Reviews

Getest: Moroccanoil vs. Dove Pure Care Dry Oil

Ben jij al bekend met de 'wonderolie' van Moroccanoil? Ik was er erg nieuwsgierig naar, maar als studente is het niet niks om meer dan 40 euro aan één haarproduct uit te geven. Omdat ik vast niet de enige ben die tegen dit probleem aanloopt, test ik de aankomende tijd producten uit die vrijwel hetzelfde lijken, maar qua prijs erg veel verschillen. Ben jij benieuwd welk product ik beter vind?

De haaroliën zijn de afgelopen jaren hotter dan hot. Het ene na het andere merk brengt er eentje op de markt, waaronder die met argan en macademia olie het populairste zijn. Moroccanoil is één van de marktleiders op dit gebied. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als de Verenigde Staten zijn producten van dit merk zeer geliefd. Een flesje van deze Moroccanoil treatment kost wel een lieve duit... bijna 43 euro voor een flesje van 100ml! Dove heeft sinds een tijd ook een soortgelijk product op de markt gebracht, namelijk de Dove Pure Care Dry Oil. Dat flesje van Dove kost slechts een tientje, maar: welke is nu écht de fijnste?

Dove Pure Care Dry Oil EUR 9,99 vs. Moroccanoil Treatment EUR 42,90


Dove:
“A precious treat infused with African Macadamia Oil for beautifully supple hair. The lightweight, non greasy formula with intensive nourishing properties, instantly helps replenish lipids, softens and adds shine.” 

Moroccanoil:
“Verbetert en herstelt de conditie van het haar, maakt het veerkrachtig, makkelijk doorkambaar, elimineert het pluizen en geeft een diepe glans, zonder het haar vet te maken.”

Moroccanoil
Wauw. Ik kan dit product met geen ander woord omschrijven. Wat een heerlijk, voedende olie is dit. Ik bracht een paar druppels van deze olie aan in mijn natte haren, vlak nadat ik het gewassen had. Alleen met shampoo, geen conditioner, masker of iets dergelijks. Toen mijn haar opgedroogd was merkte ik direct verschil. Mijn haar glansde een stuk meer en zag er direct verzorgder uit.

De volgende dag bracht ik een aantal druppels aan in mijn droge haar, want nadat ik mijn haren ‘s ochtends had geborsteld pluisde het wel weer wat. Zo gezegd zo gedaan, en het resultaat was opnieuw mooi glanzend haar. De dag na mijn tweede wasbeurt merkte ik dat mijn haar in principe geen extra olie meer nodig had. Mijn haren glansden van zichzelf al, wat mij erg verbaasde. Maar wat het meest shocking was: ik had opeens een aantal krullen! Van nature heb ik slag in mijn haar, maar omdat mijn haar zo glad en zacht was kwamen er een aantal krullen te voorschijn. 

Dove

Toen was de olie van Dove aan de beurt om te testen. Ik had expres de Moroccanoil twee wasbeurten laten staan, zodat ik redelijk blanco de test in kon gaan. Het eerste wat opviel toen ik de Dove olie gebruikte was de geur: heerlijk! De olie ruikt redelijk zoet, vanille-achtig, maar niet overheersend. Moroccanoil had ook een lekker geurtje, maar die viel een stuk minder op.

Ik bracht de olie net zo aan als ik bij Moroccanoil deed. Haren wassen - olie inwrijven - laten drogen. Voor één applicatie heb ik ongeveer 2 á 3 pompjes nodig. Nadat het opgedroogd is voelt mijn haar heerlijk zacht aan. Mijn haren glanzen, maar zien er niet vettig uit. Mijn handen en haren voelen gelukkig ook niet plakkerig aan.De verschillen

Prijs

Moroccanoil kost EUR 42,90 voor 100 ml, Dove kost EUR 9,99 voor dezelfde hoeveelheid.

Substantie
De oliën voelen allebei heel anders aan. Moroccanoil is een echte olie, na het aanbrengen voelt dat ook wat vettiger aan op je handen. Je kunt het er wel grotendeels met een handdoek vanaf vegen, maar je handen wassen is de beste optie.

De olie van Dove is daarentegen een droge olie. Er blijft een stuk minder op je handen zitten, omdat het makkelijker is om het product in je natte haren aan te brengen. Dit komt natuurlijk omdat ‘echte’ olie niet zo goed samen gaat met water.

Kleur

De olie van Moroccanoil is nogal geel, terwijl de olie van Dove op je hand vrij doorzichtig is.

Dosering

Wanneer ik één volledig pompje Moroccanoil gebruik heb ik helaas veel te veel product. Eén pompje van Dove geeft echter te weinig olie voor je gehele bos haar, maar ik pomp liever twee of drie keer, dan dat (dure!) olie verspil of er te veel olie in mijn haar zit.

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Dove is een stuk langer dan die van Moroccanoil. Nu ben ik geen farmaceutisch specialist, maar weet ik wel dat de eerste ingrediënten het meeste aanwezig zijn in het product. Het eerste ingrediënt in de olie van Dove is minerale olie, geen Macadamia olie. Minerale olie is ook een geheel natuurlijk product, maar omdat het een laagje om je huid en haren legt, wordt het voor andere ingrediënten een stuk moeilijker om echt in je haren door te dringen als een treatment. Of er ook daadwerkelijk macadamia olie in zit twijfel ik niet aan, maar er zitten een heleboel meer oliën in, zoals kokos, zonnebloem en amandelolie. Helemaal niks mis met die producten, maar weet dus dat je niet een flesje olie koopt waar alleen macadamia olie in zit.

Als eerste op het lijstje van Moroccanoil staat Cyclomethicone. Dit is een silicoon die in erg veel cosmetica toegevoegd wordt, en waar niks mis mee is. Siliconen in cosmetica klinken misschien een beetje slecht en eng, maar dit silicoon zorgt ervoor dat je haren beter doorkambaar en gladder worden, en je natte haren daarnaast sneller opdrogen. In haarproducten komt dit bestanddeel erg veel voor, aangezien het effect van siliconen in je haar nu eenmaal super is. Shiny, maar toch luchtig en niet plakkerig haar. Als tweede op het lijstje staat argan olie, dus voor zover ik weet is dat keurig. Verder staan er nog wat ingrediënten op als geur- en kleurstoffen die geen kwaad kunnen. Deze bestanddelen worden toevallig ook in de producten van Lush gebruikt!

Welke zou ik kiezen?

Tsja, dat is een moeilijke. Het prijsverschil is natuurlijk erg groot, de verschillen in de olie zijn ook goed te merken. Wat mij betreft kun je het beste aan jezelf vragen wat je wilt: wil je een olie die op de lange termijn een geweldige invloed heeft op je haar? Dan kies je voor Moroccanoil. Ik merk dat mijn haar van zichzelf gladder en zachter wordt naarmate ik deze olie vaker gebruik. 

De olie van Dove is ook fijn, maar heeft niet die lange termijn werking als Moroccanoil. Je haren worden zacht en glad, maar uiteindelijk zul je de olie moeten blijven gebruiken om het effect te behouden. Althans, zo heb ik het ervaren.

Moroccanoil is verkrijgbaar bij geselecteerde kapsalons en Johnbeerens.com. Dove wordt verkocht bij drogisterijen zoals Kruidvat en Etos. Heb jij deze producten wel eens getest?

Deel dit artikel
Back to top