Reviews

Urban Decay Oz palette Glinda - foto's, swatches en een look

Jullie hebben dit sprookjesachtige palette vast al voorbij zien komen in het eerdere artikel over de nieuwe Urban Decay producten. De twee palette''s die geïnspireerd zijn op de film Oz The great & powerful waren direct een hit bij de UD fans, wat een beauties! De palette''s bevatten elk 6 oogschaduw kleurtjes waarvan 2 duo oogschaduws, een Super-saturated lip pencil en een travel size 24/7 glide on eye pencil. Benieuwd naar de swatches van het Glinda palette, kijk dan snel even verder!


De verpakking van het ''Glinda-palette'' is behoorlijk sprookjesachtig en bevat naast de producten ook een handige kaart met daarop de look van Michelle Williams uit de film. Zo kun jij er minstens net zo mooi als Glinda uitzien!

Kennen jullie het verhaal van Disney''s Oz the great and powerful eigenlijk al? Misschien is het leuk om er iets over te vertellen? Oscar Diggs (James Franco), een niet al te bekende tovenaar met dubieuze bedoelingen, wordt uit het stoffige Kansas gehaald en naar het levendige Land van Oz gebracht. Hij denkt dat hij de hoofdprijs heeft gewonnen..  Roem en rijkdom komen hem tegemoet, totdat hij drie heksen tegenkomt, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) en Glinda (Michelle Williams). Ze zijn er niet van overtuigd dat hij de grote tovenaar is waar iedereen op heeft zitten wachten. Met tegenzin wordt hij in de grote problemen van het Land van Oz en haar bewoners meegesleurd. Oscar moet er achter zien te komen wie goed en wie slecht is voordat het te laat is. Hij gebruikt zijn magische krachten met behulp van illusie en creativiteit en verandert zichzelf zo in de grote en krachtige tovenaar van Oz. Tegelijkertijd probeert hij ook een beter persoon te worden... Dit palette is geinspireerd op Glinda, de goede heks uit het verhaal. 

Boven : Tornado, Aura,Magic,
Onder : Illusion, Oz en South

Het 24/7 glide on eyepencil zit er bij in travelsize, en is een donkerpaarse kleur genaamd Rockstar. Debbie is een enorme fan van deze eyepencils en inmiddels snap ik ook goed waarom! De oogschaduws kun je ook uit het doosje halen (je moet wel een klein beetje wrikken, maar het lukt zonder het palette en de oogschaduws te beschadigen), op de onderkant staan dan de namen. Waarom zou je dat eigenlijk willen, vraag je je misschien af? Urban Decay heeft dit systeem onlangs geintroduceerd, samen met losse oogschaduws en lege palette''s, zo kun je jouw favoriete kleurtjes in één palette doen. In tegenstelling tot de eerdere kartonnen verpakkingen van Urban Decay is dit een stevig palette wat je ook makkelijk (en veilig) mee kunt nemen.

v.l.n.r. Rockstar, Tornado, Aura en Magic (met flits en zonder flits)

Er komt veel pigment van de oogschaduws af, de kleuren zijn afwisselend mat en met wat glans erin. Rockstar is het 24/7 glide on pencil, en blijft erg goed zitten. Het is een hele diep donker paarse kleur. Tornado is een donkerpaarse tint die goed samengaat met het potlood. Het bovenste duo-oogschaduw Aura heeft een parelmoerkleurige finish. Magic is een zoet roze kleur met een subtiel shimmertje erin.

v.l.n.r. Illusion, Oz en South (zonder flits en met flits)

Illusion is een peachy nude tint, niet erg gepigmenteerd maar heeft wel een mooie glans. Oz is een duo oogschaduw en is vrij harde oogschaduw. Een tip is om deze alleen met een schone kwast aan te brengen omdat je anders de kans hebt dat de oogschaduw nog harder wordt. De gouden kleur van Oz is niet zo gepigmenteerd, de zilveren kleur daarentegen wel. Oz heeft grotere glitters in de oogschaduw en is daarmee wel de eyecatcher van het palet. South is een hele mooie taupe kleur die wat matter is dan de andere oogschaduws.

 Op mijn ogen heb ik Illusion over mijn hele ooglid en de roze kleur van Aura in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen als highlighter. In mijn crease heb ik South geblend met Tornado. Als eyeliner onder en boven heb ik het Rockstar 24/7 pencil gebruikt.
Bij het palette komt ook nog een Super-saturated lip pencil, een mooie oranje nude tint met een subtiel glansje. Het potlood is erg zacht en creamy en werkt prettig. Het lippotlood blijft net als het oogpotlood erg lang zitten. Het lippotlood is een soort combinatie tussen een lippotlood, een lipstick en een lipgloss. 
Zo ziet het palet eruit na gebruik, de oogschaduw blijft mooi en gaat niet kruimelen. Het is een palette die veel verschillende types mooi zal staan, het is een betoverende mix van oogschaduwkleuren waarmee je verschillende looks kunt maken. De kleuren blijven wel erg zacht en meisjesachtig wat ik van te voren niet verwacht had. Mijn algemene conclusie? Het is een goed palette met zowel zachte als wat donkerdere kleuren waar je zowel een romantische als een wat donkerdere glitterlook mee kunt maken. Het lippotlood en het oogpotlood blijven heel lang zitten en passen goed bij de kleuren van het palette.

Wil je dit mooie palette nu ook aanschaffen? Het is inmiddels verkrijgbaar bij de Sephora filialen in Amstelveen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Breda. De prijs van het palette is EUR 45,95, best een goede prijs voor 8 oogschaduw kleuren, een oogpotlood en een lippotlood. Zouden jullie voor dit lichtere palette gaan of toch voor het wat donkerdere Theodora palette? 

Deel dit artikel
Back to top