Reviews

Short on sunday - reviews van MAC, Hourglass, Collistar & L'Oréal

In de afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar prachtige make-up producten zien, o.a. van mijn favoriete merk MAC maar ook de heerlijke bronzer van Hourglass heb ik getest en op de foto gezet. En wist je dat ik een nieuwe methode heb om mijn lipstick mooi aan te brengen? Je leest het in de vierde Short on Sunday!

Jullie weten inmiddels wel dat ik behoorlijk wat spullen binnenkrijg, iets waar ik heel erg blij mee ben omdat ik graag op de hoogte blijf van de producten die er in de winkels verschijnen. Maar soms kom ik er niet aan toe om alles heel uitgebreid of lang te testen, maar ik probeer het altijd wel. De afgelopen weken heb ik de producten op de foto hierboven meerdere keren gebruikt en ze bevallen mij heel erg goed! In dit Short on Sunday artikel zal ik jullie er in het kort wat over vertellen en vertel ik natuurlijk waarom ik ze zo prettig vind.

1. MAC Mineralize Timecheck lotion EUR 41,00 (pompflacon 30 ml)

 

Mijn nieuwste MAC favoriet is deze lichte moisturizer/primer die vol zit met mooie ingrediënten zoals sheaboter, mangoboter, hyaluronzuur en anti-oxidanten. Deze lichte lotion legt een mooi laagje op de huid die heel goed beschermt en vocht binnen de huid houdt, maar ook fijne lijntjes en poriën iets minder zichtbaar maakt. Ik gebruik deze lotion als primer onder mijn foundation en dat bevalt heel goed! De finish is iets mat en voelt superlicht en fijn aan op de huid, voor mijn normaal/ietwat droge huid is dit een prima primer. Mijn foundation blijft beter zitten met deze Timecheck lotion eronder, zelfs als het warmer is, heel prettig dus! Ik denk dat het geen aanrader is voor de vettere huid, maar juist voor een droge huid is het een heel fijne en toch lichte primer.

 

Ingrediënten:

Water, Glycerin, Sodium Polyacrylate Crosspolymer-1, Acetylated Glycol Stearate, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsequioxane Crosspolymer, Myristyl Myristate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Hypnea Musciformis (Algae) Extract, Sodium Hyaluronate, Squalane, Laminaria Saccharina Extract, Gellidiela Acerosa (Algae) Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Centaurium Erythraea (Centaury) Extract, Yeast Extract, Caffeine, Ceramide 3, Ethyhexylglycerin, Trehalose, Sodium Stearoyl Glutamate, Aminopropyl Ascorbyl Phophate, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Alcaligenes Polysacchirides, Acetyl Hexapeptide-8, Magnesium Chloride, Rhodochrosite, Beeswax, Diamond Powder, Laureth-9, Laureth-23, Silica, Silica Silylate, Dimethicone Crosspolymer, Polysorbate 80, Calcium Chloride, Sodium Sulfate, Potassium Nitrate, Potassium Phosphate, Tromethamine, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Salicylic Acid, Citric Acid, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Polyisobutene, Fragrance, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate.

2. MAC Pro Conceal & Correct Palette/Medium EUR 38,00 (6 gram)

 

Dit palette met 4 kleuren Studion Finish concealer (NC30, NC 35, NW 25, NW 35) en 2 kleuren Studio Finish corrector (Mid-yellow en Mid-Peach) is geschikt voor medium huidtinten zoals ik (NC 35) en is geschikt op verschillende problemen te verdoezelen. De concealers en correctors zijn allemaal behoorlijk gepigmenteerd, een tikje droog en hebben een matte finish op de huid, je hoeft maar een klein beetje te gebruiken om plekjes, donkere schaduwen en kringen minder zichtbaar te maken. Zelf gebruik ik de Studio Finish Concealers niet onder mijn ogen, daar vind ik ze te droog voor. Maar als ik eens een pukkeltje heb of een rood plekje, dan kan de combinatie van de gele corrector en de NC 35 concealer prima werken. Het is in elk geval heel handig om zo'n palette te hebben, omdat ze de kleuren met elkaar kan mengen tot de perfecte kleur voor jouw huidtype. Er zijn nog 3 kleurencombinaties : Light, Medium/Deep & Dark, maar je kunt de concealers en correctors ook los kopen.

3. Hourglass Ambient Lighting Bronzer Radiant Bronze Light EUR 50,00 (11 gram)

 

De Ambient Lighting Powders en Blushes zijn geweldig, ik ben groot fan en dus was ik ook heel nieuwsgierig naar de nieuwste bronzers! Er zijn er "maar" twee, ik heb de donkerste van de twee besteld omdat ik dacht dat de lichtste iets te licht voor me zou zijn, ook al verschillen de twee niet al teveel van elkaar.

