Reviews

Smashbox Cherry Smoke Photo op eye shadow palette & Be legendary lipsticks

Sinds een tijdje kunnen we het Amerikaanse make-up merk Smashbox ook in Nederland kopen, geweldig natuurlijk want we kunnen in Nederland altijd wel mooie, nieuwe merken gebruiken. Toen ik pas bij het pr-bureau van Smashbox was, viel mijn oog op het nieuwe oogschaduwpalette met de fascinerende naam : Cherry Smoke Photo Op. In het palette vind je mooie, donkere tinten in matte en glanzende finishes die ideaal zijn om een mooie, smoky eye te maken...perfect voor de aankomende herfst. Maar er is meer, bijvoorbeeld de geweldige Be legendary lipsticks, kijk je even mee?

Cherry Smoke Photo op eye shadow palette EUR 39,50 (limited edition) - het palette is niet al te groot, ligt goed in de hand en is stevig genoeg om mee te nemen. Er zit een grote spiegel in de deksel, maar er worden geen kwastjes of applicators bij het palette geleverd, die moet je los kopen. Smashbox heeft ook goede kwasten!

De kleuren in het Cherry Smoke palette zijn goed op elkaar afgestemd, je kunt ze allemaal goed met elkaar combineren, maar natuurlijk hoef je ze niet allemaal tegelijk te gebruiken! Nee, hoor...gebruik simpelweg drie of vier kleuren om een mooie smoky look te maken. De oogschaduws hebben elk een naam, maar op mijn versie staat geen sticker welke kleur op welke plaats zit, ik heb het dus even moeten gokken op basis van de website van Smashbox.

Ik kan niet exact achterhalen hoeveel oogschaduw er in totaal in het palette zit maar het lijkt erop dat je wel even vooruit kan met de oogschaduws qua hoeveelheid. De oogschaduws zijn elk behoorlijk gepigmenteerd en je gebruikt dus ook maar weinig per keer. Ik vind het een prima deal voor de prijs, je krijgt 8 mooie oogschaduws van goede kwaliteit voor EUR 39,50.

Shell & Unadorned - beide oogschaduws hebben een glanzende finish, zijn zeer zacht en brengen heel makkelijk aan



Rustic & Dark cocoa - beide oogschaduws hebben een vrij matte finish, zijn iets stroever om aan te brengen maar zijn wel heel gepigmenteerd


Oxidize (glanzend) & Ebony (mat)

Bare (mat) & Topaz (glanzend)

Ik heb op de look hierboven een combinatie van de kleuren Unadorned, Dark Cocoa, Ebony en Shell gemaakt, als oogpotlood heb ik het Feline eyepencil van MAC gebruikt en de mascara is de nieuwe Grandiose mascara van Lancome, binnenkort zal ik je daar meer over vertellen. De oogschaduws laten zich makkelijk aanbrengen, hechten goed aan de huid en kruimelen niet, ze geven ook vrijwel geen fallout, zelfs de donkere kleuren niet. Ik heb de oogschaduws ook zonder oogschaduwbasis gebruikt en zelfs dan blijven ze perfect zitten, ze zijn echt erg fijn!

In de Cherry Smoke herfstcollectie van Smashbox vind je ook twee mooie, nieuwe kleuren van de Be legendary lipsticks. Dit was de eerste keer dat ik deze lipsticks gebruikte en ik ben er heel tevreden over, vooral de matte True red is geweldig! Maar Copper is ook fijn, beide lipsticks zijn prettig in gebruik, Copper is glanzend en wat soepeler op de lippen. True Red is een echte matte lipstick, maar voelt verrassend goed aan op mijn lippen, ook na een tijdje, deze blijft ook heel lang perfect zitten op mijn lippen! De lipsticks ruiken lichtjes naar vanille, net als de lipsticks van MAC, maar dan iets subtieler.

De verpakking is vierkant en de lipsticks zijn opvallend licht in gewicht, fijn natuurlijk want zo kun je ze makkelijker meenemen, zelfs in een kleine clutch. De dop sluit goed en de verpakking blijft mooi.


Smashbox Be legendary lipsticks Copper & True red

Be legendary lipstick True red EUR 20,00 "classic red" - een prachtige rode lipstick met een matte finish, zeer gepigmenteerd, blijft perfect zitten en laat vrijwel geen afdruk achter op een glas of beker, handig dus!


