Reviews

Dior Golden Shock collectie - review, swatches & look

Sinds een paar jaar brengt Christian Dior een extra chique kerstmake-up collectie uit in opvallende, gouden verpakkingen. De Diorific producten uit deze collectie kun je alleen kopen voor en tijdens de feestdagen, ze zijn behoorlijk uniek maar zeker ook perfect geschikt voor een feestelijke kerstlook. De Golden Shock collectie bevat o.a. een dubbelzijdige lipstick en een topcoat met gouden flakes, wat heb je eigenlijk nog meer nodig? Kijk je mee naar mijn review?


In deze Golden Shock collectie vind je dit jaar de Diorific Vernis, lipsticks en Illuminating pressed powder in de speciale, extra luxe verpakkingen. Het oogschaduwpalette is voorzien van de normale verpakking, al is de inhoud wel uniek en tijdelijk verkrijgbaar, net zoals alle andere producten uit deze collectie. Wil je alle producten even terugzien, lees dan dit artikel nog even door.

Het sterproduct van deze collectie is de Diorific Golden shock Illuminating pressed powder (EUR 72,00) in een zware, luxe compact met spiegel. Er zijn twee varianten, op de foto's zie je de Gold Shock, een goudkleurig poeder met behoorlijk wat glitters.

De compact met het poeder is verpakt in een nachtblauw fluwelen hoesje met vakje voor de bijgeleverde (fijne) kwast. Met het platte kwastje van echt haar kun je de poeder goed aanbrengen, het voelt zacht en luchtig aan. Wil je de highlighter wat preciezer aanbrengen, dan kun je het ook aanbrengen met jouw vingers en het eventueel wat vervagen met het kwastje.


Op de poeder ligt een extra glanzende laag, de zgn. overspray, die je na het eerste gebruik langzaam ziet vervagen. Dat oogt misschien minder mooi, maar het poeder onder de overspray bevat nog steeds behoorlijk wat glitters, het glanzende effect van de poeder blijft dus. Je kunt de poeder gebruiken als highlighter op het jukbeen, maar ook eventueel over het hele gezicht als je houdt van fijne glittertjes voor een feestelijk effect. De glitters zijn heel fijn, verdelen goed over de huid en lijken ervoor te zorgen dat de huid fonkelt in het licht, ieder keer als je beweegt zie je ze subtiel verschijnen. Nu moet je er wel van houden natuurlijk, maar persoonlijk vind ik zo'n effect eigenlijk wel mooi, zeker bij een feestje, ik zou de poeder echter niet overdag dragen bij een simpele look, dat wordt teveel van het goede ben ik bang.

de compact ligt goed in de hand, is wel behoorlijk zwaar trouwens en sluit goed.

zo ziet het poeder eruit als ik het op heb genomen met mijn vinger om te gaan swatchen

swatch Dior Diorific Golden shock Illuminating pressed powder 001 Gold Shock

na het swatchen verdwijnt de overspray, maar het poeder eronder bevat ook glitters en het glanzende effect blijft dus ook nadat de overspray is verdwenen

het effect van de Gold Shock highlighter, het geeft een behoorlijke glans zoals je kunt zien. Als je het poeder meer verdeelt, krijg je het effect wat je ook een beetje in mijn haar ziet, alsof er kleine lichtjes branden

Het Dior 5 couleurs palette Golden Reflections (EUR 58,50) is een oogschaduwpalette met extra glanzende en zelfs glitterende oogschaduws, heel geschikt voor een vrij feestelijke look, maar ook best te gebruiken na (of voor) de feestdagen. 

In het midden vind je de extreem glanzende topcoat, de andere oogschaduws variëren in finish, van glanzend en dekkend tot ietwat mat met fijne glitters hier en daar. De kleuren zijn mooi, vooral de twee bovenste grijze en bronzen tinten zijn heel mooi, de lichtere kleuren vind ik iets minder spectaculair.

