Reviews

Editor's choice - Moroccanoil Frizz control, nooit meer pluizig haar

Heerlijk hoor...een weekend Londen! Ik heb ervan genoten, samen met mijn dochter, maar dat weer....het heeft echt bijna 3 volle dagen geregend. Het hoort er natuurlijk wel een beetje bij, Londen & regen gaan nu eenmaal goed samen. Meestal houdt regen ook in dat ik behoorlijk pluizig haar krijg na een tijdje, maar dit keer niet. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Met een heel fijn product en de hulp van mijn kapster....

alle foto''s zijn gemaakt door Bo

Vrijdagochtend zat ik gezellig in mijn oude woonkamer (die inmiddels is omgetoverd tot de prachtige Yourstyle salon) om mijn haren te kleuren en te laten föhnen. Kapster Colinda kreeg van mij het verzoek om mijn haren extra goed te föhnen, zodat ik met een gerust hart de komende dagen door zou komen, zonder al te veel omkijken naar mijn haar. Dat is perfect gelukt!

Bij Yourstyle werken ze tegenwoordig ook met Moroccanoil, een superkeuze natuurlijk! Zoals jullie weten ben ik al jaren fan van deze producten die o.a. de heerlijke Marokkaanse arganolie bevatten. Mijn haar werd gewassen met de Moroccanoil Moisture repair shampoo, waarna het Restorative hair mask op de punten werd aangebracht. Dit moest een minuutje of 5 intrekken onder een warme handddoek en werd daarna goed uitgespoeld, om de haarschubben te sluiten bracht ze nog een beetje Moisture repair conditioner aan die direct werd uitgespoeld. Deze stap is echt heel belangrijk, het sluit de haarschubben en dit zorgt voor mooi glad en glanzend haar! Weer wat geleerd!


ingrediëntenlijst Moroccanoil Frizz Control


ingrediëntenlijst Moroccanoil treatment light

In mijn nog natte haar werd een pompje Moroccanoil Treatment Light aangebracht, waarbij ze zich vooral concentreerde op de haarpunten. Daarna het grote geheim, de geweldige nieuwe (sinds deze winter) Moroccanoil Frizz Control! Deze fijne spray breng je aan op vochtig haar, duw het meeste vocht uit het haar of föhn het ietsje droog. Colinda heeft ongeveer 5 pompjes gebruikt, die ze goed heeft verdeeld over mijn haar. De truc is om de spray van een goede afstand (ongeveer 25 centimeter) op het haar te sprayen, de fijne nevel moet heel goed verdeeld worden over het haar voor het beste resultaat. Je kunt het daarna nog wat beter verdelen door jouw handen door het haar te halen, bekijk anders het onderstaande filmpje even.

Voor een extra beschermend laagje tegen vocht werd het haar na het föhnen nog even ingesprayd met wat Luminous hair spray. Deze haarspray houdt het haar soepel en toch de hele dag goed in model, zonder hard te worden of plakkerig.
Het resultaat is mooi glad, glanzend haar dat soepel blijft bewegen, ik kan mijn handen gewoon door mijn haren halen (ik hou ervan!) en het heeft dus drie dagen Engelse regen doorstaan. Mijn haar werd natuurlijk wel nat, maar toch niet pluizig en het bleef handelbaar. Iedere avond simpelweg even doorborstelen en het zat weer perfect! Dit was trouwens niet de eerste keer dat ik de Frizz Control gebruikte, maar dit was wel de ultieme test wat mij betreft.

Een aanrader is het zeker, de Moroccanoil Frizz Control, vooral als je in een vochtige of juist heel droge omgeving bent. Want de Frizz control zorgt er ook voor dat statisch haar verleden tijd is, handig op dagen als het vriest. Om mijn haren in zo''n geval te temmen, spray ik wat Frizz control op mijn handen en wrijf het over mijn haar, weg statisch haar! Ook handig bij kids, gebruik in dat geval echt maar een heel klein beetje of gebruik het restantje dat nog op jouw handen zit. De producten van Moroccanoil zijn niet goedkoop, maar in gebruik echt heel erg zuinig. Vooral met de Treatment doe je echt maanden, misschien zelfs wel een jaar! Shampoo gaat er bij ons thuis iets sneller doorheen, maar de andere producten hoef ik echt maar 1 keer per half jaar aan te schaffen en dan niet eens allemaal tegelijkertijd, het valt dus best mee.

Nog even de prijzen op een rijtje :

  • Moroccanoil Moisture repair shampoo EUR 22,90
  • Moroccanoil Moisture repair conditioner EUR 22,90
  • Moroccanoil Restorative hair mask EUR 42,90
  • Moroccanoil treatment light EUR 39,90
  • Moroccanoil Frizz control EUR 29,40
  • Moroccanoil Luminous hair spray EUR 23,90

De producten van Moroccanoil worden bij verschillende kapsalons verkocht, ook zijn er een aantal online kapperswinkels die de producten verkopen. Voor alle verkooppunten kun je kijken op www.moroccan-oil.nl, maar je kunt ook direct een kijkje nemen in de online shop van mijn kapper (www.yourstyleshop.nl), zij verkopen de producten ook. 

Ben jij inmiddels ook al Moroccanoil fan? Heb je last van pluizig of statisch haar? Dan is dit echt een product dat je eens zou moeten proberen, het werkt geweldig!

Deel dit artikel
Back to top