Be legendary lipstick Copper EUR 20,00 "pinky nude with copper pearl" - een glanzende lipstick die moeiteloos over mijn lippen gaat, de kleur maakt mijn eigen lippen net iets warmer van tint en staat heel goed bij mijn huidtint. De houdbaarheid is prima en ook deze lipstick geeft amper kleur af op een glas of beker.

Dit smaakt naar meer, de Smashbox Be legendary lipsticks zijn heel fijn in gebruik en echt goed van kwaliteit, de creamy/glanzende kleuren bevatten allemaal sheaboter voor extra hydratatie en alle varianten (ook de matte) bevatten vitamine C en E. Er zijn behoorlijk wat kleuren te vinden in het Smashbox assortiment, ga er dus zeker even naar kijken als je houdt van een goede lipstick!

Helemaal nieuw in het assortiment zijn de Be Legendary Long-wear lip lacquers, dat zijn vloeibare, kleurechte lipsticks met een goede dekking die al in één streek zorgen voor kleur, glans en verzorging. Natuurlijk heb ik ze langere tijd getest en ik ben onder de indruk van de houdbaarheid, de glanzende kleur blijft bij mij zeker een halve dag prima zitten, ook al eet of drink ik tussendoor. De kleur blijft perfect, de glans neemt wel wat af maar dat vind ik nooit zo'n probleem, als de kleur maar egaal blijft zitten en je niet van die rare randjes krijgt. Bij mij gebeurt dat in elk geval niet, de kleur blijft intact en geeft ook amper af terwijl ik iets drink. En de lip lacquers voelen zacht en comfortabel aan op mijn lippen, ze geven ook geen plakkerig gevoel. Niet gek dus!


de applicators zijn vrij langwerpig, je kunt de lip laquers precies aanbrengen met de punt en als je de applicator verticaal houdt kun je in één streek de lippen voorzien van een laagje kleur.

links Knockout en rechts Beet it

Be legendary Long-wear lip lacquer Beet it EUR 24,00 "vivid violet" - een koele paars, roze die iets transparanter leek bij de swatches maar toch een behoorlijke kleur afgeeft op mijn lippen.


Be legendary Long-wear lip lacquer Knockout EUR 24,00 "bright hot pink" - dit is een pittige roze tint, die prachtig en jong staat, net iets minder klassiek dan rood en net zo opvallend! Ik hou vooral van dit soort kleuren in de zomer.

Het nieuwe Smashbox palette is zeker de moeite waard, de kleuren zijn mooi en de oogschaduws zijn fijn in gebruik en houden lang, het is zeker een aanrader. Ik ben ook heel blij met de lipsticks, die zijn heel fijn en vooral True Red is prachtig, al is Copper waarschijnlijk de kleur die ik vaker ga dragen. Hieronder zie je de smoky look gecombineerd met True Red lipstick, voor de foto is het heel mooi, maar als ik deze look "gewoon" draag dan combineer ik toch liever de Copper lipstick met de smoky eyes.

Naast de genoemde producten heb ik de Guerlain BB Beauty Booster, Maybelline Fit me concealer, NARS contourblush Paloma, Hourglass Lighting powders en een wenkbrauwpotlood van L'Oréal gebruikt.

Heb jij weleens producten van Smashbox getest? In Nederland wordt het merk exclusief verkocht bij de filialen van Parfumerie Douglas (ook online), ga er zeker een kijken als je op zoek bent naar kwalitatief goede make-up! Wist je ook dat het merk is opgericht door kleinzonen van Max Factor? Jawel, de man achter het merk! En de producten van Smashbox zijn speciaal gemaakt om perfect over te komen op foto of film, goed om te weten als je zelfs regelmatig voor de camera staat. De Cherry Smoke collectie zal vanaf vandaag (15 augustus 2014) te koop zijn bij Parfumerie Douglas, zolang de voorraad strekt!

Ik ben enthousiast! Wat zijn jouw favoriete Smashbox producten? Ik word eigenlijk steeds nieuwsgieriger nu ik deze producten heb getest! Wat vind jij van deze look?

Deel dit artikel
Back to top