Reviews

Dior Mystic Metallics collectie - review deel 1

Vanaf vandaag vind je de nieuwe Dior herfst make-up collectie Mystic Metallics bij een aantal, exclusieve verkooppunten zoals de grotere filialen van Parfumerie Douglas en De Bijenkorf. Ik heb een aantal van de producten voor jullie op de foto gezet, swatches gemaakt en er komt zelfs nog meer aan....een video waarin ik je de producten "live" laat zien. Vandaag deel 1 van de review, kijk je mee?

Wat is dat toch altijd een fijn gezicht, zo''n stapel met de mooiste beautyproducten...ik word er iedere keer weer heel blij van!  De Mystic Metallics collectie is behoorlijk uitgebreid, mede door de nieuwe Diorshow Fusion mono''s en de nieuwe Diorblushes. Deze producten blijven in het vaste Dior assortiment (niet alle kleuren....) en dat is erg fijn, ik ben vooral erg blij met de Fusion mono''s!

Het 5 couleurs palette Constellation is het "paarse" palette van de twee, de oogschaduws zijn een fijne combinatie van paarse en taupe tinten in verschillende finishes. Er zijn 3 oogschaduws met een rustige satijnen finish (van linksboven naar rechtsonder op de foto) en er zijn twee oogschaduws die wat glitteriger zijn, deze zijn ook wat harder van structuur en iets lastiger op te brengen. De drie satijnen oogschaduws zijn lekker zacht en heel fijn op te brengen, blenden gaat enorm makkelijk.


swatches van 5 couleurs Constellation

De Diorshow Fusion Mono oogschaduws zijn "bouncy" mousse oogschaduws die aanvoelen als een versgebakken cakeje (aldus Sem, die ik even om advies had gevraagd). Je hoeft alleen maar even zacht over de oogschaduws te wrijven om voldoende kleur op een kwastje of applicator te krijgen, daarna breng je het simpel aan. Echt....er zijn weinig oogschaduws die zo simpel zijn om aan te brengen en direct zorgen voor een waanzinnig mooi resultaat, dat ook nog eens perfect blijft zitten. Ze zijn er wel trouwens, bijvoorbeeld de Illusion d''ombres van Chanel of de Eyes to Kill van Armani, maar nu dus ook van Dior. Ze zijn geweldig!


381 Millenium

661 Meteore

281 Cosmos
v.l.n.r. Millenium, Meteore en Cosmos

Op naar de nieuwe, of moet ik zeggen, de vernieuwde blushes van Dior met de "spannende" naam Diorblush! Haha...het is natuurlijk wel direct duidelijk, dit zijn blushes van Dior. De blushes zijn een stuk minder poederachtig dan de oudere versie''s, het lijkt ook wel dat de pigmentatie behoorlijk is verbeterd en de glans is ook erg mooi. Geen over the top glans, maar een mooie subtiele, gezonde glans en een natuurlijke, goed zichtbare kleur. Waar zouden we zijn zonder blush? Ik vergeet het echt nooit, zonder blush is mijn make-up echt niet af, het maakt zoveel verschil.


v.l.n.r. New red, Corail croisette en Happy cherry

New Red (in het echt iets roder van kleur)

Happy cherry (kersenbloesemroze)

Corail croisette

v.l.n.r. Corail croisette, Happy cherry & New red

Mijn favoriet is New Red, een prachtige roze tint met een behoorlijk vleugje rood, alsof je Sneeuwitje zelf bent met van die schattige rode koontjes! Na alle perzik blushes, die best een beetje saai worden na verloop van tijd, ga ik deze winter maar eens wat vaker voor rood, durf jij dat ook? De nieuwe Diorblushes zijn verpakt in een strakke nachtblauwe verpakkingen, hebben een grote spiegel en een handig, lekker zacht kwastje dat best prima is voor onderweg (al gebruik ik toch liever een grotere blushkwast).

De lipproducten in de Mystic Metallics collectie zijn mij een tikje tegengevallen, de kleuren spreken mij niet echt aan en ik ben ook niet onder de indruk geraakt van de swatches van de twee producten die ik heb. Geen punt hoor, je kunt niet alles hebben....morgen zul je ze in de look die ik maak zeker nog even voorbij zien komen.

Dior Addict Gloss Merveille & Dior Addict Extreme Bonne aventure

Dior Addict Gloss Merveille
boven Merveille & onder Bonne Aventure

Op naar de nagellakjes, iets waar de echte Dior fans toch altijd wel naar uitkijken....en volgens mij vallen ze jullie niet tegen. Ik ben in elk geval blij verrast door de beige/roze/taupe Destin en de donkerrode/bruine Galaxie. De lakjes hebben beide een metallic finish, die van heel dichtbij wel een beetje streperig is maar wie kijkt er nu van 1 centimeter afstand naar jouw nagels? Niemand toch? De "strepen" storen mij in elk geval niet, ik hou inmiddels wel van de metallic finishes die we steeds vaker gaan zien. Ben jij er al aan gewend? Op de foto''s heb ik twee laagjes nagellak aangebracht, maar één laagje had ook al voldoende geweest, de dekking is prima. 


Dior Vernis 382 Destin

Dior Vernis 992 Galaxie

Last but not least, de Mystic Magnetics nagellak....een nagellak met metaaldeeltjes die in combinatie met de magneet zorgt voor een bijzonder patroontje in de nagellak. Helaas heb ik er nog geen swatches van, die kun je zien in deel twee van de review van de Dior Mystic Metallics die morgen online komt.


Morgen kun je de video zien van deze collectie, waarbij ik jullie dan ook de look laat zien die ik heb gemaakt met een aantal van deze producten en ik ga jullie live laten zien of de magnetische nagellak nu ook echt werkt.

De Dior Mystic Metallics collectie is momenteel al te bestellen in de webshop van De Bijenkorf. Wil je een product kopen, check dan even in dit artikel of het een limited edition is. Is dat het geval, aarzel dan niet te lang om het te bestellen, op = op!

Deel dit artikel
Back to top