Reviews

Moroccanoil Smooth collectie - Inspired by women

Op mijn haar ben ik behoorlijk zuinig, ik ga altijd naar een vaste kapper en verzorg mijn haar met goede producten. Het resultaat is dat ik gezond, glanzend en soepel haar heb dat fijn aanvoelt en goed valt, al heb ik natuurlijk ook weleens bad hairday! Op zo'n dag pluist mijn haar en wil het niet goed zitten, gelukkig is er nu de nieuwe Moroccanoil Smooth collectie die ervoor zorgt dat ik de laatste weken geen enkele bad hairday heb gehad. Kijk je mee naar mijn review?

 

Wie mij al wat langer volgt weet dat ik al jaren groot fan ben van Moroccanoil, het eerste artikel dateert al uit 2010 en sinds die tijd zijn de producten van Moroccanoil niet uit mijn badkamer verdwenen. Weet je dat in 2010 Moroccanoil niet eens in Nederland werd verkocht? Nu gelukkig wel en dat betekent dat je nu zelfs bij verschillende kappers terecht kunt voor een echte Moroccanoil treatment! De productlijn is inmiddels alweer behoorlijk groot en de laatste nieuwe toevoeging is de Smooth collectie.

De nieuwe Smooth collectie is volgens Moroccanoil een revolutie op het gebied van gladder haar voor alle haartypes, zelfs het meest weerbarstige haar wordt direct na gebruik glanzend en glad, zonder zwaar of vet aan te voelen. Bij pluizig, weerbarstig haar denk je misschien wel aan droog en beschadigd haar, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Ik heb zelf geen droog en beschadigd haar, maar mijn haren kunnen na een wasbeurt best wat pluizig zijn en dat vind ik niet echt fijn. Dat is ook de reden waarom ik mijn haar altijd stijl maak met een stijltang, in elk geval na iedere wasbeurt.

Ik was dus ook heel benieuwd naar deze nieuwe Smoothing lijn, vooral omdat er beloofd wordt dat de combinatie van shampoo, conditioner en lotion het haar echt niet alleen 72 uur glad zou maken maar ook niet zou verzwaren. Dat is namelijk weleens het geval bij andere verzorgingslijnen tegen weerbarstig haar. Natuurlijk heb ik alle producten voor jullie getest en ik kan je vast verklappen dat ik heel erg blij ben met deze nieuwe lijn! In alle producten vind je de befaamde arganolie terug maar ook arganboter en het gepatenteerde AminoRenew ingrediënt dat het haar doordrenkt met vitale aminozuren.

Moroccanoil Smoothing Shampoo EUR 26,90 (flacon 250 ml) de shampoo is iets minder romig dan de Moisture repair tijdens het wassen en mijn haar voelt na het wassen ook iets minder glad aan, maar na de conditioner en/of het masker voelt het weer een stuk zachter en gladder aan. Mijn haren voelen na het gebruiken van deze shampoo minder zwaar aan dan met de Moisture repair, veel luchtiger en misschien zelfs wat frisser. In gebruik vind ik de shampoo het minst zuinig, zelf doe ik ongeveer een maand met deze fles en dan was ik mijn haren meestal 2 keer per week (en ik wissel ook weleens af met een zilvershampoo). En natuurlijk ruikt de shampoo net zo fijn als de andere varianten, al kan ik mij ook voorstellen dat sommigen de geur een beetje too much vinden?

ingrediëntenlijst Moroccanoil Smoothing shampoo zonder sulfaat, fosfaat en parabenen maar met arganolie 

Moroccanoil Smoothing Conditioner EUR 26,90 (flacon 250 ml) - over conditioners valt nooit zoveel te vertellen vind ik, toch zou ik niet zonder kunnen! Deze conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en het makkelijk doorkambaar wordt, breng de conditioner aan op handdoekdroog haar (op nat haar kan de conditioner niet in het haar trekken) en laat het 1 tot 2 minuten inwerken. Spoel het heel goed uit, ik doe dat zeker 2 tot 3 minuten, mijn haar moet niet meer heel glad aanvoelen en het water wat eraf komt moet helemaal helder zijn zonder belletjes.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Smoothing conditioner zonder sulfaat, fosfaat en parabenen en met arganolie, er zitten ook siliconen in die prima uit te spoelen zijn, ze verzwaren mijn haar niet.

Moroccanoil Smoothing Mask EUR 42,90 (pot 250 ml) - in plaats van de conditioner gebruik ik om de 3 a 4 wasbeurten dit nieuwe haarmasker te gebruiken. Het is wel wat voedender dan de conditioner door een combinatie van arganboter, arganolie en vetzuren uit kokosnoten, maar het verzwaart mijn haar niet. Mijn haar is niet heel erg weerbarstig, maar als je haar dat wel is, zou je dit masker wekelijks kunnen gebruiken. Zorg ook weer dat je het masker goed uitspoelt en gebruik niet teveel, je hoeft geen handenvol op je haar aan te brengen! Ik doe zelf meestal zo'n maand of 5/6 met een pot, dus het is wel vrij zuinig in gebruik.

