Reviews

Debbie's favorieten - L'Anza Keratin healing oil haarverzorging

L'Anza is een professioneel haarverzorgingsmerk dat in 1985 is opgericht, het van oorsprong Amerikaanse bedrijf maakt producten die voldoen aan de individuele behoeftes van het haar die van hoge kwaliteit zijn. Sinds een paar maanden gebruik ik verschillende L'Anza producten en ik ben er eigenlijk behoorlijk van onder de indruk. De eerste serie producten die ik getest heb waren die uit de prijswinnende Kerating healing oil range, een lijn producten die zowel zorgen voor zachter en gladder haar, maar ook voor haar wat veerkracht is en volume heeft. De ideale combinatie wat mij betreft, lees je even mee?

Jullie weten dat ik middellang haar heb, dat ik regelmatig laat kleuren bij mijn kapper, iets wat natuurlijk toch behoorlijk wat impact heeft op het haar, ook al wordt het zorgvuldig gedaan. Dat betekent dat ik mijn haar ook echt goed moet verzorgen, iedere dag van de week, week na week en maand na maand. Geen probleem, het hoort bij mijn routine, 2 keer per week was ik mijn haar met een goede shampoo en breng ik conditioner aan. Natuurlijk gebruik ik regelmatig een haarmasker (na drie wasbeurten meestal) en breng ik altijd een haarolie aan voordat ik mijn haren droog met de haardroger.

Goed, dat is mijn routine, maar misschien willen jullie ook wel weten welke producten ik de laatste tijd daarvoor heb gebruikt, dat zijn namelijk de producten van de L'Anza Kerating Healing Oil range. In deze complete range producten zijn keratine proteïnen en het Phyto IV complex verwerkt, dat complex bestaat uit een aantal plantaardige oliën die het haar hydrateren en herstellen. De producten bevallen mij heel erg goed, zo goed dat de grote flessen inmiddels leeg zijn en dat gebeurt eerlijk gezegd niet zo heel vaak met de producten die ik test, ik ben nogal kritisch. Gek eigenlijk, ik kan best veel verschillende, fijne huidverzorgingsproducten vinden en gebruiken, maar qua haarverzorging blijf ik lang vasthouden aan mijn favorieten. Ik loop de producten even snel met jullie door:

Keratin Healing Oil shampoo EUR 49,95 (fles 300 ml) - een voedende shampoo die mijn haar niet verzwaart of vet maakt en toch zorgt voor mooi schoon en glanzend haar, dat is toch eigenlijk wat ik wil! Ik vind dat de shampoo mijn haar opvallend vol laat lijken, ook het stylen gaat heel fijn en lijkt zelfs makkelijker te gaan. Ik was mijn haar altijd twee keer keer, de eerste keer was ik mijn haar vooral schoon en schuimt de shampoo niet zo erg. Na het uitspoelen was ik mijn haar opnieuw en nu ontstaat wel een romig schuim, de geur van de shampoo is lastig te omschrijven maar het is een typische kappershampoo geur die vrij romig ruikt. Ik gebruik per wasbeurt niet zoveel shampoo, ongeveer een hoeveel ter grote van een euro muntstuk. Ik gebruik de shampoo samen met mijn dochter en dan gaat er toch wel een fles per maand doorheen, op zich is het dus wel een vrij dure shampoo.

ingrediëntenlijst shampoo, opvallend is het hoog aantal oliën in de shampoo en ik zie ook geen uitdrogende reinigers

Keratin Healing Oil Conditioner EUR 49,95 (fles 300 ml) - na het wassen voelt mijn haar behoorlijk stuk aan, zonder conditioner kan ik namelijk echt niet, jullie wel? L'Anza (en ieder ander professioneel merk) raadt trouwens altijd het gebruik van een conditioner aan, de shampoo's met hun werkzame ingrediënten openen de haarschubben om de voedingsstoffen "toe te laten" en daardoor kan het haar wat ruw aanvoelen. De conditioner sluit de haarschubben weer en daarom mag je deze stap eigenlijk niet overslaan, iets wat ik dus nooit doe! Deze conditioner laat ik maar heel kort intrekken, dat is voldoende en ik spoel de conditioner ook weer heel goed uit, mijn haar mag dan niet meer glad aanvoelen, anders heb ik de conditioner niet goed uitgespoeld. De conditioner verzwaart mijn haar echt niet. Ook deze conditioner is vrij duur in gebruik, al doe ik langer met een fles conditioner als met een fles shampoo.
ingrediëntenlijst conditioner 

