Reviews

Mascara's in de test - MAC In extreme dimension, Mineralize, Studio Sculpt en Haute & Naughty

Jullie weten hoe gek ik ben op vrijwel alle make-up van MAC, maar er is één product dat ik eigenlijk nooit van MAC gebruik en dat is mascara! Natuurlijk heb ik door de jaren heen verschillende mascara's getest, sommige heb ik ook wat langer gebruikt maar eerlijk gezegd zijn ze nooit mijn echte favorieten geworden. Maar....soms moet je een product weleens een tweede kans geven, volgens de PR man van MAC en dus kreeg ik vier MAC mascara's om te testen. Kijk je mee wat ik ervan vond?

vier MAC mascara's om te testen, ze zijn allemaal opgenomen in het vaste assortiment van MAC. De mascara rechts, Haute & Naughty waterproof lash, is de nieuwste aanwinst, de andere drie mascara's zijn er al een tijdje. Ik kende de Mineralize multi-effect lash en de In extreme dimension mascara al wat langer, die heb ik zelf ook al eens eerder getest. Maar speciaal voor deze review heb ik ze weer even opnieuw getest, zo zitten ze weer "vers" in mijn gedachten tenslotte.

MAC Mineralize multi-effect mascara EUR 22,00 

"De unieke combinatie van ons 77-Mineralen Complex bevat Shea boter en verzachtende en verzorgende bestanddelen die de wimpers zacht, soepel en perfect gescheiden houden. Het multi-functionele borsteltje kamt en bedekt de wimperharen gelijkmatig vanaf de wortel tot de punt en verlengt ze tegelijkertijd. De intense zwarte kleur van Charged Black accentueert je ogen vanuit elke hoek."

Review

 

Een mascara met een normale borstel van een behoorlijk groot formaat die makkelijk aanbrengt, de formule voelt heel zacht en verzorgend aan. Mijn wimpers zijn vanaf de wimperaanzet mooi zwart met deze mascara, de formule hecht dan ook heel goed. De wimpers worden vooral verlengd en de mascara geeft niet echt volume, het is vooral een mascara die je zou gebruiken als je houdt van een natuurlijk effect.

De houdbaarheid is goed, maar niet geweldig, de formule is wel licht en verzorgend, waardoor de krul wel goed blijft zitten maar aan het einde van de dag mis ik toch wel wat kleur. Wat ik wel fijn vind is dat de wimpers niet hard worden, maar zacht blijven en dat zorgt er wel voor dat je de mascara zou kunnen bijwerken. De mascara is makkelijk te verwijderen met een normale make-up remover, ik hoef niet te boenen en dat is wel zo fijn voor mijn wimpers. Zoek je een zachte, verzorgende mascara die een natuurlijk resultaat geeft, dan is dit misschien wel een aanrader voor je!

links zonder mascara, rechts met één laagje MAC Mineralize multi-effect mascara

MAC Studio Sculpt Superblack lash EUR 19,00 

"Het innovatieve borsteltje van deze mascara is speciaal ontworpen om elke wimper te scheiden, voor meer definitie en een direct effect van mooie, lange, gekrulde wimpers. Met deze romige, fluweelzachte formule in diepzwart bereik je moeiteloos volle en dikke wimpers."

Review

 

Toen ik dit borsteltje voor de eerste keer zag, was ik er direct een beetje "bang" voor....hoe kun je daar nu op een goede manier mascara mee aanbrengen, ik had er weinig vertrouwen in! Maar ja....ik moest deze mascara natuurlijk wel gaan testen! En was ben ik blij dat ik dat gedaan heb, de mascara is nl. verrassend fijn! Het borsteltje zorgt juist voor een perfecte scheiding van mijn wimpers, de mascara brengt supergoed aan en de formule is geweldig, heel mooi en diepzwart. De houdbaarheid van de mascara is heel goed, de krul blijft goed zitten en ook de mascara blijft de hele dag op zijn plaats, geen last van vlekken of kruimeltjes, simpel gezegd is dit dus een prima mascara. En dat voor een mooie prijs, want 19 euro is best betaalbaar voor zo'n prettige mascara. Niet schrikken dus van dat vreemde borsteltje, maar gewoon eens uitproberen deze mascara, zeker als je houdt van een diepzwarte mascara die wimpers mooi verlengt en krult. Oh ja, verwijderen gaat gewoon makkelijk met een make-up remover, al moet je wel iets meer wrijven dan bv met de Mineralize mascara.

links zonder mascara, rechts met één laagje MAC Studio Sculpt superblack mascara

MAC In extreme dimension lash EUR 23,00 

"De lichtgewicht formule verzadigt de wimpers van wortel tot punt, geeft volume, verlengt en krult, terwijl de wimpers zacht en flexibel worden. Het uiteindelijke resultaat: extreme dimensie voor je wimpers! Vlekt of klontert niet."

