Reviews

Editor's choice - La Mer the body refiner

Tijdens mijn vakantie zullen jullie dagelijks korte artikelen kunnen lezen waarin ik je kennis laat maken met echte favorieten van mij. Dat zijn soms producten die ik al jarenlang gebruik, maar er kunnen ook nieuwe ontdekkingen in te zien zijn. Stuk voor stuk zijn het producten die ik dagelijks of wekelijks gebruik en waarover ik eigenlijk nooit eerder iets geschreven heb. Vandaag is de Body Refiner van La Mer aan de beurt, de heerlijke bodyscrub die ik al jaren gebruik.

Ik weet eerlijk gezegd niet precies wanneer ik de Body Refiner voor het eerst gekocht heb, dat moet zelfs voor mijn beautyblog tijd zijn volgens mij, in elk geval echt jaren geleden. Sindsdien staat deze standaard in mijn badkamer er gebruik ik deze heel vaak, meestal wekelijks. 

Bodyscrubs, daar ben ik gek op, ik gebruik ze zeker 3 keer per week en wissel graag af. Natuurlijk omdat ik altijd nieuwe bodyscrubs aan het testen ben, maar ook omdat ik zomer en winter verschillende soorten gebruik. In de winter kies ik voor scrubs op oliebasis, maar in de zomer ga ik liever voor een lichtere, cremige versie. De body refiner van La Mer is zo''n scrub! 
De formule is cremeachtig en daarom ook verpakt in een tube, de scrubdeeltjes zijn vrij klein en niet al te ruw, ze zorgen voor een zachte peeling van de dode huidcellen.

de ingrediënten van de Body Refiner van La Mer

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik mij nooit echt verdiept heb in de ingrediënten, na zoveel jaren met plezier gebruiken maakt dat eigenlijk ook helemaal niet uit, de body refiner doet zijn werk gewoon goed. Maar zoals je hierboven kunt zien zit er vrij veel sheaboter in de scrub, zijn de scrubdeeltjes een combinatie van zeezout en suiker, zorgt zeemodder ervoor dat de huid goed gereinigd wordt en natuurlijk vind je de bekende kelp van La Mer ook terug. Maar het meest aparte ingrediënt is toch wel de diamantpoeder! Echte diamantpoeder die volgens La Mer zorgt voor een stralende huid, in een tube zit maar liefst 2 karaat diamantpoeder.

Dat klopt helemaal, mede doordat je de fijne diamanten glinsters subtiel blijft zien, ik durf echter niet te beweren dat dat kleine beetje diamantpoeder echt een gunstige werking heeft op de huid, dat is misschien toch meer een marketingtrucje.

Ik vergeef het La Mer want de romige bodyscrub is heel prettig in gebruik, de dikke creme komt goed uit de tube, je hoeft niet veel te gebruiken (zeg een hoeveelheid van een 2 euromunt voor het hele lichaam) en de scrub laat zich goed verdelen. Maak de huid eerst nat, stap even onder de straal van de douche vandaan en begin met scrubben, ik concentreer mij altijd op de bovenarmen, benen, decolleté en schouders, maar je kunt de scrub overal gebruiken (niet op het gezicht!). De geur van de scrub is fris en typisch La Mer, een universele geur die ook prettig is voor mannen en kinderen, ik gebruik de scrub ook weleens bij mijn zoontje (die is ook fan van bodyscrubs). Na een minuutje of twee goed scrubben, spoel je de creme goed af. Wat overblijft is een zachte huid, die gevoed is, maar zeker niet vet, een bodylotion gebruiken is niet nodig, maar het kan natuurlijk wel.

De Body Refiner van La Mer is niet goedkoop in aanschaf, maar wel erg zuinig in gebruik, in tegenstelling tot potten suiker/zoutscrubs. Als ik de Body Refiner wekelijks gebruik, doe ik zeker 3 tot 4 maanden met een tube van 200 ml. Je vindt de Body Refiner bij alle verkooppunten van La Mer, de tube kost EUR 112,00.

Nieuwsgierig geworden? Je moet echt van goede huize komen om in de editor''s choice te komen, zijn jullie al nieuwsgierig welk product er morgen te zien is? Hebben jullie weleens producten van La Mer gebruikt? En welke bodyscrub is bij jullie favoriet?


Deel dit artikel
Back to top