Blogs & Editorial

3 Elementen om je slaapkamer makkelijk te stylen

3 Elementen om je slaapkamer makkelijk te stylen

Je slaapkamer is een belangrijke ruimte. Het is niet alleen maar de plek waar je slaapt. Het is de plek waar jij helemaal tot rust komt, dromen beleeft en de liefde bedrijft. Het is je opvangoord waar je naartoe gaat als je verdriet hebt en als je ziek bent. Waar je je terugtrekt als je even alleen wilt zijn of even wilt relaxen. Kortom, daar beleef jij je diepte- en hoogtepunten en kun je helemaal jezelf zijn. Het is dan ook essentieel dat deze ruimte helemaal bij je past en een oase van rust vormt in je drukke bestaan. Vind jij het lastig om je slaapkamer te stylen? Wanneer je deze 3 elementen gebruikt, creëer je met groot gemak jouw droomslaapkamer!

Textiel en kleur

Je raambekleding en beddengoed zijn voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van je kamer. Dit komt simpelweg door het feit dat het grote oppervlakken zijn. Een mooie bedsprei maakt de look van je kamer bijvoorbeeld helemaal compleet en hetzelfde geldt voor je gordijnen. Door deze twee elementen op elkaar af te stemmen, maak je al een grote stap in de styling van je kamer. Om te zorgen voor een rustig geheel is het slim om altijd minstens een van beiden effen te kiezen. Dus bij gordijnen met een print kies je een effen bedsprei of dekbed en andersom. Beide elementen bieden ook warmte en comfort. Bij het kiezen van je beddengoed let je op het materiaal en de dikte: afgestemd op het seizoen. Natuurlijke materialen genieten over het algemeen de voorkeur. Voor wat betreft de kleur op de muur geldt eigenlijk hetzelfde principe. Het is mooi om een accentmuur te maken, bijvoorbeeld aan het hoofdeinde van je bed. Denk dan aan een behang met print of fotobehang en de andere muren in een bijpassende, effen kleur. Of een accentkleur en bijpassende tinten op de andere muren. Maar ook nu weer; houd het rustig. Kies voor maximaal 1 element met een print.

Meubels

Je slaapkamermeubilair is uiteraard de basis. Kies voor een goed bed dat voldoende ruimte biedt voor jou en je partner. De matraskeuze daarbij is cruciaal voor een goede nachtrust en powernaps. Neem de tijd om je bed en je matras te kiezen; vraag advies en probeer het uit. Verder moet er voldoende opbergruimte zijn voor je kleding, make-up en de spulletjes die je nodig hebt als je in bed ligt. Kies voor een eenvoudige, rustige meubelstijl als basis. Door je meubels basic te houden, kun je spelen met de kleur, print en stijl van je textiel.

Wees zuinig met accessoires

Om het geheel compleet te maken, kies je slechts enkele accessoires die mooi combineren met de stijl van de rest combineert. Beter enkele grote items dan een heleboel kleine: dan wordt het snel rommelig. Denk bijvoorbeeld aan een grote poster of foto, of grote pot met een plant. Planten zijn erg mooi en rustgevend en er zijn soorten die de lucht zuiveren en die zorgen voor extra zuurstof, zoals sansevieria en dracaena. Jasmijn en lavendel verspreiden een heerlijke geur en werken kalmerend.

Met deze 3 elementen creëer je een plek waar je je mooi slaapt en tot rust komt!

Deel dit artikel
Back to top