Fashion

Sunday question : waar beauty shoppen jullie?

Als je net als ik gek bent op beauty shoppen, dan ben je altijd op zoek naar leuke, nieuwe en interessante shops. Soms zijn dat fijne winkels die je tegenkomt in de stad of terwijl je onderweg bent, maar natuurlijk komen we al surfend ook heel wat interessante webshops tegen. Ik shop als het even kan liever via internet, dat is toch zoveel fijner en voor mij een stuk praktischer, maar ik weet ook dat niet iedereen dat graag doet. Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd naar jullie "beauty-shop gedrag" en natuurlijk ook naar jullie tips. Lees even verder.... In Nederland kennen we natuurlijk de grote drogisterij ketens zoals DA, Etos en Kruidvat waar we merken zoals L''Oréal Paris, GOSH, Max Factor, Maybelline, MNY, Rimmel, Bourjois, Catrice en Essence kunnen vinden. Ik neem aan dat jullie daar toch regelmatig shoppen? Ik ben een minder grote fan van dit soort winkels, omdat ik het niet bepaald relaxt shoppen vind bij sommige filialen. Even op mijn gemak swatchen en uitproberen doe ik eigenlijk niet, ik mik gewoon mijn spullen in een mandje en kijk later wel. Zo koop ik natuurlijk altijd teveel, maar ja....

Voor de meer luxe aankoopjes kunnen we heel goed terecht bij de filialen van parfumerie Douglas, ICI Paris XL, MOOI Parfumerie, de Bijenkorf, Pour vous parfumerie en Sephora. Ik heb zelf een voorliefde voor Parfumerie Douglas en de Bijenkorf, zeker in mijn omgeving hebben die zulke mooie filialen dat ik daar uren in kan rondlopen en dat zijn ook de plaatsen waar mijn favoriete merken als MAC en Bobbi Brown verkocht worden. ICI Paris XL vind ik vaak iets rommeliger en het shopt voor mijn gevoel iets minder fijn. Sephora is natuurlijk extra leuk omdat ze daar merken verkopen die andere winkels niet verkopen, nadeel is daarvan wel dat de meeste verkopers je maar matig kunnen helpen als je vragen hebt (en dat is sinds de start eigenlijk niet veranderd).

Om online beauty te shoppen heb ik heel veel vaste adresjes die eigenlijk al jarenlang hetzelfde zijn, zo hou ik ervan om leuke en bijzondere items op eBay te kopen. Dat kunnen producten zijn die niet in Nederland verkocht worden of producten die niet meer in de winkels te koop zijn, zoals limited editions van MAC. Op eBay kun je eigenlijk voor alles terecht, het gebeurt maar zelden dat je iets dat je zoekt niet kunt vinden. Hou er wel rekening mee dat je soms iets meer betaalt dan de normale winkelprijs, zeker als het bijzondere items betreft. Maar dat heb ik er graag voor over! Aankopen doen op eBay is verder heel simpel en veilig, omdat je er betaalt met Paypal, een heel veilig betalingssysteem! Ik koop echt al jaren via eBay en een echt probleem heb ik nog nooit gehad.

Maar ik heb nog meer online shop adresjes die ik regelmatig bezoek en waar er soms ook wel het een en ander in mijn winkelmandje verdwijnt:

Heel wat mooie en leuke webshops, die stuk voor stuk heel betrouwbaar zijn en er altijd voor zorgen dat de bestellingen keurig en snel bij mij thuis aankomen. Bij vrijwel iedere winkel kun je betalen met Paypal en/of iDeal, veilig en betrouwbaar dus! Nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig waar jullie beauty shoppen? Is dat meestal in een "normale" winkel of in een webshop? Of heb je een combinatie, net zoals ik? Of koop jij echt alles online? Natuurlijk ben ik nog meer geïnteresseerd in goede en leuke tips, zowel in "normale" winkels als webshops, zeker als er leuke, unieke merken of producten worden verkocht wil ik het heel graag van jullie horen (en de rest van de lezers vast ook). Fijne zondag!

Deel dit artikel
Back to top