Reviews

Givenchy Ombre Couture - review & swatches

Givenchy introduceerde onlangs de nieuwe Ombre Couture, een fluweelzachte oogschaduw op basis van Braziliaanse carnaubawas met een geweldige houdbaarheid. Er zijn acht kleuren beschikbaar en een bijzondere topcoat, die zorgt voor wat extra "sparkles" maar geen kleur. Natuurlijk was ik benieuwd of de Ombre Couture echt zo goed blijft zitten en mij past als een couturejurk, laten we even kijken naar mijn review en de swatches.

Ik heb vier kleuren kunnen testen, inclusief de topcoat, de Ombre Couture zijn verpakt in eenvoudige zwarte doosjes en verkrijgbaar in 8 kleuren en 1 topcoat. Ze kosten EUR 23,95 per stuk en bevatten 4 gram product, volgens mij doe je er behoorlijk lang mee...a little goes a long way!

De ronde, glazen potjes met een platte schroefdeksel zijn mooi in hun eenvoud, ik vind het vooral prettig dat je ze eventueel kunt opstapelen (kan bijvoorbeeld niet met de fluidlines en paint pots van MAC). Ik ben alleen wel benieuwd of de oogschaduws niet snel gaan uitdrogen, toch altijd een probleem bij dit soort verpakkingen. Maar dat merk je meestal pas na een hele lange tijd, misschien zijn ze dan al op?

Je krijgt geen applicator bij de Ombre Couture, je moet dus zelf een kwastje of applicator regelen, maar je kunt ze ook aanbrengen met de vingers, een kwast is niet persé nodig. Toch heb ik die wel gebruikt, om precies te zijn een synthetische, platte oogschaduwkwast van MAC met nummer  242.

De textuur van Ombre Couture is heel licht, maar wel goed gepigmenteerd, je hebt maar een heel klein beetje nodig om de kleur goed te zien op de huid. Bij het maken van de swatches werd mij duidelijk dat de Ombre Coutures vooral op mijn arm erg goed blijven zitten, daar zijn ze dan ook echt waterproof. Maar op de ogen is het iets anders, dan merk ik toch wel dat de kleur een heel klein beetje in de lijntjes gaat zitten, al is het wel minimaal! 

Givenchy Ombre Couture Topcoat Blanc Satin - geheel kleurloos, maar wel vol sprankelende glitters die goed hechten op de huid of over één van de andere Ombre Coutures. 

Givenchy Ombre Couture Beige Mousseline - een oranje/beige tint die fijne glitters bevat, hierdoor oogt de kleur wat levendiger en is een prima kleur om te combineren met de andere, meer donkere tinten.

Givenchy Ombre Couture Brune Cachemire - een warme bruine kleur met een gouden ondertoon en ook weer gouden glitters, een prima kleur voor een snelle, mooie look!

Givenchy Ombre Couture Gris Organza - een vrij matte, koele grijs die niet zo heel donker is, er zitten wel wat fijne glitters is, maar niet zo heel erg veel.

v.l.n.r. Topcoat Blanc satin, Beige Mousseline, Brun Cachemire & Gris Organza

Op de foto hierboven heb ik alleen de kleur Brun Cachemire gebruikt met een klein beetje MAC Nylon in mijn ooghoeken. Ik heb de MAC 242 kwast gebruikt om de Ombre Couture aan te brengen en ook een beetje te blenden. Deze "look" was echt binnen een minuut opgebracht en dat is natuurlijk heel erg handig als je weinig tijd hebt.

Met deze look kun je toch prima voor de dag komen? Het is net is meer "af" dan als je geen oogschaduw gebruikt en het kost echt bijna geen tijd, dat is altijd handig! De textuur is mooi luchtig, waardoor je de oogschaduws niet voelt op de ogen, het lijkt alsof je niets draagt.

Conclusie
De Ombre Couture van Givenchy (EUR 23,95) is een zijdezachte oogschaduw met een luchtige textuur, opbrengen is heel eenvoudig en gaat dan ook razendsnel, zonder kans op fall out! Het blenden van de randjes gaat simpel en snel, je kunt het doen met een kwastje maar voorzichtig blenden met de vingers gaat ook wel. Qua houdbaarheid vallen ze mij niet tegen, maar eerlijk is eerlijk...na een tijdje gaat de kleur wel iets in de lijntjes in de arcadeboog zitten. Het is maar een kleine hoeveelheid (en met even luchtig vegen is het zo weer weg), maar ze blijven niet perfect op hun plaats, althans...niet zonder oogschaduwbasis. Als je wel een oogschaduwbasis gebruikt, dan heb je dat probleem weer niet meer, dat is dus de oplossing. Ik vind de Ombre Couture vooral erg praktisch en eigenlijk een must voor alle vrouwen die wel houden van een vleugje oogschaduw, maar te weinig tijd hebben, dit werkt echt prima! En je vindt vast een mooie kleur tussen de 8 tinten, ik hou het bij Brun Cachemire, een perfecte kleur voor mij.

Vind jij dit soort creme oogschaduws ook fijn om een snelle look mee te maken? Je vindt de Ombre Coutures van Givenchy bij Parfumerie Douglas!

Deel dit artikel
Back to top