Inspiratie & Tutorials

3 exclusieve Beautyscene nail art designs met Maybelline Color Show

Onlangs was Vivianne bij de introductie van de nieuwe Maybelline Color Show nagellakjes die perfect zijn voor het maken van leuke nail arts. Maybelline heeft ook een eigen nail artist, Frederique Olthuis, die speciaal voor Beautyscene 3 trendy designs heeft ontwikkeld, op basis van een collage met trends van dit voorjaar die Vivianne heeft samengesteld. Frederique heeft stap voor stap foto's gemaakt van de designs, zodat we ze zelf ook kunnen maken, wel na een beetje oefenen....het valt namelijk nog niet mee. Kijk je mee?

de trends van dit voorjaar waarop de designs zijn geïnspireerd
Benodigdheden:
  • Maybelline Color Show nagellakjes
  • basecoat en topcoat
  • dun penseel (hobbywinkel of online beautyshop, Maybelline krijgt binnenkort zelf ook tools)
  • dottingtool (nail art groothandel of online beautyshop)
  • Palette om nagellak op te druppelen zodat je vanaf daar de nagellak op je kwastje kunt doen, een plastic bordje voldoet natuurlijk ook
Coral stripes met de kleuren Urban coral, Cool blue en Black out

Breng een basecoat aan en lak je nagels in een oranje/rode kleur (Urban Coral) (foto 1). Neem een dun penseel en zet 2 evenwijdige lijnen schuin onderaan je nagel in de kleur zwart (Black out), herhaal dit verder op je nagel, zodat er een soort vlechtpatroon onstaat (foto 2 + 3 + 4).  Doe een minimale hoeveelheid lichtblauwe nagellak (Cool blue) op je kwastje, of gebruik een dun penseel en vul de getekende vlakken in. (foto 5 + 6 + 7). 

Zet met zwart opnieuw de outlines, (foto 8 + 9 + 10) en teken vervolgens in het midden van de stroken nog een zwarte lijn (foto 11 + 12 + 13). Maak het geheel af met een topcoat, maar pas nadat de nagellak goed is gedroogd en wees vooral niet te zuinig met de topcoat! 

het eindresultaat!
Pink Panter met de kleuren Pink boom, Superpower blue & Black out

Breng een basecoat aan en lak je nagels roze (Pink Boom) (foto 1). Neem een kleine hoeveelheid lichtblauw (Superpower Blue) op je kwastje en zet vlekjes van verschillende grootte op je nagels, willekeurig verspreid (foto 2 + 3). Neem nu een dun penseeltje en omlijn de blauwe vlekken met zwarte (Black out), doe dit niet te exact en laat stukken open (foto 4). Zet nu nog tussen de vlekken in een aantal streepjes en stippen voor de echte panterlook en maak dit af met een topcoat (foto 5).
Werk niet al te precies en netjes, de panterprint wordt toffer als het een beetje slorig oogt. Je kunt natuurlijk ook een andere kleurencombinatie gebruiken.

het eindresultaat, Pink Panther nails!
Aztec triangle met de kleuren Electric yellow, Black out, Urban turquoise, Coral craze & Cool blue

Lak je nagels met een basecoat en breng een gele nagellak (Electric Yellow) aan (foto 1). Neem een dun penseel en zet met zwart (Black out) een driehoek over de gehele nagel (foto 2 + 3 + 4). Verdeel de driehoek in drieën door 2 lijnen horizontaal door de driehoek te trekken (foto 5 + 6). Maak nu d.m.v. het zetten van diagonale lijnen meerdere driehoeken binnen de grote driehoek (foto 7 + 8). Kleur met een dun penseel of een dottingtool de kleine driehoekjes in met een turquoise (Urban Turquoise) en oranje (Coral craze) nagellak (foto 9 + 10).  Zet nu met een dun penseel een lichtblauwe (Cool blue) lijn om de driehoek en omlijn deze weer met een zwarte lijn (foto 11 + 12). Herhaal alle zwarte lijnen voor een strak effect en maak het af met een topcoat (foto 13).

Tip: Deze look is tijdrovend, dus je kunt ook dit design op bijvoorbeeld alleen je ringvinger maken en je resterende nagels in een andere funky kleur lakken!


het eindresultaat mag er zijn, dat wordt echt goed oefenen!

Natuurlijk kun je deze designs ook met andere kleurtjes maken, zelfs met andere nagellakjes dan die van Maybelline Color Show. Maar...zorg er wel voor dat je lakjes gebruikt die goed gepigmenteerd zijn en snel drogen, dat werkt het fijnste bij nail art. Natuurlijk kun je de Maybelline Color Show lakjes ook "normaal" dragen!

De Maybelline Color Show lakjes liggen momenteel in de winkel en kosten EUR 3,99 per stuk. Het assortiment kleurtjes is behoorlijk groot en zal telkens worden uitgebreid en aangevuld, ook wordt er momenteel gewerkt aan een collectie nail art tools. Tot die tijd kun je voor fijne tools terecht bij de hobbywinkel en bij online beautyshops zoals Boozyshop.nl (een aanrader!).

Wat vind jij van de designs die Frederique voor Beautyscene heeft bedacht? Heb je misschien nog een leuk idee voor een volgende fototutorial, laat het ons zeker weten...wij sturen alles door naar Frederique!

foto's nail art door Frederique Olthuis/Maybelline
Deel dit artikel
Back to top