Nagel & Handen

Poezelige voetjes: Gekleurde teennagels!

Alweer bijna een jaar geleden schreef ik voor jullie een artikel over algemene voetverzorging. De lente is weer aangebroken en dus zien we de voeten weer terug keren in het straatbeeld. Ik moet bekennen dat ik een soort haat/liefde verhouding heb met voeten, en dan vooral met de voeten van anderen. Als ik zo om mij heen kijk dan zie ik namelijk toch best wel heel veel onverzorgde voeten rondlopen en dat is toch echt niet nodig. 

Ik schreef het al even: Ik houd niet zo van voeten, deels door de voeten die ik voorbij zie komen, deels omdat voeten toch altijd een beetje een taboe lichaamsdeel zijn. Wie wil er nu graag lezen over eelt, likdoorns, kalknagels en zweetvoeten. Kortom: niet mijn favoriete onderwerp. Maar: wij schrijven over beauty en algemene verzorging en dus ook over voeten.Om rustig aan te beginnen wil ik jullie vandaag vertellen over de manier waarop ik de nagels van mijn tenen verzorg. De volgende keer zal ik jullie meer vertellen over mijn voetverzorgingsproducten. Op zich lijkt de lijkt de verzorging van je teennagels veel op die van je vingernagels. Je moet ze verzorgen, liefst twee keer per week. Allereerst wil ik jullie de tip meegeven om speciale producten aan te schaffen voor je voeten. Dit kunnen overigens dezelfde producten zijn die je voor je handen gebruikt, maar ik vind het zelf prettig om een speciaal voetensetje te hebben. Ik heb op de onderkant van mijn producten een stickertje geplakt zodat ik precies weet welk product ik voor mijn voeten en welke voor mijn handen gebruik.

Wanneer je jouw voeten scrubt (dat doe ik twee keer per week) vergeet dan niet de scrub ook even rondom je teennagelriemen aan te brengen. Na het afspoelen kun je een lekkere crème aanbrengen die de huid verzacht. Momenteel gebruik ik hiervoor de producten uit de Beauté des Pieds lijn van Yves Rocher.Net zoals je vingernagels is het ook verstandig om de nagelriemen van je teennagels zo nu en dan even te verzorgen. Ik gebruik zelf de Trind Cuticle Balsam om mijn nagelriemen te verzachten en de Sally Hansen Vitamine E olie om ze nu en dan even lekker in te smeren. Met een bokkenpootje kun je de nagelriemen voorzichtig naar achteren drukken.

Ook de Nagel Balsam van Trind is een aanrader, vooral wanneer je last hebt van ribbeltjes op je nagels. Dit betekent namelijk een vochttekort. Dit los je op door regelmatig je nagels te behandelen met de nagel balsam. Overigens kun je jouw teennagels ook glad maken met een buffervijl. Dit mag je niet vaker dan een keer per 6 weken doen.Zijn je teennagels te lang, vijl ze dan liever ipv knippen. Door jouw nagels te vijlen maak je minder kans op een ingegroeide teennagel. Deze ontsteking ontstaat doordat de rand van de nagel in het nagelbed drukt. Met een vijl kun je niet te veel van de nagel verwijderen waardoor de nagel te kort word, met alle vervelende gevolgen van dien.

Als jouw nagels in topvorm zijn breng dan altijd een base coat aan. Ik gebruik momenteel de Whitening toe nail polish uit de Show Your Feet lijn van Essence. Dit is een whitener en base coat in een en dat is enorm handig. Vervolgens gebruik je een nagellak naar keuze en tot slot de top coat. Op deze manier gaat je nagellak zeker een week lang mee en hoef je er niet naar om te kijken!

 
Teennagels lakken is misschien iets minder makkelijk in vergelijking tot vingernagels, maar wanneer je zorgt dat jouw voeten zich bevinden op dezelfde hoogte als jouw handen (ik ga er altijd even bij staan en zet m’n voet op tafel) dan is dat prima te doen. Zorg ervoor dat je de nagellak een paar millimeter van de nagelriem aanzet en je bent op weg naar een uistekende manicure. Op deze afbeeldingen draag ik trouwens een laagje de Essence Show You Feet nagellak in Iced Mint Frappe.Ik vind voeten zelf altijd een beetje een visitekaartje, en ik heb wel een beetje een nagel-tik, dus verzorgde handen en voeten vind ik gewoon heel belangijk! Ik geloof niet dat ik ooit mijn voeten in dit formaat heb gepubliceerd, en ik beken: Daar moest ik toch echt even over nadenken, maar ach, misschien kom ik zo een beetje over mijn gekke gevoel heen, als jullie nou gewoon even massaal vertellen dat jullie iets hebben gehad aan dit item, dan doe ik het vast vaker!

Deel dit artikel
Back to top