Reviews

MAC Studio Quiktrik Stick - blush, highlight, bronzer of allemaal?

MAC bracht vorige maand de Work it Out collectie uit, een vrij "sportieve" collectie geïnspireerd op de jaren 80 met fel gekleurde mascara en oogpotlood (groen/geel/turqoise/roze). Lekker kleurig hoor, maar niet bepaald mijn ding, de jaren 80 liggen al even achter me, haha. Gelukkig waren er ook producten die ik leuk vind, zoals de Studio Quiktrik Sticks, een product dat lekker multi-functioneel is omdat je het gebruikt als bronzer, blush, highlighter of contour. Kijk even mee naar de swatches & mijn review...

MAC Studio Quiktrik Sticks Work it out collectie EUR 34,50 per stuk - (de verpakkingen zijn speciaal voor deze collectie)

De Studio Quiktrik Sticks zijn door MAC opgenomen in hun vaste assortiment, maar de varianten van de Work It Out collectie zijn anders van samenstelling (al zijn A latte sheen & Softly does it wel in andere combinaties te vinden in het vaste assortiment).

Ik heb zelf altijd een haat/liefde verhouding met dit soort sticks. Ik ben er altijd op slag verliefd op, zeker na het zien van swatches maar in de praktijk vind ik ze vaak niet echt zo handig en gebruik ik ze niet zo vaak. Ik denk wel dat dit een persoonlijke voorkeur is, ik ben nu eenmaal een liefhebben van poederproducten en kwasten. Maar ik moet natuurlijk wel een beetje een "open mind" hebben en dus test ik deze Studio Quiktrik Sticks toch uit. De combinaties die je hieronder ziet, zijn dus exclusief te koop in de MAC Work it out collectie, die tijdelijk te koop is.

MAC Studio Quiktrik stick Whiff of pink/Softly does it (roze/zilver) - een vrij koele combinatie zo op het eerste gezicht met een felroze kleur die je als blush kunt gebruiken en een beige/zilveren highlighter, die vrij bescheiden is.

De roze kleur valt een beetje weg op mijn huid en oogt wat meer rood na het verdelen met mijn vingers. Je kunt de Studio Quiktrik direct aanbrengen op je huid en inderdaad uitvagen met je vingers of eventueel met een kwast. De highlighter Softly does it is niet zo heel duidelijk te zien, zoals ik al aangaf is de glans best bescheiden.

MAC Studio Quiktrik Stick Soft side/A latte sheen (koraal/goud) - een warme combinatie van een koraal/bronskleurige blush/bronzer en een warme, gouden highlighter

Deze kleurencombinatie past beter bij mijn huidstint dan de eerste Quiktrik Stick die ik testte, warme kleuren staan mij toch beter. Zoals je ziet is de combinatie best pittig van kleur, zeker omdat ik echt maar weinig product heb aangebracht, de pigmentatie is goed. De gouden highlighter is wel wat opvallender dan de zilveren hierboven, maar het blijft een vrij bescheiden effect, niet te vergelijken met de highlighters van Becca om maar een voorbeeld te nemen.

MAC Studio Quiktrik Stick Here you go/All aflush - een combinatie van een donkerrode bessenkleur als blush en een vrij donkerroze blush met gouden shimmers, die ik niet als highlighter zou kiezen. De pigmentatie van de kleuren zijn heel goed, weliicht een aanrader voor een echt donkere huid?

Ook deze kleur transformeert op mijn huid en ik zie vooral de de "highlighter" op mijn huid niet best uitpakt, de kleur is te donker om voor mij een highlighter te zijn en daardoor lijkt het er meer op dat ik mijn blush niet goed heb aangebracht, oeps! Deze combinatie is denk ik veel en veel beter geschikt voor iemand met een echt donkere huid, want daar past zo'n dieproze highlighter met gouden shimmer heel mooi uit (Denk ook aan Redlite Strobe Cream, ideaal voor de donkere huid). Ik zou producten wel prima los van elkaar kunnen gebruiken of eventueel over elkaar heen, maar niet apart als blush & highlighter.

 

Review

Ik heb de Studio Quiktrik Sticks regelmatig gebruikt de afgelopen tijd omdat ik ze nu echt eens een kans wilde geven. In gebruik zijn ze best handig, vooral als je weinig tijd hebt of onderweg bent, want je kunt ze snel opbrengen en even met je vingers verdelen. Toch vind ik dat het effect net even iets slordiger oogt dan als ik een poederblush & highlighter met een kwast aanbreng. Slordiger....of misschien is het effect wel natuurlijker, want door de textuur en subtiele glans van de Quiktrik Sticks oogt de kleur die je aanbrengt wel natuurlijker dan als je poederproducten aanbrengt. Je ziet hier de kleur en glans wel, maar ziet nog steeds de textuur van de huid goed, dat is natuurlijk ook wel een voordeel.

De textuur van de Quiktrik Sticks is soms wat stug, vooral in het begin en ze werken na een paar keer gebruiken net wat fijner. Zelf vind ik het fijner om de Sticks aan te brengen op mijn hand en dan de kleur op mijn gezicht te deppen (dus niet zoals ik op de foto's hierboven heb gedaan). Dan kun je wat preciezer werken en blijft de foundation/concealer ook beter op zijn plaats. Nadeel is dan wel dat ik een "vieze" hand en vingers heb, ik zou natuurlijk ook een kwast kunnen gebruiken?

Hou je van een natuurlijke, subtiele kleur op je gezicht en wil je make-up snel kunnen aanbrengen? Dan zijn deze Studio Quiktrik Sticks misschien wat voor je. Ben je vaak onderweg en wil je een multi-functioneel product, dan zijn ze ook aanraders, ik gebruik ze ook weleens op mijn lippen trouwens!

Mijn favoriete MAC Studio Quiktrik Stick is de combinatie A latte sheen/Soft side, omdat die kleuren mij goed staan en ik de combinatie mooi bij elkaar vind passen. Op mijn lippen vind ik A latte sheen ook heel mooi, ik draag er dan wel een lipbalm onder en dep wat kleur op mijn lippen, de textuur is nl. wel wat droog voor de lippen. Op de foto draag ik Lancôme Teint Idole Ultra Wear, NARS concealer, Kat von D eyeliner, YSL The Shock mascara en A latte sheen/Soft side op wangen en lippen

 

Je koopt deze varianten van MAC Studio Quiktrik sticks uit de Work it out collectie nu nog bij Douglas, zolang de voorraad strekt. Er zijn ook vijf varianten te koop in het vaste MAC assortiment voor EUR 34,50 per stuk, die kun je bij alle verkooppunten vinden. Vind jij de Studio Quiktrik Sticks handig?

Deel dit artikel
Back to top