Reviews

Blondines opgelet - mooi en veilig blond haar met Olaplex bij Salon B

Als klein, half Indisch, meisje had ik altijd blond haar, tijdens vakanties in de zon veranderde dat langzaam naar wit...net zoals mijn zoon Sem trouwens, die was ook altijd heel licht van haar. Toch veranderde dat, zo rond mijn elfde jaar werd mijn haar telkens wat donkerder. Blijkbaar was dat niet wat ik wilde, want sinds mijn puberteit licht ik mijn haren al op met highlights. Gisteren was ik op bezoek bij de Queen of colour, Marriët Gakes van Salon B, die mijn haren voorzag van een beeldschone koele blonde coupe, met behulp van Olaplex, het wondermiddel dat mijn haar in goede conditie houdt!

Highlights en blonderen - een aanslag op je haar!

 

Misschien heb je het zelf weleens ondervonden, haar oplichten door highlights of een complete blondering/ontkleuring kan een behoorlijk aanslag op het haar zijn, zeker als het niet zorgvuldig wordt gedaan of als je thuis aan de slag gaat zonder goede kennis van je haar en de producten die je gebruikt. Dat is meteen de reden waarom ik voor mijn highlights altijd naar een goede kapper ga, ik wil niet alleen dat het resultaat mooi is, maar ik wil mijn haar ook graag gezond en mooi houden. Dat betekent dat de kapper mijn haar langzaam oplicht/blondeert met een zo laag mogelijk percentage peroxide, maar wel voldoende dat het haar ook echt oplicht.

Colinda, mijn kapster sinds een aantal jaar, doet dat altijd perfect, trouwens! Ik ga iedere 6 tot 8 weken naar haar toe om mijn uitgroei bij te werken (jaja...er verschijnen ook grijze haren) en om nieuwe highlights te laten zetten, meestal gecombineerd met lowlights om het zo mooi levendig te houden. Ik onderhoud mijn haren altijd goed, meestal met Moroccanoil shampoo, conditioner en een haarmasker, tegenwoordig gebruik ik ook vaker een zilvershampoo omdat ik mijn haarkleur wat koeler wilde.

Maar ja, slecht voor je haar of niet, ik wil gewoon blondine zijn en dan heb ik die extra zorg er graag voor over! Wist je trouwens dat blond geverfd haar het meeste onderhoud vraagt? Gelukkig worden er steeds betere producten ontwikkeld die het kleuren en ontkleuren van je haar steeds makkelijker en veiliger maakt, zo ontdekte ik gisteren Olaplex, het systeem dat de kapperswereld internationaal echt op zijn kop heeft gezet!

Waarom Olaplex?

 

Ik ben natuurlijk geen kapper, maar ik heb gisteren natuurlijk aan Marriët Gakes van Salon B. gevraagd wat Olaplex is en waarom je het kunt gaan gebruiken:

"Olaplex is de allernieuwste technologische doorbraak in de cosmetische industrie uitgevonden door Dr. Eric Pressly en Dr. Craig Hawker. Olaplex herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar. Deze haarverbindingen worden beschadigd door thermische en chemische behandelingen en Olaplex beschermt het haar tegen deze schadelijke invloeden. Het resultaat is sterk, veerkrachtig en glanzend haar.

Bij Salon B vinden dat de haar kwaliteit altijd bovenaan staat. We zorgen ervoor dat deze goed blijft, de glans behouden blijft en het haar er stralend en gezond uitziet. De moeilijkste kleuren om stralend en gezond te houden zijn de lichtere kleuren zoals bijvoorbeeld blond haar. Nu staat Salon B er bekend om dat wij een zo mild mogelijke aanpak hanteren waardoor de kwaliteit optimaal behouden blijft. Juist om deze reden ben ik als Color Director blij dat wij binnen Salon B gebruik maken van de allernieuwste technologieën op het gebied van kleur.”

Queen of colour Marriët Gakes van Salon B., color director - ze kleurt o.a. de haren van Victoria Koblenko, Ilse DeLange en Georgina Verbaan...en nu dus ook mijn haar! Het was een eer om in haar stoel te zitten!

