Reviews

NARS Unfiltered I & II Cheek palette - swatches & review

Nu highlighten, strobing en draping steeds meer "normale" make-up technieken worden, hebben de make-up liefhebbers blushes zeker weer herontdekt. Blush doe je niet alleen maar op voor wat kleur op je wangen, maar juist ook om je gezicht de gewenste vorm en glans te geven. Kortom, een goede blush is onmisbaar, maar het is natuurlijk nog beter als je meerdere goede blushes hebt. NARS, die geweldige blushes maakt, brengt twee geweldige Cheek palettes uit, die ik in elk geval niet kon weerstaan: Unfiltered I & II.

 

NARS Unfiltered Cheek palette I (oranje) & II (roze) EUR 45,00 per stuk (via narscosmetics.eu - de officiële Europese webshop)

 

NARS Unfiltered I Cheek Palette EUR 45,00 (6 blushes van 3,5 gram)

Dit vurige palette oogt al "warm" aan de buitenkant door de glanzende, oranje verpakking. Maar ook de binnenkant ziet er warm en bijna tropisch uit, met mooie rood, oranje en bronzen tinten voor je wangen. De blushes zijn gevarieerd qua textuur en finish, maar zijn altijd zeer fijn, extreem gepigmenteerd en heel goed opbouwbaar. Gebruik bij blushes van NARS wel een lichte hand de eerste keer omdat je snel teveel kleur opbrengt.

Deze combinatie van kleuren is ideaal voor een getinte huid of als je houdt van warme tinten op je wangen (vind ik bij mezelf altijd het mooiste). 

In het palette vind je de volgende kleuren : Watch me, Me first, Takeover, Out there, Chic & Exhibit A. In het palette zit van elke kleur 3,5 gram (normaal betaal je EUR 32,00 voor een blush van 4,5 gram), Exhibit A is een blush uit de vaste collectie van NARS. Dat betekent dat dit Cheek Palette echt een prima deal is qua prijs, maar ook de kleuren zijn echt heel mooi om toe te voegen aan je collectie, ze zijn mooi en divers.

Watch me is een vrij witte highlighter, die wat mij betreft een beetje buiten de boot valt, de kleur is eerder koel dan warm. Maar als je de kleur combineert met een van de warmere blushes, komen de gouden shimmers toch veel meer naar boven en past het juist weer heel goed bij elkaar. Takeover is een taupe-brons kleur die zelfs zou kunnen fungeren als bronzer, al kies ik zelf toch liever voor een echte bronzer zoals Laguna. Maar op zich zou het best kunnen en maakt het zo'n palette weer handig om mee te nemen!

De onderste rij kleuren zijn vrij mat, maar nog wel fijn van structuur en goed te blenden, let wel op de extreme pigmentatie van Exhibit A....heel voorzichtig opbrengen en blenden! Misschien schrik je van de kleur, maar geloof me dat rood heel mooi kan zijn, mits je het een beetje subtiel aanbrengt en vooral op een donkere huid is het een geweldige kleur.

swatches NARS Unfiltered ! cheek palette : Watch me, Me first, Takeover, Out there, Chic & Exhibit A

Ik heb hier Takeover, Me First & Watch me op

NARS Unfiltered II Cheek Palette EUR 45,00 (6 blushes van 3,5 gram)

De roze, spiegelende buitenkant van dit palette verraadt het al, dit is de koele variant! Ondanks dat ik zelf toch meestal kies voor warmere tinten op mijn wangen, kan ik een goede roze blush zeker ook waarderen. En als in dit palette dan ook nog een van de mooiste highlighters : NARS Hot Sand te vinden is, kan ik het toch niet weerstaan. Roze op je wangen geeft wel vaak een lekker frisse uitstraling, ideaal als je bijvoorbeeld een beetje moe oogt.

In dit palette vind je ook zes kleuren blush: Conquest, Undefeated, Power play, Hot Sand, Fame & Candid. Ook hierin zit weer 6 keer 3,5 gram, dus de deal is net zo mooi! ;-) Hot Sand is inmiddels ook opgenomen in het vaste NARS assortiment (heel terecht, het is een geweldige kleur) en wordt door hen omschreven als een "highlighting blush"

Ik moet je eerlijk zeggen dat de kleuren mij een beetje tegenvielen, ze zijn nogal licht. Nu heb ik natuurlijk een iets getinte huid, maar de lichtste kleur Conquest is volgens mij voor iedereen te licht. Zowel Conquest als Power play zijn mat, de andere tinten hebben een fijne shimmer. Fame zou eventueel kunnen fungeren als heel lichte bronzer, omdat die kleur wat warmer is. Hot Sand is een hele mooie, zandkleurige highlighter die door NARS wordt omschreven als "Peach champagne".

De kleuren zijn inderdaad vrij koel, op mijn warme huid geeft dat direct een heel ander effect dan als ik warmere tinten gebruik. Ik zie er met koele tinten direct meer "opgemaakt" uit, misschien simpelweg wat onnatuurlijker. Dat is prima, want daar kies ik bewust voor als ik deze tinten gebruik. Ik had trouwens op de foto hieronder wel teveel van Undefeated gebruikt, het effect was daardoor iets te metallic en daar moet je altijd wel een beetje mee uitkijken. Je wilt er niet uitzien als een robot.....je kunt ook echt teveel glans/highlighter aanbrengen wat mij betreft.

Maar goed, ik val in herhaling als ik zeg dat je al de blushes uit deze palettes met een lichte hand moet aanbrengen, ik was het alleen zelf even vergeten de eerste keer!

swatches NARS Unfilterd II Cheek Palette : Conquest, Undefeated, Power Play, Hot Sand, Fame & Candid

Ik draag hier een combinatie van Undefeated, Candid & Hot Sand

Fans van NARS hebben deze Unfiltered Cheek Palettes natuurlijk allang gezien (en gekocht?) in de Europese webshop van NARS, want het is qua prijs natuurlijk een topdeal. Je krijgt zes (bijna) fullsize blushes voor de prijs van 1,5 fullsize en de kleuren zijn ook nog eens behoorlijk uniek. Sommige namen komen mij bekend voor, die zijn waarschijnlijk al eens eerder in blushpalettes uitgebracht, maar alleen Exhibit A & Hot Sand zijn in het vaste assortiment te vinden.

Leuk, want zo heb je een combinatie van kleuren die je anders niet kunt kopen! Zelf kies ik voor Unfiltered I als favoriet palette, Unfiltered II is een stuk koeler en die kleuren zal ik minder gebruiken. Misschien geef ik dat palette wel aan Bo, die gebruikt meestal iets koelere tinten dan ik, dus dat komt mooi uit!

 

De NARS Unfiltered I & II Cheek Palettes kosten EUR 45,00 per stuk en kun je vanuit Nederland bestellen bij de officiële Europese NARS webshop. Daar heb je geen verzendkosten vanaf EUR 50,00 en je kunt betalen met Paypal en creditcard, je betaalt geen invoerrechten omdat de webshop binnen Europa is gevestigd. Meestal duurt het wel een klein weekje eer je bestelling binnen is, hou daar even rekening mee. Je kunt de palettes ook kopen bij de Franse Sephora. EDIT : groot nieuws, NARS opent deze zomer ook counters in Nederland, lees er hier meer over.

Deel dit artikel
Back to top