Reviews

MAC A fantasy of flowers collectie - review & swatches deel 2

Afgelopen zondag hebben jullie al een aantal producten van de nieuwe MAC A fantasy of flowers collectie gezien in dit artikel, vandaag heb ik nog een flinke lading producten om te laten zien. Natuurlijk heb ik ze allemaal uitgetest en van een aantal producten ben ik inmiddels fan, zoals de Nectarsweet cremesheen glass, Petal power blush en de mooie Heavenly Hybrid lipstick. Kijk je even mee naar de foto's van de producten en de swatches?

MAC Mineralize eye shadow In the meadow (EUR 23,00) - een behoorlijk frisse combinatie van lichte gouden en olijfgroene tinten die voor een natuurlijke look zorgen, ik moet deze kleur niet "all over" mijn ogen dragen, zeker in combinatie met de donkerste kleur van de vier geeft het wel een frisse look met prachtige glans. De oogschaduws zijn goed van structuur, niet te hard en niet te zacht, ze zitten vol glitters maar die blijven best goed op hun plaats tijdens het opbrengen, geen gekke kwaliteit dus!



Deze look droeg ik gisteren, ik heb gouden tint over mijn bewegende ooglid aangebracht, de donkerste kleur vochtig aangebracht als liner en ook de donkere kleur (gemengd met de lichtere groene kleur) nog iets aangebracht in de arcadeboog. 

MAC Mineralize eye shadow Great beyond (EUR 23,00) - een combinatie van paars, roze en taupe die in het doosje veel grijzer lijken dan op de huid, daar zijn ze echt paars. Ook deze oogschaduws zijn weer fijn van kwaliteit, niet te hard en niet te zacht, ze geven prima kleur af en bevatten wat minder shimmers dan de In the meadow oogschaduw


Kennen jullie de pigments van MAC eigenlijk? Die bestaan al jaren en zijn zeer populair bij make-up fans, mede door de goede pigmentatie, de veelzijdigheid en de unieke kleuren. Pigment is niets anders dan losse, gekleurde poeder die je op verschillende manieren kunt gebruiken, bijvoorbeeld als oogschaduw, maar je kunt de pigments ook mengen door (transparante) lipgloss of nagellak. Of je mengt de pigments (of glitters, die in eenzelfde verpakking zitten) met een bodylotion of dagcreme om een mooie shimmering op de huid te krijgen, natuurlijk doe je dat niet met alle kleuren, maar dat lijkt mij nogal logisch. Je hebt enorm veel kleuren waaruit je kunt kiezen, kijk maar eens in de webshop van MAC, je betaalt EUR 21,50 voor een potje pigment van 4,5 gram (EUR 18,50 voor een potje glitter) en daar doe je echt heel erg lang mee, je gebruikt namelijk maar zeer weinig per keer.


links Violet pigment & rechts Chartreuse bouquet pigment

pigments zijn losse poeders, wees voorzichtig met het openmaken van het potje, onder de schroefdeksel zit nog wel een afsluitend plat dekseltje, maar als het potje omvalt ben je wel de klos....voorzichtig aan dus! Op het platte dekseltje blijft vrijwel altijd wat poeder zitten, daar kun je jouw kwast het beste in "dopen" om de pigment op te nemen, a little goes a long way.

links Violet & rechts Chartreuse bouquet, beide kleuren zijn behoorlijk licht en koel qua kleur, de poeder is zeer fijn en bevat geen shimmers of glitters, maar geeft een mooie satijnen glans. Je kunt de pigments ook aanbrengen met een vochtige kwast of (nog beter) mengen met Mixing Medium van MAC, zo komt de kleur nog beter uit en is de houdbaarheid echt geweldig! Je vindt het ook in de online shop van MAC, maar volgens mij ook bij de counters.

Mijn look met de Great beyond mineralize eyeshadow, gecombineerd met wat extra Violet pigment, zoals ik al zei vind ik de kleuren behoorlijk paars, dat had ik niet echt verwacht, ik dacht dat de kleuren meer taupe zouden uitvallen. Zo zie je maar dat je altijd moet swatchen!

