Reviews

Review: Maybelline FIT ME, de perfecte teint voor iedereen?

FIT ME is de veelbelovende naam van de nieuwste Maybelline make-up lijn. Met veel kleuren foundation, concealer, poeder en blush hoef je volgens Maybelline nooit meer te zoeken naar de perfecte teint! Dat heb ik getest, en ik ontdekte grote voordelen én nadelen. Lees dus zeker even verder voor een uitgebreide review.

Dit zijn ze dan: de FIT ME producten! In Amerika is het al langer een hit, en vanaf deze maand liggen de producten ook in de Nederlandse schappen. De lijn bestaat uit een foundation, concealer, poeder en blush in enorm veel kleuren. De foundation en poeder zijn er in maarliefst 12 tinten, behoorlijk uniek voor een drogisterijmerk! Met een handig nummersysteem vind je snel een matchende concealer en blush, die elk in zes kleuren verkrijgbaar zijn. Dat alles in mooie, strakke verpakkingen die er heel goed uit zien. Ik was meteen enthousiast over dit concept en probeerde de allerlichtste producten uit. Zou dit dan eindelijk de perfecte drugstore oplossing zijn voor mijn bleke huid?

De basis van de FIT ME lijn wordt gevormd door de nieuwe Liquid Foundation (EUR 13,99). Deze is heel speciaal door de formule, op basis van gel met een mix van kleurpigmenten. Doordat er geen waxen en filters zijn gebruikt voelt de foundation heel licht aan en heb je zeker geen last van vlekken. Volgens Maybelline is de foundation na jaren onderzoek ontwikkeld en sluit deze perfect aan op je eigen teint. Dat geldt ook voor de Liquid Concealer (EUR 8,99), die in zes kleuren verkrijgbaar is. 

Het kleursysteem werkt met nummers, onderverdeeld in 3 kleurfamilies: licht (100), medium (200) en donker (300). Binnen elke kleurfamilie zijn er 4 tinten Liquid Foundation en poeder om uit te kiezen. Ik heb het allerlichtste exemplaar, de 115. De poeder en blush met hetzelfde nummer moeten hier perfect op aansluiten. Alleen de nummering van de Liquid Concealer is net even anders, hiervan heb ik nummer 10. Jammer, het had duidelijker geweest als die ook hetzelfde nummer had gehad.
Dit is de matchende Pressed Powder (EUR 13,99), opnieuw in de kleur 115. Handig, zo''n compactpoeder! Typisch iets wat ik in mijn handtas zou doen om gedurende de dag even bij te poederen. Zo voorkom je dat je gaat glimmen, want dit compactpoeder matteert ontzettend goed.

Als laatste stap is er de Pressed Blush (EUR 9,99) in zes verschillende kleuren. Wat mij betreft hoef je hier wat minder streng te zijn met de kleurnummers, pak gewoon de kleur die je aanspreekt! Ik ging voor de 115, die perfect moet matchen met de rest van de producten. 

Je begrijpt inmiddels wel, ik kon niet wachten om deze lijn te proberen! Ik begon met het aanbrengen van de foundation en concealer, die allebei heel fijn zijn van structuur. Vloeibaar met een goede dekking en toch een natuurlijke finish, echt een fijne formule dus! Helaas mankeerde er toch iets aan, ik denk dat jullie het zelf wel zien...

zonder make-up - met de Maybelline Liquid Foundation 115 en Liquid Concealer 10
Veel te donker en te geel

, dat is het resultaat in een notendop. Ik snapte er niks van, dit is toch de lichtste kleur? Ik heb niet eens zoveel aangebracht, doordat ik een beautyblender gebruikte. Ik kan er nog steeds niet over uit, de kleur is echt totaal verkeerd. Ik vind het lastig om me voor te stellen bij wie deze tint wel goed zou staan - hij is zo ontzettend geel! Normaal hou ik juist van een lichte gele ondertoon, het kan ook bij een rozige huid zorgen voor een hele frisse uitstraling. Maar je snapt wel, dat is hier niet het geval...

Liquid Foundation 115, Liquid Concealer 10, Pressed Powder 115, Pressed Blush 115

Wat is er aan de hand? Om dat uit te zoeken heb ik de swatches eens goed bekeken. Sowieso zijn de foundation en concealer te geel en te donker, maar het matcht ook totaal niet met de pressed powder - die bijna wit is! Op mijn bleke huid werkt zo''n lichte poeder juist goed, zonder de foundation en met de blush geeft het een heel mooi resultaat. Maar dat is natuurlijk niet het idee van deze lijn, en juist daarom vind ik het toch een gemiste kans. Ondanks dat zijn de afzonderlijke formules écht fijn, maar zorg dus zeker dat je de kleuren uitprobeert in de winkel. Zeker een tip voor dames met een medium of donkere huid, want niet veel drogisterijmerken hebben daar zoveel geschikte tinten voor in het assortiment!

Ik had hele hoge verwachtingen van Maybelline FIT ME, maar het kleursysteem van de lijn is me helaas tegen gevallen. Zonde, want de formules zijn goed! Gemengde gevoelens dus, wat vinden jullie ervan? Ik ben heel benieuwd of jullie perfecte ''fit'' er wel bij zit, dit kun je zelf bekijken bij de bekende drogisterijen. 

Deel dit artikel
Back to top