Keratin Healing Oil Hair treatment EUR 49,95 (pompflacon 100 ml) - een lichte haarolie met 4 botanische oliën en keratine die ik aanbreng op mijn handdoekdroge (of -natte) haar voordat ik de haardroger ga gebruiken. De olie maakt mijn haar helemaal niet vettig, maar trekt direct in mijn haar en maakt het mooi glanzend, pluisvrij en zorgt ervoor dat mijn haar veel sneller droogt. Dat is echt bijzonder om te merken, het gaat nl. echt veel en veel sneller en mijn haar is ook nog beschermd tegen de hitte. Voor mijn hairextensions gebruikte ik meestal 1,5 pompje voor mijn haar, ik breng de olie alleen op de punten en het midden van het haar aan, niet bij de haarwortels want die hebben die olie echt niet nodig. De treatment is heel zuinig in gebruik, je kunt zelf zien hoe weinig er nog maar uit is na meer dan een maand gebruik.
ingrediënten Hair treatment met natuurlijk wat siliconen, maar vooral ook weer veel plantaardige oliën. De treatment beschermt het haar tegen warmte, maar ook tegen UV straling.

Keratin Healing Oil Intensive hair masque EUR 49,45 (pot 210 ml) - het haarmasker gebruik ik ook regelmatig, maar natuurlijk minder vaak dan de shampoo, conditioner en treatment. Meestal gebruik ik een masker na 3 of 4 wasbeurten, dan breng ik een niet al te grote hoeveelheid (ongeveer 10 ml) aan op mijn gewassen haar. Ik stap dan even onder de douche vandaan en ga even iets anders doen met mijn haren in een handdoek. Na een klein kwartiertje was spoel ik het masker dan weer uit en breng ik daarna nog wat conditioner aan (!! niet vergeten), dat sluit de haarschubben weer. Mijn haar voelt dan nog veel zachter en soepel, het is vooral een wondermiddel voor mijn extensions die vooral aan de onderkant wat droog kunnen worden, die hebben echt veel verzorging nodig. Ik gebruik het masker ook weleens plaatselijk, alleen op de punten of op een ander deel wat iets meer voeding nodig heeft. Het masker zit in een pot, met een deksel dat je open kunt klikken i.p.v. draaien, heel handig natuurlijk omdat je maar één hand nodig hebt.

ingrediëntenlijst Intensive hair masque

Deze eerste kennismaking met de producten van L'Anza was behoorlijk positief, zo positief dat de Hair treatment inmiddels onderdeel uitmaakt van mijn routine en ook de shampoo en conditioner horen tot onze favorieten. Jullie weten natuurlijk best dat ik al jaren gek ben op de producten van Moroccanoil en dat is nog steeds zo, toch heb ik de laatste maanden het gevoel dat de shampoo en conditioner te voedend zijn voor mijn haar, iets wat ik ook al hoorde van mijn kapper. Nu kan het liggen aan mijn haar, maar ik heb eerder het vermoeden dat de formule is veranderd, zo jammer is dat altijd. Hoe dan ook, gelukkig zijn er nog meer fijne producten en is het ook weleens leuk om nu eens wat meer producten uit te testen, daar hebben jullie misschien ook weer iets aan!

Lief van L'Anza, ze hebben mij voor de vakantie nog een setje mini's gestuurd, heel fijn natuurlijk maar voor een langere vakantie heb ik toch echt een grotere fles nodig. Of zal ik toch maar speciale haarverzorging voor in de zon meenemen? Hoe dan ook, deze mini's komen zeker van pas!

De producten van L'Anza koop je bij de salons die met dit merk werken of via verschillende webshops, ga voor informatie even naar www.lanza.nl of bel met 055 - 543 11 11. Het is ook goed om te weten dat de producten van L'Anza geen schadelijke parabenen bevatten, beschermen tegen UV, niet getest zijn op dieren en zoveel mogelijk duurzaam zijn geproduceerd. 

Inmiddels ben ik ook andere producten van L'Anza aan het testen, waaronder de geweldig zilvershampoo die mijn haar echt ongeloofelijk glanzend maakt, niet normaal gewoon! Het maakt mij alleen nog maar nog nieuwsgieriger! Heb jij ook ervaring met de producten van L'Anza?

Deel dit artikel
Back to top