Op naar de prachtige Petal Powder mineralize blush (EUR 25,00), een kleur die best uniek leek en volgens velen een dupe zou zijn van de befaamde NARS Orgasm blush. Helaas is dat niet echt zo, maar de kleur komt echt wel goed in de buurt, het is best een redelijke vervanger al vind ik Petal Power echt wat minder gepigmenteerd dan Orgasm.  Gek genoeg lijkt dat niet zo op de foto's en bij het maken van de swatches, maar merk ik het vooral bij het opbrengen met de MAC 187 kwast op mijn wangen, van NARS Orgasm hoef ik maar één streek op te brengen, van Petal Power wel drie voor ongeveer hetzelfde effect.

MAC Mineralize blush Petal Power

Petal Power is een zachte mineralize blush met een roze kleur en een flinke gouden glans, Petal power is wat meer roze dan NARS Orgasm die wat meer "peachy" is
Op de foto draag ik Petal power, de glans komt niet helemaal over op de foto, ik kon wel wat zon gebruiken maar helaas liet die zich even niet zien!

links Petal power & rechts Azalea in the afternoon (de andere blush uit de collectie, zie mijn review hier)

Natuurlijk heb ik Petal power ook even met de Orgams blush vergeleken, je ziet dat Petal power rozer is en dus ook gepigmenteerder lijkt, maar in de praktijk valt het dus wel mee met de pigmentatie. Niet dat de pigmentatie slecht is, helemaal niet zelfs!

Ik heb ook nog wat andere kleuren lipsticks en cremesheen glasses getest, in de review van gisteren heb ik je al wat meer verteld over de finishes, misschien wil je dat nog even teruglezen? Ik laat hieronder de foto's van de producten en de swatches zien, ze zijn niet al te spannend van kleur!


Cremesheen glass Pagoda (EUR 21,00) - een zeer lichte roze kleur, die heel koel is qua tint en fijne witte shimmers bevat die snel in de lijntjes van de lippen gaan zitten, ik vind het niet zo'n mooi effect geven.



Cremesheen glass Nectar sweet (EUR 21,00) - een abrikooskleurige transparante gloss met fijne shimmers die goed staat bij mijn huidskleur. Qua kleur is het natuurlijk geen knaller, maar de mooie glans ziet er wel mooi uit. Zoek je nog een warme, nude lipgloss die de lippen mooi glad maakt, dan is Nectarsweet jouw kleurtje!



links Pagoda & rechts Nectarsweet

Lipstick Snapdragon (EUR 18,50) - een lichte paars-roze kleur met een metallic finish, die koel qua tint is maar voor mij ook prima te dragen is, het frist mijn gezicht behoorlijk op. De lipstick laat zich makkelijk aanbrengen en verdeelt vrij goed over de lippen, al zie je ook hier wat kleur zich ophopen in de lijntjes....nee, lustre finishes zijn toch niet echt mijn ding!



Lipstick Heavenly hybrid (EUR 18,50) - een prachtige kleur, dieproze met een vleugje lila met een hele mooie finish en textuur, dit is wel de topper van de kleuren die ik heb getest, al moet ik zelf wel even wennen aan deze tint, ik draag dit soort kleuren eigenlijk nooit!


links Heavenly hybrid & Snapdragon

Vandaag heb ik de Great beyond mineralize eyeshadow gedragen, samen met Petal power blush en de Heavenly Hybrid lipstick, ik vind het wel een geslaagde look geworden

Zo....ik heb een heel groot deel van de MAC A fantasy of flowers collectie getest, misschien is niet alles favoriet bij mij, maar ik vind het wel een behoorlijk veelzijdige collectie die het vooral moet hebben van de lichte tinten met een mooie glans die goed passen in de lente. De kleuren zijn vrij koel en licht, waardoor de Fantasy of flowers look toch iets fris en bloemigs krijgt. Mijn musthaves zijn nog steeds de Mineralize Skin finishes, die zijn prachtig zoals je kunt zien in de review.
Je vindt de producten nu bij de MAC counters, maar gelukkig ook online bij De Bijenkorf, via www.maccosmetics.nl en in de online shop van parfumerie Douglas. Zoals je misschien wel weet zijn deze producten slechts tijdelijk te koop, ze kunnen dus ook al uitverkocht zijn.

Wat vind jij de mooiste producten uit deze MAC collectie? Heb je al iets gekocht en hoe bevallen ze?

Deel dit artikel
Back to top