Reviews

Yves Saint Laurent Pivoine crush collectie - review & swatches

Vandaag stond ik best voor een uitdaging, want hoe zou ik het "roze" oogschaduwpalette van de Pivoine Crush collectie van Yves Saint Laurent mooi kunnen verwerken in een look? Ik heb voor de makkelijke weg gekozen, ik heb de felroze oogschaduw geskipt....maar ik heb wel een knalroze Rouge Volputé lipstick gedragen. Is dat erg? Nee, toch....vier van de vijf oogschaduws gebruiken vind ik eigenlijk best prima, kijk je mee naar mijn review van de Yves Saint Laurent Pivoine Crush collectie?

Het Flower crush palette (EUR 62,00) bestaat uit vijf behoorlijk glanzende oogschaduws die verrassend genoedg qua tinten mooi warm zijn. Gelukkig maar, dat betekent dat ik de kleuren best kan dragen voor een frisse, zonnige ooglook.


De oogschaduws zijn nogal stevig aangedrukt en daardoor geven ze niet zo heel makkelijk kleur af, op de swatches, die je hieronder ziet, valt dat niet zo op, maar als je de ooghschaduws rond de ogen aanbrengt is het iets minder qua kleur en dekking. De twee roze/koraal/perzik tinten lijken best heel erg op elkaar, zeker als je ze naast elkaar aanbrengt. Alle oogschaduws bevatten fijne glitters die op de ogen best ziet, maar niet overheersen, ze geven juist een mooie, subtiele schittering. De vrij matte (niet helemaal) bruine tint kun je gebruiken om de totale look iets donkerder te maken.

swatches Flower Crush Pivoine crush van Yves Saint Laurent

mijn look met het Pivoine Crush palette, de kleuren zijn niet enorm sprekend, maar de kleuren geven wel een subtiele, warme en toch frisse look


Roze lipstick!!! De Rouge Volupté silky, sensual, radiant lipstick in de kleur Fuchsia Tourbillon (EUR 33,50) is prachtig, de kleur is mooi fris en toch lekker knallend. En wat een geweldige formule hebben deze lipsticks, waarom wist ik dat niet eerder? Morgen ga ik eerst mijn Yves Saint Laurent stash eens doorspitten om te zoeken naar nog meer van dit soort lipsticks, ze zijn geweldig. De lipstick voelt aan als een balm, de kleur blijft als het ware magnetisch op de lippen zitten, ze lijken de lippen niet eens te hoeven raken om kleur af te geven, prachtig! De kleur blijft ook nog eens heel goed zitten, dit is dus een topper!

Yves Saint Laurent Rouge Volupté Fuchsia Tourbillon


Yves Saint Laurent Rouge Volupté Fuchsia Tourbillon & Gloss volupté Rose Fusion


Yves Saint Laurent  heeft ook nieuwe lipglosses, de Gloss volupté (EUR 30,50), een lipgloss die niet plakt, wat meer cremig aanvoelt (dus niet zo fris en transparant zijn als normale glosses) en een prettige, fruitige geur hebben die niet overheerst. Ze bevatten wel behoorlijk veel, zeer fijne gouden glittertjes die lang op de lippen blijven zitten. Ze hebben ook een nadeel, bij het verwijderen van de lipgloss wrijf je ze dan vrij makkelijk over de hele huid uit, waardoor je ook daarna nog onder de fijne gouden glitters zit. Maar....ze zijn wel erg fijn!

De applicator is heel toepasselijk, maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze de lipgloss makkelijk aanbrengen, vooral op de onderlip gaat het erg makkelijk. 

Yves Saint Laurent Gloss volupté Rose Fusion


De look is helemaal af met een mooie roze nagellak die qua kleur inderdaad perfect past bij de tere blaadjes van de pioenroos, dat is toch ook een geweldige bloem! Rose Scabiosa nagellak (EUR 25,50) is een roze/lila tint met een creme finish die in twee laagjes prima dekkend is. Volgens mij heeft Yves Saint Laurent het kwastje van de nagellak iets gewijzigd, het lijkt breder dan eerst en dat is goed nieuws! De lak droogt trouwens lekker snel, vergeet geen topcoat aan te brengen, dat is wel echt nodig.

Yves Saint Laurent La laque couture Rose Scabiosa

Eerlijk is eerlijk, je moet natuurlijk wel een beetje fan zijn van roze als je kiest voor deze Pivoine Crush collectie van Yves Saint Laurent. Toch zijn de kleuren van de producten behoorlijk veelzijdig, de Gloss Volupté in Rose Fusion vind ik helemaal niet zo roze, maar meer perzikkleurige met veel gouden shimmers (NARS Orgasm als lipgloss naar mijn idee) en het Pivoine Crush palette is ook behoorlijk warm van tint. Ik mis wel een mooie blush, die had de look zeker helemaal afgemaakt, maar natuurlijk heeft Yves Saint Laurent veel mooie blushes in hun vaste assortiment. Wil je meer weten over de Yves Saint Laurent Pivoine Crush collectie? Lees alles terug in dit artikel, de collectie ligt nu (of binnenkort) bij de luxe parfumerie of warenhuis zoals De Bijenkorf.

Mijn advies? Probeer zeker één van de geweldige Rouge Volupté lipsticks of Gloss Volupté lipglosses van Yves Saint Laurent uit, die zijn geweldig en de kleuren zien er super uit! Wat vind jij de toppers van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top