Reviews

Moroccanoil - glanzende lokken in een handomdraai!

Alweer een tijdje geleden liet ik mijn nieuwe Moroccanoil spulletjes al eens in een vlog zien, toen had ik ze nog maar net binnen gekregen. Inmiddels zijn we (ik zeg we omdat Bo ook een fanatiek gebruiker is) alweer door onze flessen shampoo en conditioner heen, het lijkt me dus een prima tijd om de producten eens voor jullie te reviewen. De hype rond Moroccanoil is alweer een heel tijdje aan de gang, in dit artikel van een aantal maanden geleden heeft Wendy jullie haar ervaringen met het haarmasker al laten lezen. Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid, kijk snel verder....

Ook voor Moroccanoil kunnen we nog niet in Nederland terecht (EDIT : inmiddels al heel lang wel), zover ik weet is er nog geen enkele winkel of kapper waar de producten verkocht worden en dat is echt bijzonder jammer, want ik weet zeker dat er ook in Nederland heel veel dames en heren benieuwd zijn naar deze fijne producten. De naam Moroccanoil komt van 1 van de ingredienten, dat namelijk argan-olie is en argan-olie wordt geoogst in Marokko. Argan-olie wordt geperst uit de zaden van de vruchten van de Arganboom, een boom die maar op een zeer beperkt aantal locaties in de wereld groeit.
De olie heeft bijzondere eigenschappen die goed tot zijn recht komen in huid- of haarverzorginsproducten, vandaar de keuze van verschillende merken om dit ingredient te gebruiken. Argan-olie is een vrij duur product, mede omdat het product handmatig gewonnen moet worden. De olie die daarna overblijft is rijk aan essentiele vetzuren, denk daarbij aan linolzuur (hoor ik daar Becel?) maar bestaat ook deels uit vitamine E. Door deze samenstelling maakt de olie haar en huid mooi glanzend en zorgt het voor diepe hydratatie. Er is ook een nadeel, tenminste als je argan-olie in huidproducten wilt gebruiken, de olie heeft de eigenschap dat het porien verstopt, niet gebruiken als je huid daar gevoelig voor is.

Maar goed, daar hebben we met de haarverzorgingsproducten geen last van, met de producten van Moroccanoil worden mijn haren in elk geval mooi zacht, glanzend, makkelijk handelbaar en niet slap, wat meer kan een vrouw wensen! Ik zet de producten die ik gebruik even op een rij, onderdaan nog even een korte samenvatting.


Moisture Repair Shampoo EUR 20,25 & Moisture Repair Conditioner EUR 21,00 per stuk

De combinatie shampoo en conditioner is echt een hele fijne, de shampoo ruikt echt geweldig, een warme maar ook frisse geur die lekker in mijn haren blijft hangen! De shampoo is zuinig in gebruik, ik gebruik 2 keer een hoeveelheid van een euro-stuk, dat is voldoende voor mijn halflange haar. De conditioner zorgt ervoor dat mijn haar goed is uit te kammen, maar geeft geen zwaar haar...moeilijk uit te leggen, maar sommige conditioners doen dit nu eenmaal. De geur is dezelfde als de shampoo, erg fijn!

 

Intense Hydrating Mask EUR 29,00
Wil je net even wat meer doen voor jouw haar, kan het wat extra hydratatie gebruiken? Ga dan 1 keer per week voor dit haarmasker, ook fijn om te gebruiken als je last hebt van statisch haar (straks in de winter). Je moet het masker wel even goed laten intrekken, minstens een kwartier, liever nog langer. Wikkel terwijl het masker aan het intrekken is een warme handdoek (magnetron) om je haren, dat doet de werking extra goed.

 

Moroccanoil Treatment EUR 37,75
Een dikke olie, die je aan moet brengen op nat haar, al kan het ook wel op droog haar, het beste effect krijg je echt als je het op vochtig haar aanbrengt. Dan trekt de olie goed in de haren en heb je absoluut geen last van een vettig gevoel, het houdt mijn haar heel mooi stijl en ook dagen na gebruik heb ik geen last meer van " frizzy hair". Zelfs Bo, die van zichzelf krullen heeft, houdt haar haar steil met deze treatment. De glans die je krijgt is echt amazing! Gebruik echter niet teveel, want het blijft een olie en als je die teveel gebruikt, dan wordt je haar toch echt vet.

Fijne producten dus, zo fijn dat we inmiddels al aan de 3e fles shampoo bezig zijn. Gek, want we zijn nog maar bezig met de 1e fles conditioner? Eigenlijk moeten ze dus grotere flessen shampoo maken!

Mijn haar ziet er echt goed uit, de glans na het wassen is echt mooi en opvallend, mijn haren voelen soepel en niet slap aan, zijn goed te stylen. Ik gebruik deze shampoo niet iedere keer, ik wissel weleens af met een andere shampoo, omdat ik anders te vaak mijn haren moet wassen, de shampoo voedt echt erg goed. Maar het ligt dus een beetje aan jouw haarsoort, heb je erg snel last van vet haar, dan zul je deze shampoo misschien niet altijd moeten gebruiken, maar bij droog haar kan het zeker de remedie zijn!
De treatment lijkt erg duur, maar dat is echt de aanschaf, in gebruik is het zeker geen duur product. Ik gebruik in nat haar echt heel weinig per keer, nog minder dan de grootte van een 20 cent muntje, in droog haar gebruik ik echt maar een druppel. De verpakking van de shampoo, conditioner en het masker zijn handig en mooi, de treatment zit in een iets minder handiger verpakking, omdat de fles van glas is en er een vrij grote opening onder de dop zit. Maar goed, dat is een kleinigheid.


De shampoo en conditioner van Moroccanoil zijn parabeen, sulfaat en fosfaat vrij, de producten worden niet op dieren getest...dit geldt voor alle producten van Moroccanoil. De producten zijn ook in handige, voordelige sets te koop, kijk daarvoor zeker even bij het uitgebreide assortiment van Moroccanoil bij HQhair.

Naast de bovengenoemde producten vind je nog meer handige producten zoals de Curl Cream, Shimmer Spray en Styling cream. Wat denken jullie ervan? Het proberen waard? 

Deel dit artikel
Back to top