Blogs & Editorial

Wat zijn jouw favoriete "vintage" beautyproducten?

Op deze moederdag moest ik eens bedenken hoe ik onze "sunday discussion" wilde invullen. Ik wilde iets doen met moeders & beautyproducten, maar helaas...mijn moeder was vroeger niet zo''n beautyproducten liefhebster, dus kon ik mij maar weinig tips herinneren. En toen besloot ik zelf maar eens in mijn geheugen te graven en te gaan zoeken naar mijn "vintage" beautyproducten. Kijk snel verder.... Het is alweer heel lang geleden, maar toen ik net begon met het gebruiken van "echte" beautyproducten was het begin jaren tachtig (ja ja van de vorige eeuw). Uit die tijd stammen nog een aantal producten die mij erg goed zijn bijgebleven, ik zal ze hieronder even met jullie delen. Nu was mijn liefde voor beautyproducten al vroeg begonnen op een bepaald vlak, mijn oma van vaders kant (zeg maar de Indische tak) was directie-secretaresse bij Andrélon, altijd als wij bij haar op bezoek kwamen gingen we weg met tassen vol producten, hihi....haar kasten van die tijd doen mij wel denken aan hoe mijn kasten er nu uitzien! Als ik kleinkinderen zou hebben, dan komen ze bij mij vast parfum & nagellakjes inslaan! Voor ik een aantal van mijn "vintage" beautyproducten laat zien, wil ik dus aan jullie vragen of jullie ook van dit soort producten hebben. Producten die vroeger tot jullie favorieten behoorden of die je aan een bepaalde tijd doen denken, die leuke of minder leuke herinneringen oproepen aan een tijd, jullie weten misschien wel wat ik bedoel! Ik ga nog even op zoek naar meer voorbeelden, maar daarvoor moet ik echt even spitten in mijn fotoboeken! Mijn allereerste parfum, Anaïs Anaïs van Cacharel, gekregen met Sinterklaas toen ik 12 was (denk ik).

Ik kreeg er ook een bodylotion en een body powder bij, die gebruikte ik vrijwel nooit maar stond erg mooi op mijn toilettafel.

Deze parfum was de hit in mijn, iets latere jeugd, iedereen moest dit parfum hebben, ook al was hij heel duur (nou ja, voor die tijd) en was deze behoorlijk zwaar! Sommige restaurants weerde dames die Poison van Christian Dior droegen, omdat de andere gasten er last van zouden hebben!

En deze dan, Giorgio Beverly Hills, ook weer zo''n parfum die iedereen moest hebben. Deze was echt helemaal je van het en de flesjes gingen er bij ons thuis razendsnel doorheen, soms ruik ik de geur gewoon nog (in mijn gedachten dan) het was zo''n herkenbare geur. En dan dit product, Aapri gezichtsscrub met gemalen abrikozenpitten, mijn allereerste kennismaking met een scrub....en wat voor één! Ik vond hem heerlijk en alhoewel het een gezichtsscrub was, gebruikte ik hem al snel voor heel mijn lijf, hij rook ook zo lekker! Ik kon geen goede afbeelding vinden, maar wel de commercial uit de jaren tachtig! Ik ga dus nog even verder zoeken, want ik heb nog wel meer van dit soort producten, wat zijn jullie favorieten van vroeger? Bestaan ze nog? Gebruik je ze ook nog of horen ze echt bij vroeger? Hieronder nog een paar reclame foto''s uit mijn jeugd....wat zien ze er al ouderwets uit! Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top