Nagel & Handen

How to: Newspaper Nails

Wie kent ze niet? Newspaper nails! Ik heb deze vorm van nail-art al vaak voorbij zien komen, dus helemaal nieuw is het natuurlijk niet. Maar ze zijn wel heel leuk en nog belangrijker: super makkelijk om thuis ‘even snel’ te creëren op jouw eigen nagels. 

Newspaper  nails zijn leuk, dat vind niet alleen ik maar vooral jullie!  Ik heb namelijk met grote regelmaat vragen gehad waarin het eigenlijk op een ding neerkwam: wanneer maak je nu eens een artikel waarin je laat zien hoe je zelf newspaper nagels kunt creëren? Jullie weten het: Your wish is my command, dus ik ben aan de slag gegaan.First things first, dus laat ik eerst even vertellen welke materialen je nodig hebt voor de perfecte newspaper nails:

  • schaartje
  • krant
  • transparante sterke drank (wodka, tequila etc.)
  • klein glas
  • base coat en top coat
  • grijze nagellak
Het is de bedoeling dat jouw nagels schoon en nagellakvrij zijn. Zijn jouw nagels voorzien van nagellak verwijder deze dan eerst met een wattenschijfje en (acetonvrije) remover. Vervolgens gebruik je eerst een base coat om je nagels daarna te voorzien van een grijze dekkende nagellak. Ik gebruikte OPI Skull & Glossbones uit de Pirates of the Caribbean collectie.  Laat de nagellak goed drogen. Ondertussen kun je alvast stukjes krant gaan knippen in de vorm van jouw nagels. Maak de bovenkant iets langer, zodat je de krant na gebruik makkelijk weer kunt verwijderen. Als jouw basis-lak goed droog is vul je een borrelglaasje met een transparante sterke drank. Ik heb Tequila gebruikt, maar het schijnt ook dat Wodka prima werkt.Doop vervolgens een nagel in het borrelglaasje om vervolgens direct daarna de krant (met de goede kant naar je nagel toe) voorzichtig op de nagel te drukken. Hoe harder je drukt hoe donkerder de afdruk wordt. Haal de krant na een paar tellen voorzichtig van je nagel af en blaas deze droog.Nu kun je een laagje top coat (OPI top coat) aanbrengen om jouw creatie te ‘sealen’. Op deze manier blijft de krantafdruk dagenlang prima zitten daar waar je hem hebt aangebracht.Tja, zo simpel is het! Ik kan er niets anders van maken. Het grappige aan dit artikel is dat ik tijdens het creëren  van mijn newspaper nails wel erg moest lachen. Als ik dit soort nagels online tegenkom vind ik ze altijd stoer, de teksten zien er mysterieus uit, en ook op mijn nagels denk je: Wat zal er staan? Muziektekst? Politiek correct? Inspirerende filosofische tekst?Zal ik jullie een geheimpje vertellen? Eigenlijk maakt het helemaal niet uit welke tekst je gebruikt. De letters worden in spiegelbeeld afgedrukt op de nagel en daarom ziet het er altijd wel spannend uit. Natuurlijk heb ik, zodat jullie kunnen mee lachen, nog even het artikel op de foto gezet waarvan ik de tekst heb gebruikt.Dat geeft weer een hele andere dimensie aan vingerplanten nietwaar? Veel plezier met het creëren  van jouw newspaper nails!

Deel dit artikel
Back to top