Inspiratie & Tutorials

Dress Red Day: Red Lips!

Bij een dag als Dress Red Day mogen felrode lippen natuurlijk niet ontbreken! Ik houd er wel van, en vandaag is natuurlijk het perfecte moment om deze ''statement'' lipkleur weer uit te kast te halen. Ik maakte er een glamour-look mee die bovendien ook nog eens zeer betaalbaar is!Rode lippen zijn misschien wat heftig, maar ze zijn wel ontzettend draagbaar! Het is een geweldige manier om een look te maken die flink opvalt, maar die eigenlijk snel gemaakt is. Bovendien hoeven de producten helemaal niet duur te zijn!

Ik vind het altijd ontzettend belangrijk om een egale basis te hebben wanneer ik rode lipstick draag. Door de rode kleur worden puistjes en andere oneffenheden namelijk behoorlijk geaccentueerd en dat kan wat rommelig ogen. Om dit te vorkomen gebruikte ik Make-Up Studio Face It Cream Foundation (EUR 26,90). Dit is een zeer dekkende foundation die opvallend genoeg wel heel luchtig aanvoelt op de huid! Eventuele kleine oneffenheden werkte ik weg met MAC Studio Finish Concealer (EUR 16,00).Wanneer je voor een felle lipstick kiest kan je beter de ogen wat rustig houden. Ik gebruikte twee Catrice Absolute Eye Colour Mono''s (EUR 2,79) in de kleuren Bring Me Frosted Cake (over het gehele ooglid tot aan de wenkbrauwen) en My First Copperware Party (in de arcadeboog). Ik zette een subtiele eyeliner met een kleine wing met de Essence Gel Eyeliner (EUR 2,99) in de kleur  Midnight In Paris en maakte het geheel af met de Max Factor False Lash Effect Fusion Mascara (EUR 17,99). Vergeet overigens ook niet je wenkbrauwen iets bij te tekenen! Dat maakt de look net iets strakker en kan perfect met de nieuwe Catrice Eye Brow Stylist (EUR 2,49).

Ik wilde niet al te veel kleur toevoegen, dus ik heb blush deze keer achterwege gelaten, maar een bronzer kan natuurlijk prima! Voor deze look koos ik voor L''Oréal Glam Bronze Sun Radiance Trio (EUR 12,49).


Als kers op de taart is het natuurlijk nu tijd voor de rode lipstick! Rode lipsticks zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende tinten en prijscategorieën, dus er moet voor iedereen wel een fijne tint verkrijgbaar zijn. De lipstick die ik voor deze look heb gebruikt is van Make-Up Studio in de kleur 19 (EUR 15,90).

Het is overigens één van de meest felle rode lipsticks die ik tot nu toe heb geprobeerd, maar ik vind ''m op de één of andere manier erg mooi afsteken tegen mijn bleke huid. Dames met een wat lichtere tint kunnen prima felle lipkleuren dragen, staat prachtig!

Zo zie je maar dat je vrij makkelijk een mooie look in elkaar kan zetten. Ideaal voor een feestje, maar natuurlijk ook als je gewoon even zin hebt in iets anders. Wees niet bang om rode lipstick te dragen, er is werkelijk een mooie rode tint voor iedereen.

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben staat Beautyscene vandaag in het teken van Dress Red Day (lees er meer over in dit artikel) en de voltallige redactie is dan ook voorzien van rode lipstick. Doen jullie ook mee?

Deel dit artikel
Back to top