Nagel & Handen

Essie winter collectie Cocktail Bling - foto's en swatches

Deze winter heeft het nagellakmerk Essie gekozen voor een collectie van zes nagellakjes in redelijk gedekte tinten, mede geïnspireerd door juwelen. Deze winter gaat Essie voor Cocktail Bling, al moet ik eerlijk zeggen dat de "bling" een beetje tegenvalt. De zes kleuren zijn allemaal redelijk neutraal, met groen/grijze School of hard rocks als uitzondering, samen met de warme rode Size matters. Kijken jullie even mee naar de foto''s en swatches?

In dit artikel hebben jullie de informatie over de collectie al kunnen lezen, samen met de mooie persfoto''s, zeker in combinatie met de juwelen waren dat plaatjes om te zien.


Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ze lakjes in het echt iets minder spectaculair ogen, de lakjes hebben allemaal een creme finish en dat is toch wel een beetje jammer. Ik denk persoonlijk dat het beter in het thema had gepast als er wat fijne shimmer in had gezeten, nu oogt het toch wel een beetje saai. Zonde!

v.l.n.r. Cocktail bling, Brooch the subject, Bangle Jangle, School of hard rocks, Bobbing for baubles en Size matters

De kleuren zijn desondanks wel heel mooi, het zijn warme, vrij gedekte tinten die zeer draagbaar zijn. De groen/grijze School of Hard rocks vind ik de mooiste van het stel, de kleur is ook uniek en ik hou wel van wat meer uitgesproken tinten. De warmrode Size matters is ook heel mooi, een klassiek rood die inderdaad wel wat doet denken aan een mooie rode robijn, mits er dus een beetje "sparkle" in had gezeten. Kwalitatief zijn alle lakjes wel prima in orde, de donkere tinten dekken in één laagje, de lichtere hebben twee dunne laagjes nodig. Ondanks het smalle kwastje brengen de lakjes prima aan, drogen ze snel en gaan ze echt wel enkele dagen mee zonder beschadigingen.
Kijken jullie even mee naar de foto''s van de flesjes en de swatches? Op de foto''s draag ik telkens twee laagjes nagellak, zonder topcoat.

Essie Cocktail Bling

Essie Brooch the subject

Essie Bangle Jangle

Essie School of hard rocks


Essie Bobbing for baubles

Essie Size matters


De lakjes van de Essie Cocktail Bling collectie zijn inmiddels verkrijgbaar bij de Nederlandse Essie verkooppunten voor een bedrag van EUR 13,95 per stuk (flesje 13,5 ml). Je vindt de lakjes bij de winkels van Skins, hun webshop, bij Boozyshop.nl en bij verschillende luxe parfumeriën door Nederland.

Wat vinden jullie van deze Cocktail Bling collectie? Had er iets meer bling in gemogen, wat jullie betreft?

Deel dit artikel
Back to top