Reviews

Mijn eerste keer botox! Het resultaat na een week plus mijn eerste weekvlog

Toen ik vorige week op bezoek was bij Velthuis kliniek in Amsterdam was voor hun persevent, nam ik een spontaan besluit : ik wilde een keer botox ervaren! Door de jaren heen was mij dit al heel vaak aangeboden door klinieken en artsen, maar ik was nooit op een aanbod ingegaan. Toch was ik heus wel benieuwd, ik ben tenslotte beautyblogger en test heel veel producten en behandelingen uit, waarom dan niet een keer botox testen? Maar ja, een spuit in je gezicht laten zetten door een arts is toch wat anders dan een creme of serum opsmeren. Ik vertel je over mijn ervaring en laat je ook mijn eerste weekvlog zien. Kijk je mee?

 

Botox, wat is het precies en wat doet het?

 

Botox is een afkorting van botuline toxine, het is een middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botuline toxine is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Sinds de jaren '90 wordt botuline toxine op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. 

Botox wordt door een arts direct ingespoten in de spier van (o.a.) het gezicht om deze tijdelijk stil te leggen, waardoor de rimpels minder zichtbaar worden. Het werkt vooral bij mannen en vrouwen die hun mimische spieren veel gebruiken, die veel beweging hebben in hun gezicht. Als je gezicht ontspannen is zullen er misschien maar weinig rimpels zichtbaar zijn, maar dat kan heel anders zijn als je je lacht, praat of soms ingespannen ergens naar kijkt. Op ten duur kunnen op plekken diepere fronsrimpels ontstaan, denk maar aan die rimpel tussen je wenkbrauwen, de kraaienpootjes bij je ogen of de rimpels op je voorhoofd.

Botuline toxine kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift en frissere blik te creëren. Het effect na een behandeling is na een paar dagen zichtbaar, na één tot twee weken optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.  

Er zijn nog meer toepassingen voor botox, zoals een behandeling tegen overmatig zweten, tandenknarsen of spanningshoofdpijn. 

Mijn behandeling 

 

Zoals ik al vertelde had ik nooit eerder de behoefte om botox te gebruiken omdat ik vind dat ik helemaal niet zoveel rimpels of fronslijnen heb, ondanks dat ik bijna 47 jaar ben. Maar die rimpeltjes zijn er natuurlijk heus wel, ik zie er echt wel anders uit als toen ik 20 was en dat is prima. Maar nieuwsgierig naar botox was ik toch wel geworden in de loop van de tijd, vandaar dat ik toch heb besloten een kleine botox behandeling te ondergaan.

Samen met cosmetisch arts Myrthe Hartgers van Velthuis kliniek, besloten we de fronslijntjes tussen mijn wenkbrauwen aan te pakken en (hopelijk) ook de horizontale lijntjes op mijn voorhoofd iets te kunnen verzachten (dat is iets lastiger omdat ze niet veroorzaakt worden door een spier). Omdat mijn lijntjes niet zo diep zijn, is maar een kleine hoeveelheid botox nodig volgens Myrthe. Ik zou zelfs genoeg hebben aan een "baby Botox", dat is "gewoon" botox, maar dan een kleinere hoeveelheid. Toch gaat ze ongeveer voor de hoeveelheid voor één locatie, die ze verdeelt over het gebied tussen mijn wenkbrauwen en bovenaan mijn voorhoofd (zie de foto hierboven). 

Het inspuiten is niet echt pijnlijk, maar je voelt de prikjes wel even, al is het heel erg kort en verdwijnt de pijn direct weer. Na het inspuiten kan er een miniem druppeltje bloed zichtbaar zijn, maar dat dept Myrthe direct weg. Na de behandeling zien je eigenlijk niets van de prikjes, zeker niet van een afstandje.

Zo'n prikje botox voelt wel anders dan het inbrengen van fillers, omdat er dan natuurlijk fillers van hyaluronzuur onder je huid worden gespoten en dat voelt anders aan, er kom wat meer druk op die plek. Van de botox voel je, behalve het korte prikje, helemaal niets, je kunt direct weer door!  Myrthe gaf me nog wel wat instructies mee, ik moest mijn voorhoofd en wenkbrauwen extra veel bewegen de komende uren om de botox optimaal te laten werken en ik kreeg het advies mee om minstens 4 uur lang niet te bukken of te gaan liggen.

De behandeling die ik heb ondergaan (botox op één locatie) kost normaal EUR 200,00 (ik hoefde er niet voor te betalen), al is het altijd afhankelijk van de hoeveelheid botox die nodig is. Bij Velthuis kliniek gebruiken ze Botox van Allergan, één van de meest gerenommeerde merken die er zijn. Wil je meer informatie, ga dan even naar de website van Velthuis kliniek.

