Blogs & Editorial

Behind the Curacao scenes - dag 3

Gisteren was het alweer dag drie van onze Curacao reis, op het moment dat ik dit artikel schrijf heb ik de helft van de reis erop zitten. We hebben nu drie nachten geslapen in het fijne hotel ''t Klooster en dat betekent dat we er alweer uit vertrekken, wat jammer! Maar natuurlijk gaan we nu weer naar een ander fijn hotel, aan het strand nog wel. Kijken jullie even mee naar een impressie?

Een heerlijke mojito op het strand bij de Papayo Beach Club, waar het echt heerlijk toeven was!

Heerlijke strandbedden bij de Infinity Pool, een zwembad dat lijkt in zee over te gaan maar wel heel veilig is, vooral fijn met kids. Ik zou mij hier best een vakantie kunnen vermaken.

Het uitzicht! En wat helemaal geweldig is om mee te maken, is de prachtige zonsndergang, wat een feest om dan op het strand te zijn. De temperatuur blijft trouwens de hele dag heerlijk.

Na het relaxen aan het strand was het tijd om te gaan eten bij Papayo Beach, een behoorlijk chique club waar je erg goed kunt eten. Het is wel een tikje formelere dan een doorsnee strandtent, maar de mensen zijn wel erg lief en vriendelijk. Ik heb, op aanraden van gids Garreth, de pompoensoep gegeten en daarna een selectie van kalfsvlees.

De volgende dag begon met een regenbuitje, lekker fris en volgens de Curacaoenaren hoor je dan de planten lachen! Gelukkig zijn de meeste buien snel voorbij en voor het het weet is het weer heerlijk zonnig. We waren toen onderweg naar de bekende kruidenvrouw van Curacao, Dinah Veeris.

Dinah Veeris is een prachtige 75e jarige dame, die vroeger werkzaam was als onderwijzeres. In de jaren tachtig is zij zich gaan verdiepen in kruidenkunde, heeft gestudeerd in Californie en is de bijzondere kruidentuin gestart. Ze verbouwen in de tuin honderden kruiden en planten die worden gebruikt om verschillende kwalen te verhelpen. Vaak is dat preventief, maar ook symptomen van ziektes kunnen worden bestreden met kruiden en planten.

De tuin is beeldschoon, als je er doorheen wandelt denk je dat dit allemaal vanzelf zo groeit en bloeit, maar dat is natuurlijk niet zo. DInah vertelde dat er 9 mensen werkzaam zijn op haar bedrijf, waaronder een tuinman die full time bezig is met het onderhoud. 

Dinah geeft ook rondleiding in haar tuin, waarbij ze heerlijk kan vertellen over de planten en hun helende krachten. Van de meeste kruiden en planten wordt een thee getrokken die je dan kunt gebruiken bij klachten.

Van de Kalebas wordt een siroop gemaakt die helpt bij verkoudheid en astma, de vruchtenschillen worden gebruikt als bord op als sambaballen (de kleine kalebassen dan, er zijn ook hele grote)

Deze plant heeft een bijzonder verhaal, meisjes die verliefd zijn halen er een blaadje af en kerven de naam van hun "crush" op het blad. Daarna laten ze het blad drie weken onaangetast in een dik boek zitten. Als het blad na drie weken worteltjes krijgt, dan weet je dat het wel goed zit!

In het winkeltje van de Dinah Veeris Kruidentuin kun je heel wat producten kopen, uiteraard verschillende kruiden en theesoorten. Maar ook zelfgemaakt beauty producten zoals zeep, shampoo en eucalyptuszalf tegen muggenbeten. Maar er is veel en veel meer, neem zeker een kijkje op haar website www.dinahveeris.com, ze versturen ook naar Nederland 


Na de kruiden van Dinah was het tijd voor een bezoekje aan de Aloë Vera plantage. Hier worden Aloë Vera planten gekweekt, die worden verwerkt tot medicijnen en verzorgingsproducten. De plant is een vet plant met een zeer veelzijdige werking, het verzorgt de huid als je de gelachtige substantie op de huid aanbrengt, maar vermalen tot pulp wordt het een drankje dat je van binnenuit reinigt. Als je een plant zou moeten noemen die iedere Curacaoenaar in zijn tuin heeft, dan is het deze.


De tijd ontbreekt om jullie uitgebreid op de hoogte te houden, we hebben het echt te druk is ons programma! Superleuk natuurlijk, maar daardoor kan het dus zijn dat je even moet wachten op de volgende update! Over 20 minuutjes moet ik uitchecken en mijn koffer moet nog ingepakt worden, dat wordt even haasten! Daarna gaan we een tour om de Westpunt doen (als waren we daar gisteren ook al, maar dat zien jullie morgen), gaan we lunchen bij het Hyatt Hotel en gaan we daarna naar ons nieuwe hotel, Lions Dive!

Ik hou jullie zeker op de hoogte via Twitter (als er wifi is), volg mij dus @mrsbeautyscene en voor meer informatie over Curacao kun je terecht op www.bezoekcuracao.com! Bon Dia!

Deel dit artikel
Back to top