Reviews

Debbie's favorieten - La Prairie Cellular Radiance Emulsion SPF 30

Weet je welke vraag er heel vaak aan mij gesteld wordt? Of dure beautyproducten nu echt beter zijn dan goedkopere...een vraag die ik altijd beantwoord met nee. Nee, niet alle dure producten zijn beter dan goedkopere producten, maar er zijn ook producten die heel erg goed zijn en ook behoorlijk duur. Sinds een paar maanden gebruik ik zo'n product, de Cellular Radiance Emulsion SPF 30 van La Prairie, ik ben echt heel enthousiast! Toch heeft het product een groot nadeel, het kost namelijk EUR 366,00 per flacon...en toch heb ik er een review over geschreven, lees je even mee?

de Cellular Radiance Emulsion SPF 30 is een dunne, vloeibare dagcreme met een hoge zonbescherming die ik inmiddels al 3 maanden iedere dag gebruik. De verpakking is eenvoudig en chique, de platinum verpakking is voorzien van wat gouden details. Dat is niet zo gek, in de Radiance lijn van La Prairie wordt aan de meeste producten ook echt goud toegevoegd!

 

Wat zegt La Prairie over de Cellular Radiance Emulsion SPF 30:

 

"Deze verhelderende emulsie biedt stralende bescherming. Naarmate de tijd verstrijkt wordt de huid droger, er ontstaan lijntjes en rimpeltjes en de natuurlijke glans van de huid wordt doffer. Maar met Cellular Radiance Emulsion SPF 30 wordt het tij gekeerd. Nu vertoont de glanzende huid minder verkleuring en oneffenheid. SPF-bescherming minimaliseert toekomstige schade. De huid wordt in moisturizers gebaad en de stevigheid neemt toe. "

de verpakking is voorzien van een pompje, hierdoor komen de ingrediënten zo min mogelijk in contact met zuurstof en blijven ze langer en beter werkzaam, natuurlijk is het ook hygiënischer bij het opbrengen.

 

Ingredienten/INCI lijst:

Active: Avobenzone 3%, Octinoxate 7.5%, Octisalate 5%, Oxybenzone 3%. Other: Water (Aqua), C12-15 Alkyl Ethylhexanoate, Cetyl Alcohol, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sea Water (Maris Aqua), Dimethicone, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclopentasiloxane, Batyl Alcohol, Glycoproteins, Panax Ginseng Root Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Phytosterols, Salicornia Herbacea Extract, Niacinamide, Hydrolyzed Oat Protein, Alpinia Galang Leaf Extract, Quartz, Disodium Adenosine Triphosphate, Tocopherol, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Cholesteryl Nonanoate, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Zinc Gluconate, Hydrogenated Lecithin, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Copper Gluconate, PEG-20 Phytosterol, Actinidia Polygama Fruit Extract, Acetyl Heptapeptide-Gold, Cholesteryl Oleate, Dimethylmethoxy Chromanyl Palmitate, Corallina Officinalis Extract, Carbomer, Cholesteryl Stearate, Acrylates Copolymer, Boswellia Serrata Resin Extract, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Phormidium Persicinum Extract, Caprylyl Glycol, Dextran, Magnesium Aspartate, Glyceryl Stearate, Disodium EDTA, Xanthan Gum, BHT, Fragrance (Parfum), Linalool, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Citronellol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract, Eugenol, Benzyl Salicylate, Limonene, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Methylparaben, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 4 (CI 14700), Yellow 5 (CI 19140), Gold

 

In de ingrediëntenlijst zie je een aantal opvallende dingen, helemaal onderaan staat Gold als ingrediënten, jawel...er is echt goud in de creme verwerkt, al is het maar een heel kleine hoeveelheid. Nu zijn de huidexperts duidelijk over ingrediënten als goud, platinum en zilver, volgens hen doet het helemaal niets voor de huid en kan het zelfs een gevoelige huid irriteren. Maar in de hoeveelheid die gebruikt is in deze creme zal dat niet het geval zijn! Zonnebloemolie is één van de belangrijkste ingrediënten, er zijn dus voldoende lipiden in de creme aanwezig, iets wat ik zeker nodig heb. Verder zie ik veel planten- en fruitextracten die werken als anti-oxidanten, samen met Niacinamide, Glycerine en Vitamine E is dat natuurlijk altijd goed voor de huid, de zonnefilters zijn op zich ook prima al is de bescherming tegen UVA straling niet optimaal. Op zich is dit niet vreemd voor een dagcreme met SPF, wil je een betere bescherming dan zou je voor een apart product moeten kiezen dat je beschermt tegen de zon, maar in de winter is dat veel minder noodzakelijk.

