimosa) en een natuurlijk derivaat van kokosolie en zorgt onmiddellijk voor gehydrateerde, gladde en zachte lippen, dag na dag . De smeltzachte textuur wordt één met de lippen en creëert een intens waterglanzend en langhoudend effect.

 

Naast 24 kleuren Rouge Coco Gloss zijn er door Chanel ook 3 Rouge Coco Gloss topcoats uitgebracht in de kleuren goud (Excitation - licht de basiskleur op), oranje (Impulsion - maakt de basiskleur feller) en zwart (Caviar - maakt de basiskleur dieper/donkerder). Die topcoats kun je combineren met iedere lipstick die je maar wilt, zo voeg je niet alleen glans toe maar verander je op subtiele wijze de kleur. 

swatches Chanel Rouge Coco Gloss v.l.n.r. : 728 Rose Pulpe, 119 Bourgeoisie, 748 Nectar, 762 Heart Beat, 766 Caractere & 774 Excitation (topcoat)

De Rouge Coco Gloss heeft een nieuwe, zeer fijne applicator die door Chanel omschreven wordt als een "cocoon" applicator. Die naam heeft de applicator gekregen omdat het een iets ronde applicator is die zeer zacht is en comfortabel aanvoelt als je de Gloss aanbrengt. Er zit een bolling in de applicator, waardoor er een holle kant is die heel snel Gloss aanbrengt op je onderlip en de andere kant is juist bol, waardoor je de lipgloss goed kunt aanbrengen op de lipcontouren. En inderdaad, het aanbrengen van de gloss voelt erg prettig aan!

Laten we even kijken naar de swatches van de vijf "normale" Rouge Coco Glosses:

Chanel Rouge Coco Gloss 728 Rose Pulpe

Chanel Rouge Coco Gloss 119 Bourgeoisie

Chanel Rouge Coco Gloss 748 Nectar

Chanel Rouge Coco Gloss 762 Heart Beat

Chanel Rouge Coco Gloss 766 Caractere

Ik ben niet echt een lipgloss liefhebber, maar heb deze lipglosses natuurlijk wel even aan een test onderworpen. Ik heb de neutrale roze/taupe Bourgeoisie heel wat keren gedragen en dat is prima bevallen. De kleur is dan wel transparant, maar toch zie je de kleur goed op mijn lippen. De textuur is wat minder plakkerig dan van de oudere Chanel Levres Scintillantes en dat voelt net iets fijner op mijn lippen. Toch zou ik niet willen beweren dat de Rouge Coco Gloss niet plakt, want dan doen ze wel, zij het niet te erg.

Zoals je kunt zien zijn er zowel behoorlijk transparante kleuren (Rose Pulpe & Nectar) als meer dekkende kleuren (Heart Beat & Caractere), maar ze hebben allemaal wel een transparante look en sommige kleuren bevatten ook wat fijne shimmers (Bourgeoisie).

De houdbaarheid van de kleuren is voor een lipgloss redelijk, maar na een uurtje of twee is de glans en kleur toch wat minder dan direct na het aanbrengen en na een maaltijd moet je zeker weer een nieuw laagje aanbrengen. Maar goed, dat is wat mij betreft normaal bij een lipgloss. Rouge Coco Gloss draagt wel erg comfortabel, mijn lippen worden goed gehydrateerd en ook al is de kleur verdwenen, dan nog blijf je het verzorgende effect voelen.

Rouge Coco 466 Carmen

Chanel Rouge Coco 466 Carmen plus een laagje Rouge Coco Gloss topcoat Exitation, de kleur wordt inderdaad iets lichter en sprankelender. De applicator wordt wel rood van de lipstick, maar is vrij makkelijk af te vegen aan een tissue.

Chanel Le Vernis Longue Tenue 566 Washed Denim - een koele grijs tint die dekt in twee laagjes, deze heeft een creme finish

Chanel Le Vernis Longue Tenue 572 Emblematique - een diepe rode kleur, chique en klassiek, ook deze dekt in twee dunne laagjes. De houdbaarheid is, zoals bij alle Le Vernis Longue Tenue erg goed.

De nieuwe Chanel Rouge Coco Gloss kosten EUR 31,00 per stuk (5,5 gram) en zijn verkrijgbaar in 24 kleuren en in 3 top coats. Ze zijn momenteel al te koop bij de verkooppunten van Chanel zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL en hun eigen Nederlandse webshop.

 

Ben je lipgloss fan, dan zou ik je zeker aanraden om deze nieuwe Chanel glosses eens te proberen, ze zijn in mooie kleuren verkrijgbaar en voelen prettig aan op je lippen! 

Deel dit artikel
Back to top