Reviews

Short on sunday - reviews van Boots, Armani, Josh Rosebrook, Memo Paris & Charlotte Tilbury

De afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar verzorgingsproducten, make-up en parfum zien, o.a. van Boots, Giorgio Armani, Josh Rosebrook, The Body Shop, Dior en Charlotte Tilbury.  Je leest wat ik ervan vind in de negende Short on Sunday!

In deze negende aflevering van Short on sunday vind je de volgende producten:

 

- The Body Shop facial brush EUR 5,00 (geschatte prijs)

- Boots Serum 7 lightweight age defense fluid SFP 30 EUR 27,95 22,95 via Alphega apotheek

- Giorgio Armani perfection eye make-up remover EUR 31,40 via Parfuma of via De Bijenkorf

- Josh Rosebrook LIFT Hair texture & volume EUR 25,00

- Dior Addict body lotion EUR 54,00

- Charlotte Tilbury La Dolce Vita luxury palette GBP 38,00 via Selfridges

- Memo Paris Granada eau de parfum EUR 150,00 via Babassu

Ga je op vakantie en heb je niet zoveel ruimte in je rugzak, tas of koffer? Of ga je naar de camping? Dan is het misschien niet zo handig om een elektrische gezichtsreiniger mee te nemen, maar kan deze zachte Facial Brush van The Body Shop wel een alternatief zijn! De synthetische haren zijn superzacht en reinigen de huid zacht, het is ook een fijne borstel om een masker op te brengen, dat voelt heerlijk luxe aan. Na gebruik kun je de borstel aan het touwtje ophangen en droogt hij zo hygienisch op.

Heb je een vette huid, dan is het soms helemaal niet zo makkelijk om een fijn product te vinden dat je gezicht beschermt tegen de zon. Vaak zijn zonnebrandcremes vettig en zwaar, al zijn er heus wel goed alternatieven. Toch kom je dan al best snel terecht in duurdere merken en dat is natuurlijk ook niet altijd de bedoeling. Boots Laboratories (alleen te koop bij Alphega apotheken) heeft met Serum 7 Lightweight age defence fluid SPF30 een licht serum dat SPF 30 bevat en dat is toch best opvallend te noemen! Het serum is heel licht, verdeelt makkelijk over de huid en trekt snel in zonder een witte waas of overtollige glans achter te laten. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt dan zie je naast een aantal goed zonnefilters ook nog wat extra anti-oxidanten en vitamine E & C staan. Omdat het hier om een serum gaat zit er ook alcohol in dit serum, iets wat op zich niet zo'n probleem zal zijn bij een vettere huid. En daar is dit serum dan ook zeker een aanrader voor, jammer dat het maar op weinig plaatsen te koop is in Nederland. Ben je toevallig in de UK, stap dan eens een Boots winkel binnen.

ingrediëntenlijst Boots Laboratories Serum 7

het serum trekt heel snel in en laat geen witte waas achter, het matteert de huid ook goed 

Als ik echt hardnekkige oogmake-up draag, dan voldoet een micellaire reiniger soms niet (die gebruik ik meestal tussendoor, als ik mijn gezicht niet onder de douche reinig in de avond). Dan pak ik er eigenlijk altijd deze Perfection eye make-up remover ofwel de twee fasen oogmake-up reiniger van Armani bij. Natuurlijk moet ik de lagen/fasen wel even goed door elkaar schudden, maar dat gaat makkelijk en de fasen blijven ook wel even gemengd. Soms scheiden de lagen namelijk weer heel snel en dat is niet handig als je meerdere watjes moet gebruiken. Deze reiniger is heel zacht en heeeeeeel doeltreffend, hoe hardnekkig de make-up ook is, hij verdwijnt/lost op zonder dat ik hoef te boenen. En wat misschien nog wel belangrijker is, de reiniger prikt of irriteert mijn ogen niet, iets wat veel andere twee-fasen reinigers wel doen. Het is natuurlijk niet voor niets dat de flacon bijna leeg ik, een heel goede make-up remover!