Olaplex is een systeem van drie producten dat bedoelt is voor professioneel gebruik, je kunt vanaf mei 2015 Olaplex combineren met iedere haarkleuring bij Salon B. De prijs van een Olaplex behandeling verschilt enorm omdat het afhankelijk is van hoe lang je haar is, hoeveel kleuren je wilt etc. informeer dus altijd even bij de salon als je een afspraak maakt, de prijzen starten bij EUR 15,00! Olaplex no 1 wordt gemengd door de blondering (in mijn geval, maar het kan ook door verf heen) en Olaplex 2 wordt na het uitspoelen van de verf 10 minuten op het haar aagebracht en daarna uitgewassen. Olaplex 3 zou je tussen de verfbeurten als extra thuis kunnen gebruiken, maar de stappen 1 en 2 zijn het belangrijkste.

Hier nog even een foto van mijn haar voor de kleuring door Marriët, helemaal bovenin wat grijze haren en vervolgens mijn haar dat weer behoorlijk warm van kleur is geworden. Door de warme pigmenten in mijn haar verandert het na een paar weken altijd weer in een te warme, goud-gele kleur en dat vind ik niet mooi. Het moet koel blijven en daarom heeft Marriët highlights met Olaplex gebruikt, maar ik krijg ook een iets donkere aanzet en wat beige tinten door mijn haar heen. 

Vier bakjes met kleuring, wat lijkt met dat toch ingewikkeld om uit elkaar te houden, maar goed...ik ben dan ook geen kapper! Ik vind het altijd knap om te zien hoe een kapper als Marriët snel en toch heel nauwkeurig werkt, dat zou niets voor mij zijn.

Dit was fase 1, hier geeft Marriët de highlights in de folie gezet, daarna ging er nog wat verf over de warme tinten in mijn haar heen (er liep een soort balk door mijn haar omdat ik een half haar extensions heb gehad en daar had de blondering niet zo goed "gepakt") en de punten verder hier en daar ook nog wat opgelicht. Ik hoop dat ik het allemaal goed onthouden heb! Bij Salon B. werken ze o.a. met Wella kleuringen en die heeft Marriët nu ook voor mij gebruikt.

Ah...wat een gezellige en lieve vrouw is Marriët toch, ik kende haar al van een paar andere events, maar had nooit echt in haar stoel gezeten, ik ben enorm blij dat ik nu de kans kreeg, want je ziet het misschien al...ze is een topper! En ja, dit is een beetje gekke foto...maar we moesten gewoon even hard lachen, dus vooruit...voor mooie foto's kijk je maar even verder (en naar boven voor die van Marriët, ze heeft zelf ook geweldig mooi gekleurd haar).

In de tram onderweg naar mijn volgende afspraak, wat ben ik blij met mijn frisse coupe! Mijn haren zijn minder geel, frisser en rustiger door de beige-zandtint die Marriët heeft gebruikt. Naast de Olaplex heeft ze ook nog een toner over mijn haren aangebracht, heel belangrijk om te doen omdat je zo het gele uit het haar haalt, onmisbaar als je blonder haar wilt. Vraag ernaar bij je kapper!

Eenmaal thuis even een close-up van rechts....

...en van links. Mijn haar voelt heerlijk aan, glanst mooi en valt goed, kortom...ook na de blondering is mijn haar nog in prima conditie! 

Op deze foto kun je goed zien dat de kleur een heel stuk minder geel en warm is, helemaal naar mijn zin! Ik ben er erg blij mee en ben ervan overtuigd dat de Olaplex er mede voor zorgt dat mijn haar er ook nu weer goed blijft uitzien.

 

Ben je ook nieuwsgierig? Bij alle salons van Salon B gaan ze vanaf mei 2015 met Olaplex werken, het is een extra behandeling bovenop de normale kleuring, de prijs is afhankelijk van je haartype en wensen, informeer even bij de salons. Daar kun je natuurlijk ook terecht voor een afspraak! De salons van Salon B vind je o.a. in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum en Almere, meer informatie vind je op www.salonb.nl. Zoek je nog inspiratie? Volg Marriët dan op Instagram (@marrietgakes) en doe dat ook met haar collega Sue (@colourmesue), ze is te gek!

 

Ben jij , net zoals ik, ook een niet natural blondine? Hoe hou jij je kleur mooi en ben je ook benieuwd naar Olaplex? Sterren zoals Khloe Kardashian, Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow zweren erbij! Meer informatie over Olaplex vind je op www.olaplex.nl

Deel dit artikel
Back to top