Reviews

Dior Kingdom of colors collectie - foto's, swatches en review

De lente lijkt natuurlijk nog best ver weg op dagen als deze als de hagel en sneeuw naar beneden komen, maar geloof me...het gaat sneller dan je denkt! Zo ligt de nieuwe make-up collectie van Dior, Kingdom of colors, nu al in de winkels en natuurlijk vraagt dat om een review. Het sterproduct van deze collectie, het Kingdom of color palette is bijzonder kleurrijk en ziet er intrigerend uit met al zijn kleurtjes, maar is het ook een echte musthave? Ik ga het je laten zien....het antwoord is anders dan je denkt!

Dior Kingdom of colors collectie (een deel ervan) - alle producten, informatie en prijzen kun je vinden in dit artikel

het Kingdom of colors palette (EUR 75,60) is verpakt in een nachtblauwe, fluwelen pouch met een extra ruimte voor het kwastje voor de blush en poeder

de buitenkant heeft de typische Dior print die je ook ziet in hun tassen en andere accessoires, het palette is ongeveer 12 centimeter breed

Toen ik het palette voor de eerste keer op de foto zag, dacht ik dat het een combinatie was tussen oog- en lipproducten, maar er zijn nog een aantal producten te vinden in het palette. Handig dat ze dit hebben aangegeven op de plastic insert, stel je voor dat je blush op je lippen smeert! Nou ja...je merkt snel genoeg dat dat niet echt mooi is natuurlijk.

In het Kingdom of colors palette vind je blush, matterend poeder, creme highlighter, drie oogschaduws (waarvan een transparante glanzende), eyeliner, lipstick en twee lipglosses

Om alle producten op te brengen heeft Dior heel veel applicators in (en bij) het palette gevoegd, een dubbele sponsapplicator, een dubbel lippenseeltje, een schuine blush/poeder kwast en een dubbele kwast voor oogschaduw en eyeliner. Ze zijn stuk voor stuk goed van kwaliteit en liggen best goed in de hand, zelfs met de kleintjes is nog prima te werken.

Goed, het palette ziet er natuurlijk prachtig uit met de "harlekijnen" indeling, heerlijk! Toch ben ik zeker niet enthousiast, je kunt er namelijk wel van uit gaan dat het palette na een tijdje gebruik er niet meer zo mooi uitziet als nu. De oogschaduws zijn behoorlijk glitterend en los, het losse poeder zal daarom terecht komen in de cremige producten en dat is niet heel fijn. 

Maar ik snap ook een aantal producten niet zo goed? Want wat is nu het nu van het mini matterende poedertje? Ik snap natuurlijk waar het voor gebruikt wordt, maar het is veel te klein en je kunt er amper bij met een grotere kwast (die je toch meestal gebruikt voor zo'n poeder). Ook met de lipglosses ben ik niet zo happy, die geven amper kleur af en zie je vrijwel niet, ik vind dat eigenlijk zonder van de ruimte in zo'n (duur) palette. Maar...laten we eerst de swatches even bekijken, dan begrijpen jullie misschien wat ik bedoel.

in het palette vind je 3 oogschaduws en een eyeliner, de oogschaduws zijn licht van kleur en de lichtgroene is vrijwel transparant. De zilveren kleur is iets dekkender, maar niet al te...de paars/taupe kleur is glanzend en bevat geen glitters. De lichtgroene is vooral bedoeld om wat glans aan te brengen, dat hoort ook geen dekkende oogschaduw te zijn. De oogschaduws zijn zacht van textuur, redelijk goed aan te brengen (niet heel fijn), de eyeliner is zeker niet zwart maar meer diep zwart/bruin en dekt niet perfect in één streek.

in het palette vind je dus ook een highlighter, het is een zilver/witte cremige highlighter die makkelijk aangebracht kan worden waar je wilt, het gaat lekker soepel. Zelf gebruik ik zo'n kleur niet zo vaak, voor mij zou het iets te koel zijn, maar het is zeer een prima product. Het matterende poeder is vrij licht van kleur, al is het vrij transparant en zou je het ook kunnen gebruiken op een getinte huidskleur. Het poeder maakt de huid inderdaad wat matter, maar zoals ik al zei, het is niet zo makkelijk om met een wat grotere kwast alleen het poeder "op te pakken".

De blush is mooi roze van tint met een vleugje koraal, een prima kleur voor de lente! Oh ja, de print zal verdwijnen naarmate je de blush vaker gaat gebruiken, jammer!

In het palette vind je ook drie lipproducten, een mooie roze/koraal lipstick die vrij transparant is en twee lipglosses die je eigenlijk amper ziet. De roze lipgloss geeft iets warmte aan de lippen en zeer subtiele glitters, maar het mag geen naam hebben. En de andere lipgloss zie ik al helemal niet op mijn huid en lippen, nu ja...op de glans na dan, saai!

