Inspiratie & Tutorials

Easy tutorial met Urban Decay Naked basics & eyeliner

Ik hou van simpele oogschaduwlooks, jullie ook? Ondanks dat ik de hele dag bezig ben met make-upjes en nagellakjes, neem ik zelf niet altijd tijd om een heel ingewikkelde, uitgebreide ooglook te maken. Ik heb een aantal standaardlooks die ik binnen 5 minuten kan opbrengen en graag afwissel. Deze looks draag ik vooral als ik lekker thuis aan het werk ben, mij zul je niet snel compleet make-up loos zien! Daarvoor hou ik teveel van make-up en anders kan ik mijn "stash" nooit opmaken. Kijk je mee naar mijn look met het Urban Decay Basics palette?

Wie kent Urban Decay niet, dit leuke Amerikaanse make-up merk staat vooral bekend om de mooie "naked" paletten. Ik heb al een hele tijd de Naked 1 & Naked 2 paletten in huis en mijn laatste aankoop in deze reeks is het Naked Basics palette. Het palette bestaat uit 6 beige/bruine oogschaduwtinten, gecombineerd met een goede zwarte, matte oogschaduw. De oogschaduws hebben een matte finish, al valt het bij de lichtere kleuren toch wel een beetje mee. Een perfect palette om mee op reis te nemen, om altijd bij de hand te hebben en om een dagelijkse look mee te maken. 

Jammer genoeg kunnen we het Naked Basics palette niet meer in Nederland kopen sinds Sephora gesloten is (volgens mij zijn er nog filialen open maar hebben ze vrijwel niets meer...), maar online kun je het palette best goed vinden in verschillende online shops.  

wat heb je nodig : het Urban Deacy Naked Basics palette, een paar kwasten, wenkbrauwproducten van Anastasia en zwarte eyeliner en mascara


stap 1 : breng met de MAC 217 kwast W.O.S. (of een lichte zandkleur zonder teveel glans) aan op het ooglid tot in de arcadeboogstap 2 : breng met de MAC 224 kwast de kleur Naked 2 (of een lichte mauve kleur) aan in de arcadeboog, concentreer de kleur bovenaan de arcadeboog, tegen het wenkbrauwbot


stap 3 : breng met de MAC 224 kwast de kleur Faint (een grijzige/bruin tint) aan aan de buitenkant van de arcadeboog vanaf de buitenste ooghoek omhoog


stap 4 : nu gaan we aan de slag met de eyeliner, (Maybelline en de MAC 263 kwast) ik zet deze best stevig aan omdat ik dat het mooiste vind bij mijn oogvorm, maar je kunt het uiteraard ook subtieler aanbrengen als je houdt van een fijnere lijn.


Breng de eyeliner aan vanaf de binnenkant van het oog naar de buitenkant, de buitenkant moet iets dikker zijn. Zet daarna met de kwast vanuit de onderste ooghoek richting punt van de wenkbrauw een lijntje. Dat hoeft niet zo netjes omdat je het nadien nog even corrigeert!

Nu vul je het stukje eyeliner dat nog mist op, je kleurt het deel in tussen de lijn die je al hebt gezet en de lijn die omhoog wijst. Als je dat gedaan hebt, pak je een wattenstaafje dat je wat vochtig maakt en corrigeer je de lijn totdat hij naar jouw zin en netjes is. Vaag de eyeliner onder het oog goed uit todat er een schaduw lijt te ontstaan. Daarna heb ik mijn wimpers gekruld en voorzien van een laagje Volume de Chanel mascara.

Om de look af te maken gebruik ik Les Beiges de Chanel, een mooi, fijn bronspoeder dat heel fijn is om mijn gezicht mooi vorm te geven, ik breng het aan onder mijn jukbeenderen. Op mijn wangen heb ik de Poised blush van MAC, een nieuwe ontdekking waar ik helemaal verliefd op ben! Zo''n prachtige roze/oranje blush heb ik niet vaak gezien, het is een topper!

Op mijn lippen draag ik de Guerlain Shine Automatique Sous le vent, een rose/bruine tint die mijn lippen een natuurlijke roze kleur geeft met een mooie glans. Het is momenteel mijn lievelingskleur, zo''n perfecte "my lips but better" kleur die ik altijd graag in mijn tas heb.De laatste stap in mijn routine is het in model brengen van mijn wenkbrauwen met de producten van Anastasia. Ik hoef er niet zo heel veel aan te doen, om eerlijk te zijn. Toch zie ik wel verschil, ze zien er netter uit, strakker ook en dat maakt de hele ooglook direct strakker. Ik gebruik een wenkbrauwpoeder en een transparante brow gel, that''s all!

Tadaaa....het resultaat, deze foto hebben jullie al gezien bij het artikel over de Guerlain BB cream, die draag ik dan ook op deze foto. Inmiddels ben ik heel erg fan van deze BB cream en ik heb er al heel wat complimentjes over gehad, wat een fijne BB cream!

Hebben jullie ook van die favoriete, simpele oogschaduwlooks of oogschaduwcombinaties die altijd goed zijn? Ik ben erg benieuwd, laat je weten welke dat zijn? Willen jullie nog meer looks zien? Laat het mij dan zeker even weten en laat vooral ook weten wat je fijner vindt, een look in fotovorm of toch liever in een filmpje?

Deel dit artikel
Back to top