Dior 5 Couleurs 046 Golden Reflections

swatches Dior 5 Couleurs 046 Golden Reflections

Mijn look met het 5 couleurs Golden Reflections, ik heb de bronzen/groenige tint aangebracht op mijn ooglid, samen met de grijze kleur die ik geblend heb richting arcadeboog met de grijzige kleur. De lichtste kleur heb ik aangebracht bij mijn binnenste ooghoek, waarna ik de "topcoat" ook nog luchtig heb gekwast over de lichtste kleur en onder mijn wenkbrauw. Ik heb ook nog een eyeliner gebruikt, al weet ik niet meer exact welke....

Een van de leukste, meest interessante producten uit deze collectie is de tweezijdige Diorific lipstick Passion Shock (EUR 41,50). Deze lipstick combineert twee effecten in één, de ene kant van de lipstick is glanzend met veel gouden glitters en de andere kant is vrijwel mat en zeer gepigmenteerd. Het werkt inderdaad prima, maar ik denk alleen niet dat het in gebruik heel handig is. De lipsticks slijten natuurlijk naarmate je ze gebruikt en als je de matte kant meer gebruikt dan de glanzende, dan krijgt de lipstick een wat vreemde vorm. Ik heb het zelf nu al gemerkt, als je de glanzende kant gebruikt en de liplijn netjes wilt aanzetten breng je al gauw wat van de matte, fellere kleur aan...dat ziet er dus een beetje vreem uit. Natuurlijk kun je ook een penseeltje gebruiken!

Diorific Passion Shock lipstick - zie je de verschillende delen van de lipstick?

dit is het glanzende deel, zie je de fijne gouden deeltjes? Deze lipstick voelt zacht en soepel aan op mijn lippen, ik voel de glansdeeltjes niet zitten.

het matte deel is intens gepigmenteerd , deze kant is ook lekker zacht, brengt soepel aan en hydrateert mijn lippen prima, hij voelt niet droog aan.

links het glanzende deel van Passion Shock en rechts het matte deel

swatch Diorific Passion Shock glanzend


Diorific Passion Shock mat


mijn look nog zonder de highlighter

Dior nagellakken zijn geweldig, ook als ze in een rond flesje zitten, ze zien er zo lekker bol en vol uit! Het kwastje is net zo breed als bij de normale nagellakjes, al ligt het dopje iets minder fijn in de hand. De kwaliteit van de nagellak is zeker net zo goed, de rode Passion Shock dekt ook in één laagje en droogt snel. De topcoat is wat dikke van textuur, maar droogt toch ook wel snel.

Diorific 762 Shock EUR 26,50 - een klassieke heldere rood met een licht glanzende finish, op de foto draag ik één laagje.

Diorific 001 Gold leaf effect topcoat EUR 28,00 - een transparante topcoat met grillig gevormde gouddeeltjes die je kunt aanbrengen over elke andere nagellak. Het is niet zo heel simpel om de gouddeeltjes goed te verdelen, eigenlijk kun je ze het beste stuk voor stuk "gidsen" naar de juiste plaats.

het zijn geen echte gouddeeltjes, maar het effect is desondanks best leuk. Heel uniek is het natuurlijk niet, maar goed....niet iedereen houdt alle nagellaktrends bij.

De Dior Golden Shock collectie ziet eruit als een perfect kerstcadeau, de verpakkingen zijn lekker luxe en feestelijk en de inhoud is kwalitatief prima. De kleuren van de meeste producten zijn niet heel spannend, het zijn simpelweg goede klassiekers en dat komt best van pas natuurlijk. Je betaalt wel wat extra's voor de luxe verpakkingen en dat moet je er natuurlijk maar net voor over hebben, tenslotte kun je in het normale Dior assortiment ook een prima rode nagellak vinden. Een matte lipstick is dan weer iets lastiger te vinden, dat is zeker een aanrader en als je houdt van een fijne gouddeeltjes op jouw huid, dan is het zeker de moeite waard om even naar de highlighter te kijken.

De Dior Golden Shock collectie ligt al in de winkels, online vind je de collectie ook bij De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas. Wat vind jij het mooiste item uit deze collectie?
Deel dit artikel
Back to top