 

Het resultaat na een week

 

Volgens Myrthe zou het effect van de botox de dag na de behandeling al zichtbaar kunnen zijn, maar dat is meestal niet het geval, normaal gesproken duurt het een paar dagen en het optimale effect zou je volgens haar pas na twee weken zien. Ik zag en merkte de eerste dagen na de behandeling eigenlijk niets, maar na een dag of 3/4 merkte ik wel verschil. Niet alleen ik zag verschil, Marco zei ook dat hij wat aan me zag! Het was vooral mijn oogopslag die hem opviel, ik zag vooral verschil in mijn expressie. Maar niet alleen dat, ik zag (en zie) ook dat de fronslijntjes tussen mijn wenkbrauwen zachter waren geworden en zie zeker ook verschil in de horizontale lijntjes op mijn voorhoofd.

Ik ben best wel verbaasd over het resultaat, dat je met zo'n kleine behandeling zo'n verschil kan maken in je gezicht? Wat precies het verschil is? Het gebied waar de botox is ingespoten voelt anders, een soort van verdoofd, al is het verschil subtiel en minimaal. Ik kan veel minder goed boos kijken (haha...dat kan heel handig zijn maar soms ook niet), ik kan mijn wenkbrauwen niet meer optrekken zoals ik eerst deed en daardoor zie ik er wat strenger uit. Blijkbaar deed ik dat (ongemerkt) toch heel vaak en onstonden zo ook de horizontale lijntjes op mijn voorhoofd. Nu ik dit niet meer zo goed kan (het kan nog wel, maar niet zo makkelijk als eerst) vind ik dat mijn blik iets minder open is dan eerst. Mijn voorhoofd is wel wat gladder en de lijntjes tussen mijn wenkbrauwen worden ook steeds minder zichtbaar, maar dat trekt mijn aandacht eigenlijk minder dan het verschil in oogopslag.

 

In deze korte filmpjes kun je mijn reactie na een paar daagjes zien, eronder staan nog twee foto's van voor en na de behandeling:

 

Vorige week liet ik bij Velthuis kliniek botox inspuiten rond mijn wenkbrauwen en in mijn voorhoofd om eens te kijken...

Posted by MrsBeautyscene on Thursday, June 15, 2017

 

 

foto voor de behandeling

foto van 5 dagen na de behandeling

 

Wat vind ik ervan?

Het is nu acht dagen na de behandeling en het resultaat kan nog wat veranderen, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik dit nog een keer ga doen. De behandeling is prima te doen en werd keurig uitgevoerd door cosmetisch arts Myrthe van Velthuis Kliniek. Maar ik vind het effect in mijn uitstraling net iets teveel van het goede, ik zie meer "nadelen" dan voordelen en vind vooral dat mijn uitstraling wat strenger en donkerder is geworden. Dat is overigens lastig vast te leggen op een foto, omdat je daarvoor mijn gezicht in beweging moet zien. Maar ik heb ook nog een weekvlog gemaakt, met daarin beelden van voor en na de behandeling dus misschien zegt dat iets meer.

 

Ik kreeg hier en daar ook wat berichtjes/comments dat ik nog wat extra botox moet laten inspuiten voor een beter resultaat, maar ik denk niet dat ik dat ga doen. Ik denk dat ik deze botox lekker laat uitwerken en het niet meer opnieuw zou doen, die rimpeltjes vond ik nu ook weer niet zo'n ramp en ik zie toch liever een iets vrolijker gezicht in de spiegel. Dan maar lijntjes en rimpeltjes! Maar goed, dat weet ik nu in elk geval, had ik dit niet geprobeerd, dan wist ik het natuurlijk niet dus op zich is de test niet voor niets geweest. Ik ga mijn ervaring nog wel even terugkoppelen aan Myrthe als de twee weken voorbij zijn!

Kun je de video niet zien? Klik dan even hier en vergeet niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, zo mis je geen video!

 

Tot zover mijn update over de eerste keer botox gebruiken, na iets meer dan een week, het kan zijn dat ik dit artikel nog update over een tijdje, omdat het effect volgens de arts pas optimaal is na twee weken. Ik ga mijn ervaring dan zeker even aan haar terugkoppelen. Ik ben wel benieuwd naar jullie eigen ervaringen met botox, hebben jullie het weleens gebruikt en hoe is het jullie bevallen? 

Deel dit artikel
Back to top