Radiant Bronze Light is de donkerste dus, ook al zou je dat niet denken aan de naam te zien, en is een heel warme, tikje oranje bronzer met zeer fijne shimmers. De bronzer is fijn van textuur en brengt dan ook makkelijk aan op de huid, de kleur blend goed en geeft direct warmte door de prima pigmentatie. Net zoals de andere Ambient Lighting producten van Hourglass geeft deze bronzer ook een mooie glow aan de huid, zonder teveel te glinsteren, glimmen of glitteren, daar hou ik echt heel erg van! Deze kleur is wel meer geschikt voor de wat getinte huid, maar de andere kleur is dus wat lichter, ik ben daar eigenlijk ook nog wel nieuwsgierig naar....

swatches Ambient Lighting Bronzer Radiant Bronze Light en Bobbi Brown Pink Coral Blush

zonder bronzer

met Hourglass Ambient Lighting Bronzer Radiant Bronze Light

4. MAC Prep + Prime Transparent finishing powder loose EUR 21,50 (pot 8 gram)

 

Ik heb geen idee hoe lang ik deze finishing powder al gebruik, maar volgens mij al heel wat jaren en dat is niet voor niets, het is gewoon één van de beste finishing powders die er is! De witte poeder is heel fijn en verdwijnt helemaal op de huid, je hoeft niet bang te zijn voor een witte of doffe waas, je ziet de huid precies zoals die is en ook over (gekleurde) make-up kun je deze poeder nog aanbrengen. Zelf gebruik ik de poeder vooral op de T-zone en op de plekken naast mijn neus die ook weleens iets kunnen glimmen. Ik breng de poeder (deppend) aan met een MAC 150 kwast, direct nadat ik mijn foundation heb aangebracht en ik zie de poeder dan totaal niet zitten, maar zie wel dat de glim verdwenen is. En dat blijft ook zo, bijna de hele dag! Deze pot is niet handig om mee te nemen, maar daarvoor heb je dan weer een compacte versie van deze poeder, ideaal om in je tas te hebben!

5. L'Oréal Paris Color Riche 371 Pink Passion lipstick EUR 12,99

 

Ik ben de laatste weken nogal onder de indruk geraakt van de L'Oréal Color Riche lipsticks, wist je dat die al 30 jaar bestaat? Ik kreeg een prachtige box binnen met 28 lipsticks en eigenlijk gebruik ik die wel heel erg vaak, jullie hebben ze al regelmatig voorbij zien komen op foto's en in video's. De lipsticks voelen allemaal heel licht aan op mijn lippen, zijn heel gepigmenteerd en zijn er echt in mooie kleuren. Ik vond de lipstick van L'Oreal eerder niet altijd zo fijn ruiken, maar dat is een stuk minder geworden en nu ruik ik eigenlijk amper of ze nog ruiken. Pink Passion is een mooie koraal-roze kleur die zomer roept, deze variant is licht glanzend, maar eerlijk gezegd ben ik nog grotere fan van de matte formules van deze lipstick.

 

6. Collistar Professional lip pencil nr. 18 Cindy Coral EUR 17,95

Lippotloden zijn weer helemaal in, dat hebben jullie vast al gemerkt! Deze zachte lippencil van Collistar is goed gepigmenteerd, zacht en langhoudend op de lippen, maar is ook goed te blenden. Wil je je hele lippen inkleuren met lippencil, zorg dan zeker voor gehydrateerde lippen, want de (toch wel) droge textuur heeft een goede basis nodig. En hou er rekening mee dat lippencil vooral goed hecht op droge lippen, op de "natte" delen van de lippen pakt het lippotlood minder goed. Natuurlijk kun je ook alleen de contouren tekenen (niet te ver buiten de natuurlijke lippen svp) en de randjes mooi naar binnen blenden met het kwastje. Daarna kun je de lipstick opbrengen, dat geeft het mooiste effect omdat de lippotlood toch wel wat droog oogt.

7. MAC 217 brush voor lipstick EUR 22,00

 

Sinds ik de MAC trend presentatie bijwoonde heb ik de MAC 217 blending brush gebruikt om mijn lipstick mooi en subtiel te blenden, wat een mooi en zacht effect geeft dat! Soms kunnen felle kleuren iets te dekkend aanbrengen en dat kan soms wat heftig ogen, dat los ik tegenwoordig op door de lipstick alleen bij de randjes aan te brengen en vervolgens de lipstick met de 217 kwast uit te blenden voor een subtiel, gekleurd resultaat! Probeer het eens, het is echt fijn en mooi!

8. Bobbi Brown blush Pink Coral EUR 28,50 (3,7 gram)

 

Voor een frisse look is een roze-koraal kleurige blush heel mooi, deze van Bobbi Brown is perfect van kleur en textuur, al had er wat mij betreft wel iets meer glans in mogen zitten, dat oogt nog wat levendiger!

Nog even de complete look van de dag! Ik ben tevreden met mijn nieuwe bronzer en gebruik de Timecheck lotion inmiddels zo'n week of drie dagelijks, zelfs met warm weer zorgt deze primer voor betere houdbaarheid van mijn foundation. 

 

Als jullie mij op Snapchat of Instagram volgen, dan zien jullie vaak wel welke producten ik zoal binnenkrijg, mocht je daar iets tussen zien waar je wel een korte review over wilt lezen in deze Short on Sunday artikelen, laat het mij dan zeker weten! Zit er tussen deze acht producten iets voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top