Nieuws

MAC's Elke doet verslag van NYFW AW 2012 - dag 7 en 8

New York is momenteel het middelpunt van de mode & beauty wereld, sinds op 9 februari New York Fashion Week van start is gegaan. Achter de schermen van de shows worden de nieuwste make-up producten getoond en uitgeprobeerd, wij hebben een geweldige verslaggeefster ter plaatse die exclusiefvoor ons verslag doet, de geweldige Elke Willemen, senior make-up artist van MAC Benelux.
Elke doet zo vaak ze kan verslag van haar belevenissen in New York, je leest echt de heerlijkste verhalen terug en natuurlijk deelt Elke ook de backstage geheimen met ons, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe producten! 
 
Dag 7 - 13 februari

Key artist bij Carolina Herrera was Diane Kendal, zij koos voor een minimale look en dat was wel prettig zo op de vroege morgen, de wekker ging om 6 uur in de ochtend! Bij Caroline Herrera sprong dit keer de geweldige "big hair" kapsels in het oog, dat kostte de hairstylisten behoorlijk wat werk!


Mijn model was te zien op de Tumblr van Mac cosmetics, dat is toch altijd wel bijzonder om te zien! Backstage maken de fotografen van MAC de mooiste foto''s en zetten die direct op onze Tumblr, zo blijf je altijd op de hoogte.

Baltasar Gonzales Pinel

, Director of Make-up Artistry zet de fijnste zwarte Cremeliner tussen de wimperrand om de oogvorm te accentueren zonder echt een eyeliner te zetten, een favoriet van Diane Kendal, werkt ook goed bij de meest natuurlijke makeupjes.

Dat is pas BIG HAIR (en wat een prachtige kleedjes)

Dit keer had ik geen tijd om de show af te wachten, nog voordat de modellen in de line-up stonden, klaar om op te gaan, zat ik al (met make-up kit) in de taxi richting mijn volgende show, die van Donna Karan.

Bij Donna Karan was Charlotte Tilbury de key-artist, zij bedacht de Cranberry creamy ogen geïnspireerd op de 50’s elegantie met krachtige wenkbrauwen van sterke vrouwen zoals Linda Evangelista in de 90’s. De kleding was een tikje masculien, maar wel altijd met een vrouwelijke pasvorm.

Dit keer werd ik gefotografeerd door de fotografen van MAC, zoals je ziet ben ik druk bezig met mijn model, zie je ook haar mooie gevlochten haren?
Hele simpele, maar chique french manicure in nude & zwart, prachtig bij de zwarte outfits van Donna Karan


De kleding was super mooi, allemaal geweldige zwarte outfits. Ik zou ze allemaal willen dragen voor M.A.C (=black). Donna Karan gaf de meiden nog een extra peptalk: Black is back, and wear it well, straighten your shoulders because as a woman these days we have a lot to Carry. Walk with your head up high, be proud, sensual independing women. I love you all, spread the love.

Dag 8 - 14 februari

Op Valentijnsdag showde Alexandre Herchcovitch zijn collectie, de naam van deze populaire Braziliaanse ontwerper ligt me niet makkelijk in de mond trouwens! Niet alleen de ontwerper is van Braziliaanse afkomst, ook 80% van de modellen waren Braziliaans.

De kleding was bijzonder, veel goud en dat vraagt eigenlijk ook wel om goud rond de ogen. We maakten een mix van Gold Metal Pigment en Old Gold Pigment met de Mixing Medium Eyeliner. De Pro Sculpting Cream en de concealer paletten zijn echte toppers, je krijgt er met weinig product en makkelijk aan te brengen een fantastisch gesculpt gelaat van, denk aan de 90’s maar dan 3x zo weinig product gebruiken. Goud als een juweel dragen, een detail in je make-up om je look te verfraaien.

De locatie was The Standard hotel op het 18de, wat een prachtig uitzicht over de stad. Om terug te gaan regende het, en dus was het heel moeilijk om een taxi te krijgen, laat staan bijna niet te doen, dus even 10 blocks wandelen om terug te keren. NY by rainy night.

Het uitzicht vanuit een badkamer van The Standard Hotel, je zou er maar in bad liggen!

Later zijn we met het hele team een cocktail gaan drinken in het Andaz hotel. Morgen heb ik de laatste dag shows: Philosophy di Alberta Ferretti en threeASFOUR en we hebben ook nog een leuk feestje in de planning met Ricky Martin & Nicki Minaj, kunnen jullie raden wat de gelegenheid is?

Deel dit artikel
Back to top