Een prima ingrediëntenlijst, maar eerlijk gezegd verklaart het niet direct de hoge prijs van het product, al kunnen we er natuurlijk wel vanuit gaan dat La Prairie de beste kwaliteit ingrediënten heeft gebruikt, met het bijbehorende prijskaartje.

de emulsie is vrij dun, maar wel romig en zacht, en laat zich prima verdelen over de huid, de emulsie trekt snel in en laat een mooie glans achter, die niet te glanzend is.

lichtreflecterende pigmenten, kwartskristallen en goud zorgen ervoor dat de huid mooier en stralender oogt, je ziet echter geen glitters of shimmers zitten, het is heel subtiel maar als ik de creme 's ochtends aanbreng zie ik toch wel direct verschil : ik zie er echt frisser uit!

 

Waarom is het mijn favoriet?

De Cellular Radiance Emulsion SPF 30 (EUR 366,00 50 ml) is al 3 maanden mijn favoriete dagcreme, ik gebruik hem echt iedere dag (al test ik soms weleens een dagje iets anders) en dat zegt echt wel iets. Mijn beautyzolder staat vol met te testen producten, van goedkoop tot duur, en ik laat ze allemaal staan voor deze dunne, voedende dagcreme. Waarom? Simpelweg omdat het een heel fijne dagcreme is die mijn huid echt goed verzorgd. De dagcreme is lekker dun, maar wel voldoende voedend en zorgt voor een goed resultaat, ook als basis voor mijn make-up. Na een maand of drie gebruik ziet mijn huid er echt stralend en goed uit, ik vind het lastig om te meten of rimpeltjes en lijntjes minder zichtbaar zijn, maar als ik foto's zie van een half jaar geleden en nu...zie ik toch wel duidelijk verschil, ook op foto's zonder make-up. Ik denk dat de creme vooral geschikt is voor een normale tot droge huid, die wat dof en grauw kan ogen en hier en daar last heeft van wat pigmentvlekjes.

Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik ook drie keer per week Vitamine A-zuur creme gebruik op advies van de huidtherapeute en dermatoloog (i.v.m. pigmentvlekken, lees er hier meer over) en natuurlijk zat dat ook effect hebben. Toch weet ik zeker dat deze fijne creme ook heeft bijgedragen aan mijn goed verzorgde huid, maar ja...dat prijskaartje! Ik vind het eerlijk gezegd wel heel duur en ondanks de mooie ingrediënten, fijne verpakking en het goede resultaat weet ik niet of ik de creme nu echt zijn geld waard vindt. Er zijn echt wel cremes die veel goedkoper zijn (1/3 van het bedrag en dus nog behoorlijk prijzig) en ook een goed resultaat geven, maar toch ben ik inmiddels aan het twijfelen geraakt. Lastig dus, ik vind het een heel goed product dat ik graag opnieuw zou willen kopen, maar de prijs houdt me toch wat tegen. Hoef je echter niet over de prijs na te denken, dan zou ik je deze creme echt heel erg aanraden, het is een heerlijke creme. Ik kijk alleen een beetje op tegen de dag dat de flacon leeg is....dan moet ik toch weer iets nieuws gaan kiezen denk ik.

In de Cellular Radiance lijn is er nu ook een heerlijke nachtcreme, die zal ik over een tijdje eens voor jullie reviewen, zeker ook een aanrader

Ik vind het een beetje lastig om over dit soort dure producten te schrijven, ik ben mij er uiteraard zeer van bewust dat er niet veel mensen zijn die zo veel geld uit kunnen en willen geven voor een verzorgingsproduct. Maar aan de andere kant, ze zijn er wel, dure producten zijn echt niet aan te slepen in de winkels, of je het nu gelooft of niet. En als je dan zo'n product overweegt te kopen, dan is het misschien wel fijn om er ook een review over te kunnen lezen, tenslotte kun je een miskoop van EUR 15,00 misschien wel hebben, maar een miskoop van EUR 366,00...daar zit niemand op te wachten. En ik kan je verzekeren, de La Prairie Cellular Radiance Emulsion is echt geen miskoop! De producten van La Prairie, waaronder deze Cellular Radiance Emulsion SPF30 (EUR 366,00) koop je o.a. bij Parfumerie Douglas en ICI Paris XL.

 

Zou jij ooit overwegen om zo'n duur product te kopen? Of misschien heb je het weleens gedaan? Wat was dan jouw ervaring? Goed nieuws trouwens, je kunt Beautyscene nu ook weer volgen op Bloglovin

Deel dit artikel
Back to top