Dior 5 couleurs Kingdom of colors 466 House of greens EUR 59,50 - een palette met vijf glanzende oogschaduws in olijftinten, gecombineerd met een licht beige/roze kleur die prima is als kleur onder de wenkbrauwen. De oogschaduws zijn zacht van textuur, hechten goed aan de huid en de kleuren combineren goed met elkaar. Dit palette is zeker een prima palette, al moet je natuurlijk wel van deze kleuren combinatie houden, ik vind het wel een mooi palette.

De Diorshow Khol (EUR 25,00) is een nieuw product, ik heb de Pearly silver gekregen om te testen. De Khol is een zacht potlood dat je zowel om als in het oog kunt gebruiken (dus ook op de waterlijn). De textuur is een beetje vettig en daardoor kun je het ook gebruiken voor een snelle, smoky eye, als je tenminste houdt van een wat slordige look! De zilveren kleur is mooi en koel, zelf had ik liever een zwarte getest omdat ik toch nooit een fan ben van lichte kleuren als liner rond de ogen, dat staat vaak zo onaf. Het potlood hoef je niet te slijpen, je draait het simpelweg omhoog.

Dior Cheek & Lip glow (EUR 39,00) is een vloeibaar product voor lippen en wangen dat voor een mooie, natuurlijk glow en kleur moeten zorgen. Schrik dus niet van het flesje, want zo oranje/rood als dat eruit ziet, zo komt het er zeker niet uit te zien op de huid en lippen. Nee, het effect is juist heel subtiel....misschien wel te subtiel?

de applicator is zacht, rond van vorm en is fijn om te gebruiken op de lippen, het voelt lekker zacht. Op de wangen breng ik de Cheek & Lip glow aan door de applicator te stippen op mijn huid en het verder uit te werken met mijn vingers.

lippen zonder Cheek & Lip glow van Dior

lippen met Cheek & Lip glow van Dior, de kleur wordt inderdaad opgehaald en oogt heel natuurlijk, maar heel spectaculair is het niet te noemen en ik vind ook dat het effect vrij snel weer verdwijnt. Het droogt de lippen niet uit, maar voelt wel fris aan en de lippen voelen wat gladder, toch mis ik wat verzorging in dit product.

wangen & lippen zonder Cheek & Lip glow van Dior

wangen & lippen met Cheek & Lip glow van Dior, het effect is subtiel en fris op mijn wangen, de Cheek glow trekt snel in de huid en laat geen plakkerig gevoel achter, de kleur blijft best lang zichtbaar, zeker een halve dag en misschien nog wel langer. Ik zou dit product dus liever als blush dan als lipproduct gebruiken, maar het kan wel allebei.

de nagellakjes van deze collectie die ik getest heb zijn fijn! 

Dior vernis 660 Glory EUR 26,00 - een mooie roze/rode nagellak die al in één laagje dekt, kijk maar op de swatchfoto hieronder! Ik ben altijd groot fan van de nagellakjes van Dior en ook deze valt zeker niet tegen.

Dior Top coat eclosion EUR 27,00 - een transparante topcoat met confetti's in wit, lichtgeel en pistache in verschillende vormen. De topcoat is niet echt dekkend te krijgen in meerdere laagjes omdat de textuur nogal dik is, maar als topcoat over een ander lakje heen werkt het prima. Personlijk vind ik het niet echt een "Dior" waardige topcoat, het oogt een beetje kinderachtig vind ik, al ligt het natuurlijk wel aan de combinatie. Misschien ben ik wel een beetje bevooroordeeld, ik gebruik zelf eigenlijk amper dit soort topcoats in de praktijk.

Conclusie

 

Het Kindgom of colors palette ziet er geweldig uit, maar in de praktijk vind ik het minder fijn, mede door de verpakking. Maar ook de gebruikte kleuren en producten zijn niet echt heel geslaagd, voor mij zou dit niet echt een aanrader zijn. Wat ik dan wel een leuk product vind is de Cheek & Lipglow, maar dat is alleen een musthave als je echt houdt van een natuurlijke kleur op wangen en lippen. Hou je van meer kleur, dan zou ik gewoon eens bij de andere producten van Dior gaan kijken in de winkels.

De nagellakken zijn dan weer fijn, net zoal de textuur van de nieuwe Khol, die moet ik maar eens in een donkere kleur gaan testen, misschien ben ik dan wel helemaal om! Ik wil zeker nog even een look maken met een van de palettes, welke zouden jullie graag willen zien?

 

De Dior Kingdom of colors collectie is inmiddels te koop, o.a. bij De Bijenkorf. Zie jij iets in de collectie dat je zou willen hebben?

Deel dit artikel
Back to top