Reviews

NARS Digital World Velvet Matte & Satin Lip Pencil set

When in Paris, go shopping....dat liet ik mij geen twee keer zeggen toen ik daar vorige maand was! Ik liep ook even binnen bij Sephora en kwam met een tasje vol naar buiten, één van mijn aankopen was de Digital World lip pencil set van NARS. Nu had ik deze lip pencils weleens vaker gebruikt en ik wist dus dat ze fijn waren, zo fijn dat de vijf kleuren in de set best veel gebruikt zijn de afgelopen tijd. Kijk je even mee naar de swatches? Je kunt alle kleuren ook "los" kopen, handig als de set al is uitverkocht!

NARS Digital World Lip Pencil Coffret EUR 39,00

In het palette vind je 5 lip pencils in twee varianten : de satin lip pencils (1,7 gram per stuk) en de velvet matte lip pencils (1,8 gram per stuk). NARS heeft een mooie variatie aan kleuren in de set gestopt, van fris nude tot lekker pittig rood, dat er verschillende finishes in de set zitten is natuurlijk ook handig.

ingrediëntenlijst NARS Velvet Matte Lip Pencil Cruella & Iberico

ingrediëntenlijst NARS Satin Lip Pencil Yu, Descanso en Torres del Paine

De NARS Digital World Lip Pencil set maakt deel uit van de exclusieve, limited edition holiday collectie, vandaar ook dat het in een bijzondere verpakking zit. De stevige kunststof box is voorzien van witte, grafische bloemen en is perfect om spullen in te bewaren als je de plastic inlay eruit haalt. Die kan prima op jouw toilettafel of in jouw make-up kast, er passen heel wat potloden, kwasten of eyeliners in!

De lip pencils in deze set zijn kleiner dan de full sizes, maar verder exact gelijk, inclusief goed afsluitende dop! 

Een mooie selectie kleuren met van links naar rechts : Descanso, Torres del Paine, Yu, Cruella en Iberico

Je kunt aan het zwarte lijntje zien dat het Satin Lip Pencils zijn, die hebben de Velvet Matte Lip Pencils niet, zo zie je het verschil goed, maar uiteindelijk merk je het natuurlijk ook wel snel.

v.l.n.r. Iberico, Cruella, Yu, Torres del Paine en Descanso - de lip pencils moeten wel gewoon geslepen worden, je moet dus wel zorgen dat je een slijper hebt waarin de lip pencils goed passen.  Als je een bestelling plaatst bij de webshop van NARS, dan kun je voor EUR 7,00 een goede, dubbele slijper mee bestellen, doen want deze is echt superfijn! Ik heb deze zeker al een jaartje of vijf in gebruik.

swatches NARS lip pencils v.l.n.r. Descanso, Torres del Paine, Yu, Cruella en Iberico

NARS Descanco Satin Lip Pencil - tea rose - voor mij is dit een prime nude tintje, niet te licht en niet te donker, niet te roze en niet te beige, precies een beetje van alles! De satin lip pencils zijn lekker romig en geven een prima kleur af met een mooie, bescheiden glans. Descanco bleef een paar uur goed zitten en voelde niet droog aan op mijn lippen

NARS Torres del paine Satin Lip Pencil - peach coral - dit is een warme, perziktint die net even wat meer kleur heeft dan Descanso, maar qua textuur en effect zijn ze eigenlijk exact gelijk. Misschien is Torres del Paine iets droger van structuur, maar een klein beetje lipbalm verhelpt dat probleem zeker. Ook deze blijft een paar uurtjes redelijk goed zitten en mijn lippen voelen niet droger aan.

NARS Yu Satin Lip Pencil - shocking pink - heerlijke kleur, behoorlijk fel roze met een koele ondertoon die lekker knalt! De pigmentatie is geweldig, in één streek krijg je het effect als hierboven en dat is toch wel heel fijn! Yu is ook nog eens makkelijk aan te brengen en houdt behoorlijk goed op mijn lippen, ik vind ook dat deze kleur mijn lippen extra glad maakt, heel fijn. Na verloop van tijd  vervaagt de kleur wel iets, maar doordat de kleur in de lippen trekt houdt je best lang een mooie stain op de lippen, aanrader!

NARS Iberico Velvet Matte Lip Pencil - intense coral - ondanks dat NARS deze kleur omschrijft als intense coral, zou ik deze kleur toch echt omschrijven als vurig of oranje rood, zeker van dichtbij is de kleur behoorlijk oranje. Op zich een prima kleur, vooral als je een iets warme huidstint hebt of als je een warme oogmake-up draagt, op de foto hieronder heb ik een vrij koele oogmake-up op (en een roze blush) en dan combineert het minder goed. De finish is matte, maar zoals je ziet is dat zeker geen extreem matte finish, er zit nog wel wat glans aan Iberico

NARS Cruella Velvet Matte Lip Pencil - passionate scarlet red - Cruella heb ik heel lang geleden, voordat matte lipsticks "in" waren ook al eens gehad, een pittige, koele rood die super gepigmenteerd is en mij direct een strengere uitstraling geeft, zie je dat? De kleur is lekker klassiek, past bij iedere huidtoon doordat deze redelijk neutraal is en heeft een matte finish waardoor de uitstraling mooi en chique is. Ook deze blijft als een stain op de lippen aanwezig na een paar uur, altijd handig omdat je dan niet persé hoeft bij te werken.

Zoals ik in het begin al vertelde ben ik fan van deze lippotloden, ze geven prima kleur af, voelen goed aan op mijn lippen, blijven behoorlijk goed zitten en zijn makkelijk om mee te nemen. Dat wist ik eigenlijk al en daarom heb ik deze set ook meegenomen bij Sephora, een goede keuze dus.

 

In de NARS Digital World Lip Pencil set zitten dus 5 Lip Pencils van 1,7 gram resp. 1,8 gram per stuk, de normale full size Velvet Matte Lip Pencil wegen 2,44 gram, je krijgt dus meer dan de helft van een normaal formaat. De set bevat 5 lip pencils en kost EUR 39,00, de lip pencils kosten als je ze full size koopt EUR 25,00 per stuk, de set is dus een bijzonder mooie deal! Maar....volgens mij is de set online overal inmiddels uitverkocht, dus waarschijnlijk kun je deze deal niet meer scoren, tenzij je in de buurt bent van een Sephora filiaal natuurlijk. Online kun je NARS kopen bij Sephora.fr, Selfridges en hun eigen Europese online shop : www.narscosmetics.eu, daar vind je momenteel nog meer mooie producten uit hun Holiday collectie.

 

Wat vind jij van deze NARS Lip Pencils? Heb jij ze weleens geprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top