ingrediënten Armani Perfection eye make-up remover

Josh Rosebrook is een Amerikaanse kapper, die inmiddels heel bekend is geworden door zijn natuurlijke range huid- en haarverzorging. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het merk nog niet zo heel lang ken, althans, ik heb de producten pas een paar weken geleden leren kennen. Maar deze LIFT Hair Texture & volume spray is zeker een van de fijnste producten geworden om mijn haar volume te geven, wat een heerlijke lichte spray met zalige geur. De spray breng ik aan als ik het gewassen heb, vlak voordat ik mijn haar even föhn. De spray bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals stijfsel gemaakt van de Yucca plant, het zorgt ervoor dat mijn haar net wat steviger en luchtiger aanvoelt. Maar mijn haar wordt niet plakkerig, iets wat vaak wel gebeurt bij volumesprays (bij mijn andere favoriet van Kevin Murphy gebeurt dat gelukkig ook niet). Bijkomend voordeel, in de spray zitten verschillende plantaardige extracten die goed zijn voor de hoofdhuid, waardoor het haar op langere termijn ook sterker en voller zal worden. Ik ben zeker blij dat ik dit merk heb leren kennen, binnenkort meer over Josh Rosebrook.

ingrediënten Josh Rosebrook LIFT Hair texture & volume spray

Dior Addict is een fijne, fruitige licht bloemige geur die prima past in de zomer! De mooie jasmijn in de geur is extra lekker als het warm is, maar misschien vinden sommigen het ook wel een beetje too much? Dan is het een prima alternatief om een body lotion te gebruiken in dezelfde geur, deze nieuwe variant van Dior Addict is heel licht en luchtig, plakt totaal niet en geeft een subtiele Dior Addict geur aan benen, armen, rug en buik, heel fijn. Natuurlijk kun je deze ook combineren met de eau de parfum of eau de toilette om deze zo nog langer te laten ruiken.

In mijn parfumstash heb ik enorm veel lekkere geuren, ik weet niet eens meer hoeveel het er zijn, maar meer dan 100 zijn het er zeker. Ik kan ze onmogelijk allemaal dragen, maar ik probeer ze echt wel goed af te wisselen door iedere maand 5 nieuwe geuren beneden op mijn kast neer te zetten (daar staan de geuren die ik het vaakst draag). Soms zijn dat hele nieuwe geuren (alleen deze maand zijn er al 25 nieuwe binnengekomen volgens mij) maar vaak ook "gouwe ouwe" zoals Granada van MEMO Paris. Deze zalige geur past voor mij helemaal bij de zomer door de combinatie van granaatappel, oranjebloesem, jasmijn en tonkabonen. Het parfum is geïnspireerd door de warme avonden in de Spaanse stad in Andalusië : Granada....hoor je de gitaren al in de sinaasappelboomgaard?

Nog zo'n herontdekking : La Dolce Vita colour coded eyeshadow quad van Charlotte Tilbury. Dit palette kocht ik alweer een tijdje geleden, maar had ik eigenlijk amper gebruikt. Waarom? Tja, geen idee, want het is werkelijk beeldschoon! De warme, rood/bruine tinten met gouden shimmer oogschaduw is prachtig in de zomer, zeker in combinatie met een zwart oogpotlood voor een zwoele look. Ik heb op de foto hieronder alleen de oogschaduws nummer 1, 2 en 3 gebruikt, de gouden oogschaduw heb ik niet gebruikt voor de daglook. De oogschaduws zijn allemaal zacht, makkelijk aan te brengen en blijven goed zitten, zelfs zonder oogschaduwbasis, ze geven ook geen fall out en passen perfect bij elkaar. Ik heb volgens mij  nu drie oogschaduwpalettes van Charlotte Tilbury en na deze herontdekking wil ik er eigenlijk nog wel een paar.....oeps!

swatches Charlotte Tilbury La Dolce Vita eyeshadow quad

mooie kleuren!

In deze Short on sunday dus een paar nieuwe en een paar herontdekkingen, dat is misschien ook weleens leuk! Ik probeer in deze rubriek jullie kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende producten, soms zijn ze geweldig en soms iets minder, maar het is altijd leuk om erover te lezen!

Naar welke producten ben jij nieuwsgierig geworden? Charlotte Tilbury is zeker een aanrader wat mij betreft, dat zullen jullie deze week zeker ook nog zien. Maar ik ben ook nieuwsgierig geworden naar andere haarverzorgingsproducten van Josh Rosebrook!

Deel dit artikel
Back to top