ingrediëntenlijst Moroccanoil Smoothing Mask met veel arganolie

Moroccanoil Smoothing Lotion EUR 35,90 (pompflacon 300 ml) - deze styling lotion is een geweldige toevoeging aan het assortiment, het zorgt ervoor dat je haar makkelijk te stylen is en helpt ook goed tegen "fly aways" ofwel die springerige haartje die je soms blijft zien. Breng dan een mini hoeveelheid aan op je hand (echt maar een erwtje), verdeel het over de handpalm en strijk de haartjes glad, instant smooth en glanzend haar. Ik gebruik het direct na het droogdeppen van mijn haar, maar soms ook de dagen erna nog op het even op te peppen, dat werkt prima omdat het niet vettig of plakkerig is, het is juist heel "smooth".

ingrediëntenlijst Moroccanoil Smooting Lotion

links voor het wassen en rechts na het wassen en droog föhnen (zonder föhnborstel), ik heb er een paar druppels Moroccanoil treatment light in gedaan en natuurlijk de Smoothing lotion

 

Na drie weken uitgebreid testen kan ik je zeker melden dat ik heel tevreden ben met de Smooth collectie van Moroccanoil, de combinatie van shampoo, conditioner en lotion zorgt voor glad, glanzend en licht haar, haar dat soepel aanvoelt en makkelijk te stylen is. Om mijn haar iets meer volume te geven spray ik ook altijd wat Root Boost bij de haaraanzet, dat is ook echt een topproduct waar ik niet meer zonder kan. Ik blijf de Smoothing shampoo zeker gebruiken, afgewisseld met de Moisture Repair en de Volume shampoo, zo krijgt mijn haar exact wat het nodig heeft! En de Smoothing lotion blijft ook echt vast in mijn routine, die is erg fijn en handig in gebruik.

 

De nieuwe Moroccanoil Smoothing producten zijn vanaf 7 mei 2015 te koop in hun eigen, Nederlandse webshop www.moroccanoil.nl en vanaf volgende week (11 mei 2015) ook bij de andere Moroccanoil verkooppunten, hier kun je er meer informatie over vinden.

Moroccanoil heeft momenteel een mooie campagne Inspired by women, waarin ze zes vrouwen, waaronder de prachtige Rosie Huntington-Whiteley, laten vertellen wat hen inspireert in het leven. Er zijn prachtige videos gemaakt van bijzondere vrouwen, die elk ontdekken hoe zij inspiratie kunnen omzetten in actie. Hun verhalen zijn zeer verschillend, maar je merkt aan alles dat ze zich letterlijk met hart en ziel inzetten voor hun doel, geweldig om te zien. Ik heb altijd een behoorlijke zwak voor dieren en wil dus in elk geval deze stoere vrouw met een klein hartje met je delen, bokser Chrissy Beckles die opkomt voor verwaarloosde honden.

Natuurlijk ken ik zelf ook vrouwen die mij inspireren, bijvoorbeeld de lieve Linda Botter, die met haar eigen Houndation stichting zwerfhonden uit Bulgarije haalt om ze hier een beter leven te geven. Dat doet ze inderdaad met hart en ziel en met een geweldig resultaat, heel veel honden hebben al een nieuwe, liefhebbend gezin gekregen in Nederland. Natuurlijk heeft ze veel steun nodig, niet alleen nieuwe eigenaren voor de honden, maar donaties zijn ook welkom, check de facebook pagina van Houndation en steun ze als je kunt!

rechts Linda met links Nadia, ook werkzaam voor Houndation in Bulgarije

 

Vorige week maakte ik (misschien net als jullie) kennis met de 84 jarige Hetty Verolme-Werkendam die te gast was bij RTL Late Night, waar ze vertelde over de verschrikkingen die ze meemaakte als jong meisje in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Vreselijk natuurlijk, maar wat mij bijzonder raakte is de kracht die ze toonde, nu zo'n 70 jaar na de oorlog. Wat een oersterke en positieve vrouw zat daar die haar verhaal vooral graag wil vertellen aan de jeugd, om die te inspireren! Ik heb direct haar boek "De kleine moeder van Bergen-Belsen" gekocht op iBooks (ook gewoon te koop bij Bol.com) en ben het uiteraard aan het lezen. Ik ben vooral geraakt door haar sterke wil en positiviteit, die heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat ze nu zo in het leven staat, echt inspirerend. Bekijk haar verhaal even hieronder, echt de moeite waard!

Natuurlijk zijn er nog veel meer inspirerende vrouwen, soms heel ver weg als in bekende mensen als Oprah Winfrey, Beyoncé,    Malala Yousafzai, Angelina Jolie, Emma Watson en Chrissy Teigen. Maar natuurlijk vinden we in onze directe omgeving ook prachtige, sterke en inspirerende vrouwen, zoals onze moeders, dochters, leraressen, collega's of vriendinnen. Wie inspireert jou? Ik nodig je uit om een foto of video van de vrouw die je inspireert te delen op social media met #inspiredbywomen, ik hou de hastag zeker in de gaten om jullie inzendingen te bekijken.

 

Meer informatie over deze bijzondere campagne van Moroccanoil vind je op inspiredbywomen.co.nl en ook op www.moroccanoil.nl

Deel dit artikel
Back to top