Blogs & Editorial

Behind the Curacao scenes - dag 6

Dag 6 is alweer onze een na laatste dag geweest op Curacao, de tijd is echt voorbij gevlogen de afgelopen dagen. Natuurlijk zijn 6 dagen nooit voldoende om alles te ontdekken, maar wat hebben we veel gedaan in deze korte tijd, er bleef weinig tijd over om een echt te relaxen op het strand. Tot vandaag dan, vandaag was een ultieme relaxdag op Klein Curacao.

Maar jullie hebben eerst nog iets van gisteren van mij tegoed, nl. de foto''s van de heerlijke lunch bij La Bahia. Een restaurant direct aan het water van de St. Anna Baai aan de Otrobanda zijde, met uitzicht op de prachtige kleurrijke panden aan de Handelskade.

Lamunchi (of Lamoenchi) ofwel lekkere frisse limoenlimonade dit keer met citroenijs (frozen) en een beetje grenadine. Dit is zo heerlijk!

De invloeden van de Hollanders zijn nog steeds bijzonder duidelijk, zoals bij dit gerecht dat heel veel Hollandse kaas bevat.

Ik koos voor een zeevruchtencasserole, heerlijk maar enorm zwaar en veel, toch maar gedeeltelijk laten staan, verstandig van mij toch?

Naast ons hotel (Lions Dive resort) ligt de Santai spa, nog maar een paar maanden open en wat een fijne aanvulling bij het resort. Je kunt er allerlei behandelingen ondergaan, variërend van een pedicure tot een uitgebreide massage aan het strand. 

Mooie behandelkamer, de pedicurestoel stond trouwens heerlijk buiten. Mascha en Anna kregen beide een massage in een houten hutje bij de zee, wat rustgevend tijdens zo''n behandeling.

Even relaxen met een boek, ipad en iphone op het strand van Lions Dive resort, moet tussendoor ook kunnen natuurlijk. Gelukkig voor ons addicts wel met goede wi-fi ontvangst!

In de avond hebben we gegeten in een schattig restaurant in Punda, Mundo Bizzaro. Dat klinkt ernstiger dan je zou denken,het is nl. een behoorlijk vrolijk restaurant met een uitgebreide internationele menukaart.

 Na het eten snel naar bed (al moeten we vaak nog even werken, maar ja) want we moeten morgen extreem vroeg op, om half 7 al. We gaan mee met de Jonalisa van Bounty Adventures.com een catamaran waar 60 man op passen. De tocht naar Klein Curacao duurt ongeveer 1,5 uur en onderweg hebben we ons behoorlijk nat laten maken door voorop te gaan zitten op de boot. Voor de zekerheid had ik wel tabletjes voor reisziekte ingenomen, nergens last van gehad gelukkig. Een enkele persoon werd wel zeeziek, maar gelukkig had het merendeel van de mensen nergens last van.

Na 1,5 uur varen kom je aan bij het onbewoonde Klein Curacao. De Jonalisa wordt afgemeerd even uit de kust, je kunt er zelf afstappen en gaan zwemmen, maar je kunt ook even wachten totdat de motorboot je ophaalt en naar de kust brengt.

Wat super om deze pelikaan aan het werk te zien! Hij wacht in de lucht af op een vis, duikt loodrecht naar beneden en vangt soms een vis. 

Wat een heerlijk bounty island! Je waant je echt in het paradijs! We begrepen gisteren dat het strand van Klein Curacao staat op de lijst van de 7 mooiste stranden in de wereld, iets wat ik mij goed kan voorstellen.

Rond 12 uur is het dan alweer tijd voor een lunch! Dat kan geregeld worden want op de boot serveren ze superproducten van de barbecue. Je betaalt voor deze hele trip, inclusief alle hapjes en drankjes $89 per persoon, inclusief eten en drinken. Kinderen betalen $ 49 en het is iedere dollar/euro waard, als je het kunt doen, doe het dan!

Bruine voeten in het zand! Uiteraard met Herôme nagellak! Bij Klein Curacao kun je ook heerlijk snorkelen, op de boot kun je alle spullen die daarvoor nodig zijn vinden. Ik heb toch nog weer even een schildpad gespot die in de buurt van een algenveld aan het zwemmen was.

Zoek je een beetje schaduw, dan kan dat wel deze schattige huisjes. Verder moet je je echt goed insmeren, want je verbrand bijna levend. Ik loop er nu echt bij als een kreeftje, ondanks de factor 30 waarmee ik bleef smeren.

Als je niet opppast gaan deze hagedisjes met je mee, in tassen, taskjes, hoeden etc. Bij mij kwam er dus een van deze stoere mannetjes op mijn benen gekropen toen ik lag te zonnen, scary! Maar ze zijn lief hoor....

Klein Curacao was echt een belevenis, zo''n mooi strand heb ik echt mijn leven nog niet meegemaakt. Rust en relaxen, dat is wat je kunt doen op het eiland, maar dat is dan ook alles.....heerlijk om te onthaasten. Je betaalt voor een all-inlusive reis $ 90 p.p. Dat is echt niet duur voor een unieke ervaring! Als je er bent moet je zeker even een kijkje nemen.

Ook zin in een reisje naar Curacao? Bezoek dan ook www.bezoekcuracao.com en maak alvast plannen voor over een jaar ofzo? Ik weet inmiddels zeker dat ik hier weer terugkom met de familie!

Deel dit artikel
Back to top