Algemeen

Sunday question - op welke leeftijd "mag" je met make-up beginnen?

Sinds een jaartje of 6 "zit" ik al in de online beautywereld, een wereld waarin veel vrouwen en meiden advies kunnen vinden, inspiratie kunnen opdoen en vragen kunnen stellen aan de bekende en minder bekende beautyguru''s. De laatste tijd merk ik overal dat de lezeressen steeds jonger schijnen te worden, meisjes van 9 die dagelijks beautyblogs lezen en sparen voor een Chanel lipstick zijn geen uitzondering meer. Prima natuurlijk, een onschuldig ontwikkeling...of toch niet? Op welke leeftijd vind jij dat een meisje met make-up "mag" beginnen?

We hebben je vorig jaar deze vraag al eens gesteld, maar we zijn toch wel opnieuw benieuwd naar jullie mening!

Toen ik een jaar of twaalf was en naar de middelbare school ging, was dat het moment dat ik mij meer en meer ging verdiepen in make-up. Op de basisschool was ik daar totaal nog niet mee bezig, eigenlijk niemand in mijn klas. Natuurlijk, we wilden er heus wel leuk uitzien, maar make-up was gewoon nog niet interessant voor ons. Tegenwoordig lijkt dat anders te zijn, ook meiden in groep 6, 7 en 8 van de basisschool zie ik rondlopen met make-up. Is dat nu eigenlijk een goede ontwikkeling? Wat vinden jullie hiervan : 
make-up, je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!

Natuurlijk heeft ieder jong meisje weleens een lipstick van haar moeder of tante gebruikt, de nagels lakken van jouw dochtertje of kleine zusje is natuurlijk ook heel gezellig als je samen aan tafel zit, ieder meisje wil weleens een vleugje parfum op en zo zijn er natuurlijk heel wat momenten en gelegenheden te bedenken. Ik kan mij nog goed herrinneren dat ik als 5 jarige in een prachtige feestjurk naar het 25-jarig huwelijksfeest van mijn opa en oma ging, haren mooi opgestoken met roosjes erin en ik mocht zelfs een beetje blauwe oogschaduw op van mijn moeder! Lief en onschuldig!
Hoe anders vind ik het als je kinderen op heel jonge leeftijd al dik in de make-up zet, compleet met nepwimpers, haarstukken, gekleurde contactlenzen en gebitjes, om ze maar mee te kunnen laten doen aan Miss-verkiezingen ofwel pageants! Dit soort uitspattingen zien we gelukkig niet echt terug in Nederland maar in de USA gebeurt dit in bepaalde kringen echt dagelijks.
De meiden die nu op de basisschool zitten en al zo bezig zijn met hun uiterlijk, vind jij dit nu een goede zaak? Is het iets dat de laatste jaren, door de opkomst van beautyblogs en make-up guru''s op Youtube, meer en meer het geval is?

Ik zou heel graag jullie mening & ervaring over dit onderwerp willen horen. Misschien werk je wel op een basisschool of werk je op een andere manier met jonge meiden, wat zie je dan in de praktijk gebeuren? Ook van moeders, grote zussen en familieleden van dit soort jonge meiden hoor ik graag hoe zij dit ervaren en hoe reageer je daar dan op?
Deel dit artikel
Back to top