Reviews

Clarins Opalescence collectie - review & swatches

De Opalescence collectie van Clarins is fris en romantisch, maar vergis je niet, de oogschaduwkleuren zijn behoorlijk pittig en dan heb ik ze niet eens nat aangebracht (wat eventueel ook zou kunnen). Ik ben zelf behoorlijk onder de indruk van de mooie Eclat Minute, een champagne kleurige basis die transparant is maar toch zorgt voor een egalere huid, zeker als je die combineert met de mooie poeder. Kortom, kijk even mee naar mijn review van de collectie, er zit best wat moois bij!


Clarins Opalescence face & blush powder EUR 40,00 - een fijne poeder met een mooie matte finish met een klein beetje kleur, dat voor mij vooral geschikt is als gezichtspoeder. Op zich zijn de kleuren ook te gebruiken als blush en bronzer, maar het is niet echt praktisch om die kleuren te gebruiken omdat ze wel erg klein zijn. Nee, daarvoor is het poeder niet geschikt, ik heb dus maar een grote kwast gepakt en alles met elkaar gemeng, het resultaat is een poeder dat best wel dekkend is en daardoor prima te gebruiken als je niet zoveel dekking wilt.


swatches Clarins Opalescence face & blush powder


Clarins eye quartet mineral palette 12 Vibrant light EUR 44,00 - een palette met minerale oogschaduws die je zowel nat als droog kunt gebruiken. De kleuren zijn vrij koel van tint, maar zijn wel erg mooi, vooral de paarse en zilveren oogschaduws. Moet je hieronder maar eens zien hoe die op de swatches eruit zien, niet gek toch? In gebruik zijn de oogschaduws fijn, ze hebben een mooie glans, de paarse en zilveren oogschaduws zijn vrij zacht terwijl de lila en grijze oogschaduws wat harder zijn. Ik heb ze prima kunnen blenden en ze blijven prima de hele dag zitten, prima oogschaduws dus.



Clarins Eclat minute Instant light 02 Champagne EUR 30,50 - een basis met een champagne-teint die op de huid vooral een mooie glans laat zien, er komt als het ware een laagje op de huid die het licht mooi vangt en reflecteert, waardoor de huid er mooier en egaler uit komt te zien. De Eclate minute geeft geen echte dekking, maar maakt de eigen huid wel fraaier en is een prima basis voor andere make-up. Dat kan prima een foundation zijn, maar bijvoorbeeld ook een poeder of blush/bronzer. Je kunt de Eclat Minute ook plaatselijk aanbrengen, op plaatsen waar je net iets meer "licht" wilt aanbrengen, denk dan aan de jukbeenderen, boven de wenkbrauwen en op de kin.

het is een lichte basis, die niet vet is en ook niet te glad is, eigenlijk voel je de basis amper zitten, maar zie je zeker wel verschil in voor en na.


Op de foto draag ik een laagje Eclat minute instant light 02 Champagne met wat Opalescence poeder, die ik gemengd heb met een grote brush en over het hele gezicht heb aangebracht. Ik heb ook nog de blush Dollymix van MAC op en draag natuurlijk ook de ooglook van deze collectie, de lipstick zie je verderop nog even terug.

Clarins Mineral eyeshadow 17 Smoky plum EUR 19,50 - een mooie glanzende taupe oogschaduw, die prima staat bij verschillende oogkleuren, hij lijkt een beetje op Satin taupe van MAC. De oogschaduw glanst mooi en laat zich goed blenden.


Clarins Gloss Prodige 11 Coral Tulipe EUR 20,00 - een fruitige lipgloss in een frisse koraalkleur die de lippen lekker zacht maakt, niet plakt en toch behoorlijk lang op de lippen blijft zitten. In de gloss zie je behoorlijk wat fijne glitters die jammer genoeg erg op de lippen blijven zitten als de kleur al weg is. Ik vind dat altijd een nadeel, maar ja...de kleur is heel mooi en de gloss voelt wel heerlijk aan op de lippen....

de applicator is vrij lang en recht, maar brengt de lipgloss heel precies en snel aan, zo zie je maar weer.....als die verschillende applicators in bijzondere vormen zijn helemaal niet nodig!


Clarins Joli Rouge Brillant 19 Tropical pink EUR 23,00 - een warme roze kleur die heel goed staat, tot mijn verrassing trouwens, want ik dacht eigenlijk dat het een beetje een saaie kleur zou zijn. Niets is minder waar, het is een kleur die heel sprekend staat zonder al te fel of dekkend te zijn. De lipstick is prettig om te dragen, geeft een fijn gevoel aan mijn lippen en geeft een mooie, licht-transparante kleur. Ja, dit is een kleurtje dat ik zeker vaker ga dragen!

links Coral Tulip & Tropical pink

Clarins is zo'n merk dat je misschien weleens over het hoofd ziet in de parfumerie of luxe drogist, eigenlijk is dat niet terecht want ze hebben echt mooie producten tegen een mooie prijs. Misschien zijn ze niet extreem hip of vernieuwend, maar dat zoekt ook niet iedereen tenslotte. Hou je van mooie make-up van goede kwaliteit die ook nog eens vol zit met verzorgende, vaak plantaardige ingrediënten, dan moet je Clarins zeker eens gaan bekijken. Ik ben vooral blij met de basis, die is fijn in gebruik en geeft een vale huid echt een boost. Er zijn nog twee andere tinten, een roze en een perzikkleurige, de laatste is mooi als je wel een iets zonnige tint wilt hebben zonder te bruin te worden door een bronzer of iets dergelijks te gebruiken. Meer informatie vind je in dit eerdere artikel, de Clarins Opalescence collectie ligt nu in de winkels.

Gebruik jij zelf weleens producten van Clarins? 

Deel dit artikel
Back to top