Review

 

Het borsteltje van deze mascara is lekker groot, het is gemaakt van kunstof en heeft van die korte, stevige (maar wel zachte) stekeltjes, het uiteinde is iets rond, zodat je ook de kleine haartjes in de hoekjes kunt bereiken. Die grote borstel zorgt er wel voor dat je iets sneller met mascara knoeit, zelfs bij mijn (toch niet meer zo korte) wimpers en dat is natuurlijk jammer.

De lichte formule houdt de wimpers zacht, maar eerlijk gezegd vind ik het resultaat ook niet zo spectaculair, ik mis vooral wat volume aan de uiteinden van de wimpers, ze ogen zo een beetje kaal. Ook zie ik dat de wimpers hier en daar niet zo goed gescheiden zijn, ze plakken een beetje in groepjes aan elkaar, terwijl ik toch best goed heen en weer "gewiebeld" heb tijdens het aanbrengen. Al met al is dit geen favoriet van mij, de mascara laat zich ook wat lastiger verwijderen en dat terwijl het resultaat toch al niet echt geweldig is...nee, deze is toch geen blijvertje!

links zonder mascara, rechts met één laagje MAC mascara

MAC Haute & Naughty waterproof mascara shockproof EUR 23,00

"Een sensationele twee-in-één mascara met 2 borsteltjes zodat je de mascara op twee manieren kunt aanbrengen: het ene borsteltje zorgt voor natuurlijk gedefinieerde wimpers, het andere creëert dramatisch volume. Nu ook verkrijgbaar in een waterproofformule, die je wimpers beschermt in alle weersomstandigheden."

Review

 

Twee mascara's in één verpakking, dat is toch best handig! Zeker als je soms houdt van een natuurlijke mascara en het voor een avondje op stap best wat heftiger mag! Dat kan dus met deze mascara, de Haute & Naughty mascara die nu ook in een waterproof variant uit is gebracht. Draai aan de paarse dop en de borstel veegt alle mascara van de borstel af doordat deze door een dunnere opening wordt getrokken. Op die manier krijg je dus vrij weinig mascara op de wimpers en is het effect heel natuurlijk, iets te natuurlijk naar mijn smaak, je ziet amper resultaat.

Als je dat te magertjes vindt, dan kun je in plaats van aan de paarse dop te draaien, draaien aan de donkerroze dop, het resultaat is veel, heel veel mascara op het redelijk forse borsteltje. Nu is er geen ontkomen aan, je krijgt behoorlijk wat mascara op je wimpers en het effect is best mooi! 

De formule is waterproof en werkt prima, onder de douche gaat de mascara er echt niet af, wat ik ook doe. Als ik een make-up remover gebruik, dan gaat de mascara uiteindelijk wel van mijn wimpers af, maar komt uiteindelijk onder mijn ogen terecht, iets wat ik altijd heel irritant vind! Nu moet je na het douchen en reinigen, nog een keer met een watje met reiniger aan de gang, ik heb liever dat de waterproof mascara er i.c.m. een reiniger wel iets makkelijker af gaat...maar misschien wil ik wel teveel? Al met al is dit een prima mascara, die natuurlijk net iets veelzijdiger is dan een gewone, er is ook een niet-waterproof variant te koop.

links zonder mascara, rechts met één laagje MAC mascara met de paarse dop

links zonder mascara, rechts met één laagje MAC mascara met de roze dop met glitters

Nog even het resultaat van de vier mascara's van MAC bij elkaar met op de bovenste rij Mineralize multi-effect lash en Studio Sculpt Superblack Lash en op de onderste rij In extreme dimension en Haute & Naughty Waterproof mascara shockproof. 

De prijzen van de mascara's liggen redelijk bij elkaar in de buurt, ik vind de mascara's van MAC eigenlijk heel redelijk geprijsd, ze zijn maar een fractie duurder dan een goede "drogisterij mascara" zoals die van L'Oreal, Max Factor of Rimmel London. Mijn favoriet van de vier is zeker de Studio Sculpt Superblack Lash, vooral door de mooie zwarte formule, ik hou nu eenmaal van diepzwarte mascara's! En deze hield mijn krul ook het mooiste, de hele dag door en dat was bij de andere drie mascara's toch minder het geval. Ik denk dat de In Extreme Dimension lash de minst favoriete is van de vier MAC mascara's die ik getest heb, tja...één moet natuurlijk op nummer vier terecht komen, helaas.

 

Gaat een van deze vier mascara's mijn favoriete mascara's van de troon stoten? Eerlijk gezegd denk ik van niet, maar ik heb wel gemerkt dat ik de Studio Sculpt Superblack lash steeds vaker gebruik, dus wie weet.....Heb jij ook een favoriete MAC mascara?

Deel dit artikel
Back to top