Reviews

MAC Julia Petit collectie - review, swatches & look

Lang verwacht door alle MAC fans en inmiddels online te koop op de internationale website van MAC (en alweer grotendeels uitverkocht binnen een half uur) : de Julia Petit collectie! Vooral de lipsticks waren heel erg in trek, maar ook de Linda blush vloog weg en dat is heel erg terecht, wat een beauty! In Nederland moeten we nog even wachten tot de producten bij de MAC store en online te koop zijn, maar ik wilde toch alvast wat swatches en mijn review laten zien. Kijk je mee?

Een klein deel van de MAC Julia Petit collectie, je vindt de informatie over de collectie terug in dit artikel. Zoals je kunt zien heb ik een eye shadow duo, de blush en 2 mooie lipsticks ontvangen.

Eye shadow duo Moving Sand (EUR 29,00) met daarin de matte Mumu (soft nude brown) en de lustre Noite (black with pearl) oogschaduws, op zich is het best handig om twee kleuren oogschaduw bij elkaar in een doosje te hebben, tenslotte kun je daar best een mooie look mee maken!

swatches Mumu en Noite (droog en licht vochtig)

Mumu is een mooie kleur voor een "muted" rustige look die mijn ogen zeker iets meer laat spreken zonder al te overheersend te zijn qua kleur, het is ook zeker een mooie scultping oogschaduw die je kunt gebruiken om schaduw en contouren te creeeren. Hierdoor krijgt het oog meer vorm en dat vind ik persoonlijk altijd erg mooi! Noite is zeker gepigmenteerd, maar de glitters geven wat fall out bij het blenden, pas daarvoor op! Wil je de look echt wat donkerder maken, dan zou ik zelf liever een "gewone" zwarte oogschaduw gebruiken. Maar goed, de glitters maken de look wel iets levendiger! Ik heb als highlighter de lichte kleur uit het Filmstar palette van Charlotte Tilbury gebruikt!

Blush Linda (soft pink bronze) EUR 24,00 - een prachtige roze, bronzen tint die heel mooi matcht met mijn huid! De blush is behoorlijk gepigmenteerd en voorzien van een mooie glow, de kleur is warm maar zeker ook bij lichtere huidstinten mooi, gebruik dan wel even een 187 duo fibre kwast op de blush op te brengen. 

swatch Linda blush

ik vind het een prachtige kleur bij me, dit wordt zeker een van mijn nieuwe favorieten! Het is geen echt unieke kleur volgens mij, maar zeker een heel mooi exemplaar als je nog zoekt naar een mooie blush voor deze lente en zomer.

Lipsticks Acai (matte, vivid deep violet) & Petite Red (satin, strawberry cream) EUR 21,00 per stuk - de meest gewilde items uit de collectie, samen met de Boca (satin, soft pink nude) die ik ook wel erg graag zou willen hebben! Dat wordt de MAC online shop in de gaten houden, want alle lipsticks zijn echt mooi! De lipsticks zijn lekker gepigmenteerd, geven goed kleur af en blijven prima zitten, de kleuren zijn flatterend en zowel prima draagbaar bij een warme als koele huidtoon! Acai vind ik best opvallend en zou ik persoonlijk minder vaak dragen dan Petite Red, die een lieve versie is van de (soms wat strenge) rode lipstick.

swatches Petite Red & Acai

MAC lipstick Petite Red - een licht glanzende, goed dekkende lipstick in een frisse aarbeien roze/rode tint die mijn huid direct opfrist, mooi in combinatie met een rustige ooglook!

MAC lipstick Acai - volgens de informatie is dit een matte lipstick, maar ik vind dat dit wel meevalt, de lipstick glanst heus nog wle iets en voelt totaal niet droog aan! Hij is misschien ietsje droger dan Petite Red, maar het mag geen naam hebben, de lipstick voelt fijn aan! De kleur is opvallend paars/roze, de kleur is goed dekkend en de lipstick blijft goed zitten, net iets beter dan Petite Red!

links Petite Red en links Acai, welke vind jij mooier staan?

Zoals je misschien wel hebt gezien, heeft deze collectie ook een iets andere verpakking dan normaal, de verpakkingen zijn zwarter en glanzender en Julia Petit heeft haar signatuur erop achter gelaten! Leuk toch? Mijn aanraders zijn sowieso de lipsticks omdat ze mooi van kleur en goed van kwaliteit, de blush is ook een aanrader als je houdt van dit soort tinten (wie doet dat niet?), ik hou van de mooie glans!

 

Nu is het even een kwestie van afwachten wanneer de producten te koop zullen zijn, volgens mijn informatie op dit moment zal de collectie op 31 maart 2015 online te koop zijn via www.maccosmetics.nl en vanaf 2 (of 4) april 2015 exclusief bij de MAC store in Amsterdam. Mocht daarin iets wijzigen, dan pas ik dit in dit artikel aan, alle informatie is wel onder voorbehoud, het is niet mijn verantwoordelijkheid als je misgrijpt bij deze collectie....sorry!

 

Wat vind jij van de lipsticks, mooi of kies je liever voor andere kleurtjes?

Deel dit artikel
Back to top