Reviews

Lancôme Grandiose wide-angle fan effect mascara

Vorige week werd een beeldschoon tasje bij mij bezorgd met daarin een klein bosje prachtige rode rozen en de nieuwe Grandiôse mascara van Lancôme. Nieuwe mascara's, daar ben ik altijd heel erg benieuwd naar en die test ik dan ook standaard uit de dag nadat ze binnen zijn gekomen. Jammer genoeg word ik vrijwel altijd teleurgesteld, de mascara in kwestie is niet donker genoeg, het borsteltje is niet fijn, de krul zakt uit....nu ja, je herkent het misschien wel. Ik leg de lat behoorlijk hoog! Toch heeft de Grandiôse mascara een vast plaatsje veroverd en dat zegt heel wat, kijk je mee naar mijn review?


Ik heb altijd een open mind voor het testen van een product en laat mij tegenwoordig niet meer overtuigen door mooie plaatjes, uitgebreide onderzoeksresultaten in persberichten of zelfs ook door aanbevelingen van PR medewerkers. Nee, de enige die kan bepalen of een mascara echt fijn is, dat ben ik! Nu moet ik dan wel even nuanceren, want ik kan vooral zelf bepalen of een mascara goed werkt voor mij, op mijn miezerige, dunne en korte wimpers. Maar ja, dat is nu eenmaal waar ik mee moet "werken" en dus heb ik een mascara nodig die zijn werk heel goed doet!

Gelukkig doet Lancôme Grandiôse mascara dat echt, ik ben onder de indruk van de fijne formule die mooi zwart is, lekker plakkerig is waardoor de mascara goed hecht aan de wimpers en prachtig lang houdt, de hele dag! En het aanbrengen gaat heel simpel, ondanks het toch wel bijzondere vorm borsteltje.


Het stokje van de mascara is zowel horizontaal als verticaal gekromd, iets wat ik volgens mij nog nooit eerder gezien heb (al zullen er vast veel mascara's volgen). De mascara heeft de vorm van de nek van een (zwarte) zwaan, een wonderschoon dier overigens, Lancôme heeft dat treffend verbeeld in hun persboek van deze mascara.


de huls van de Grandiôse mascara is vrij bol aan de onderkant, dat is ook niet zo gek want de gekromde borstel moet er wel inpassen natuurlijk. Het terugdoen van de mascaraborstel in de huls gaat trouwens heel makkelijk, net zoals een normale mascara eigenlijk.

de formule van de Grandiôse mascara is prachtig zwart, vrij dik en plakkerig. De ultrazwarte pigmenten geven samen met een kleurversterkende polymeer een echt diepzwart resultaat! Een combinatie van drie transparante polymeren geeft de wimpers een prachtige krul en legt een filmpje om de wimpers heen, dat echt lang blijft zitten, bij mij echt een hele dag. En als extra is er aan de mascara nog een verzorgend ingrediënt toegevoegd, Celulles natives des rose zorgt voor sterkere wimpers, dat kan ik wel gebruiken.

De mascara's van Lancôme zijn over het algemeen gewoon heel erg goed, hun Hypnose drama mascara kwam pas nog voorbij als favoriete mascara van Eva Jinek bij Linda's zomerweek en zij is zeker niet de enige die gek is op de mascara's. Ook ik heb altijd goede ervaringen met Lancôme mascara's, maar doordat ik er vrij wel test in een jaar lijk ik ze weleens te vergeten...hoe gek dat ook klinkt. Misschien blijf ik uit gewoonte wel bij mijn holy grail!

Toch ben ik blij met deze nieuwe vondst, ik heb hem nu meer dan een week iedere dag gebruikt en dat zegt eigenlijk heel wat, dat doe ik alleen maar als een mascara net zo fijn of fijner is als mijn holy grail mascara Le volume de Chanel. Die heeft dus een echte concurrent gekregen, al blijf ik het een fijne mascara vinden.


Mooi detail, in de top van de mascara zie je een zwarte roos in het transparante deel, het lijkt wel op er een miniatuur roos gevangen zit in de mascara, heel apart om te zien en natuurlijk ultrachique!

Het borsteltje is echt heel apart, maar wel enorm handig! Door de krommig kun je probleemloos bij de wimpers komen en raak je op geen enkel moment wangen, jukbeenderen of de arcadeboog, de mascara ligt enorm goed en vooral natuurlijk in de hand. Je hoeft tijdens het aanbrengen niet na te denken hoe je jouw handen moet houden, het gaat echt vanzelf. Nou ja, niet helemaal, jij moet nog steeds de borstel heen en weer bewegen en zo alle wimperhaartjes voorzien van mascara.

Hier is dus echt over nagedacht, hoe je mascaraborstel ook neerlegt, de borstel raakt nooit het oppervlak waarop hij ligt...geloof me, dat is bij heel veel mascara's wel anders.

Nu zijn jullie natuurlijk ook benieuwd naar het resultaat? Ik heb een aantal foto's van jullie die ik vanochtend heb gemaakt, zonder make-up bij de eerste foto's en uiteindelijk ook nog een foto met make-up op.


het borsteltje is gelukkig niet zo groot en de "stekeltjes" staan dicht op elkaar en zijn niet te lang, hierdoor pakt de borstel al mijn wimpers en separeert ze behoorlijk goed

dit is het resultaat na éeen laagje Lancôme Grandiôse Noir Mirifique mascara, dit zou voor mij al een prima resultaat zijn, ik heb niet direct de behoefte om nog meer mascara aan te brengen, let ook op de mooie, diepzwarte kleur!Omdat ik toch even wil laten zien dat een tweede laagje een beetje rommelig kan worden heb ik nog een dun extra laagje aangebracht en ik heb mascara op mijn onderste wimpers aangebracht, dat gaat ook prima met het borsteltje

Het resultaat met oogmake-up, dat oogt natuurlijk toch nog wel wat mooier, al valt de mascara dan ook weer een beetje weg tegen de donkere oogschaduw. 


De houdbaarheid van Lancôme Grandiôse mascara is heel erg goed, ik breng de mascara 's ochtends op en hij zit in de avond echt nog net zo op mijn wimpers als in de ochtend, zelfs mijn krul zit nog perfect en dat is echt een behoorlijk unicum, de meeste mascara's zakken namelijk echt uit. De mascara wordt wel wat hard op mijn wimpers, maar blijft nog wel soepel aanvoelen en kruimelt niet, ook niet als je aan je wimper zit (dat doe ik nog weleens namelijk).
De mascara is niet waterproof, maar kan wel een paar druppels water hebben, al moet je geen Hollandse regenbui op jouw hoofd treffen....ach, een paraplu doet al wonderen natuurlijk! Dat heeft wel als voordeel dat de mascara in de avond ook weer redelijk makkelijk van mijn wimpers verwijderd kan worden, gewoon met mijn Philosophy made simple of met een willekeurige, goede make-up remover.
Volgens mij is het wel duidelijk, ik ben heel enthousiast over deze nieuwe Lancôme Grandiôse mascara, die vanaf september 2014 in de winkels (o.a. De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas) zal liggen. De prijs van de nieuwe Lancôme Grandiôse mascara is EUR 32,00 (10 gram) en dat is een prima prijs voor zo'n fijne mascara. 

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe mascara? Noteer deze naam dus zeker even en test hem zelf uit als hij in de winkels ligt, ik weet zeker dat je er blij van wordt!

Deel dit artikel
Back to top