Reviews

Mascara's in de test - Givenchy, Revitalash, Laura Mercier & MAC

Tijd voor een mascara review!! Ik doe mijn best om jullie maandelijks een mascara review te geven, maar soms komen er niet zoveel nieuwe mascara's uit, gelukkig kreeg ik de afgelopen weken een behoorlijk aantal binnen en heb ik vier nieuwe varianten uitgekozen. Kijk even mee welke van de vier mascara's van Laura Mercier, Revitalash, Givenchy en MAC mijn nieuwe favoriet is geworden en zelfs mee op vakantie is gegaan.....

Vier nieuwe mascara's van Givency (nu ook in waterproof), Laura Mercier (er zijn counters in de Bijenkorf Den Haag en Rotterdam), MAC (altijd nog een van mijn favoriete merken) en Revitalash (bekend van het geweldige serum!)

Givenchy Phenomen'Eyes Waterproof in 1 Extreme black EUR 31,95

 

Hebben jullie deze mascara weleens geprobeerd? Het borsteltje is natuurlijk heel apart, het is nl. een klein bolvormig borsteltje met behoorlijk harde stekeltjes van kunststof. Dat betekent dat je deze mascara ook echt wel op een andere manier moet aanbrengen, nl. wimper voor wimper, van beneden naar boven. Het duurt iets langer dan met een "gewone" borstel, maar het resultaat zou moeten zijn dat je wimpers allemaal langer en voller worden omdat ze echt omhuld worden door mascara. En dat klopt ook wel, je kunt heel je wimper goed "kleuren" met mascara van de aanzet tot het puntje! Mijn wimpers worden wel behoorlijk hard van deze waterproof variant en ik mis ook een beetje krul in de wimpers, die duw je er met dit borsteltje toch niet zo makkelijk in. De houdbaarheid is prima, de mascara is inderdaad waterproof en dat betekent dat er 's avonds wat extra moeite voor moet doen om deze van je wimpers af te halen, al blijft de mascara nog het ergst op de huid zitten. Daar heb ik dus zeker een extra watje oogmake-upremover voor nodig.

 

MAC Upward Lash mascara in Upward black EUR 23,50

 

Wat een ienieminie borsteltje heeft deze mascara, ik geloof dat dit zo ongeveer de allerkleinste mascaraborstel is die ooit gezien heb (al had Clinique ook een behoorlijk kleintje). Toch gaat het aanbrengen heel erg goed, binnen no time voorzie ik al mijn wimpers van een dun laagje, prachtige zwarte en glanzende mascara! En dat zonder klontjes en gedoe, ik ben nu al fan. Maar ook na het aanbrengen bevalt de mascara heel goed, de mascara "trekt" namelijk een mooie krul in mijn wimpers. Dat klinkt een gek misschien, maar ik merk het toch wel degelijk, handig als je geen wimperkruller bij de hand hebt. Deze mascara heb ik ook meegenomen op vakantie en deze doet het heel goed, zelfs bij het zwembad. Ik duik niet zo vaak helemaal onder water, maar spetters van een waterval, spelletjes met de bal en Sem die een duik maakt kan de mascara prima hebben. In de avond verwijder ik de mascara met de Purity made simple, dat lukt goed mits je warm water gebruikt. Dit is zeker één van de fijnste MAC mascara's die ik getest heb!

Laura Mercier Extra Lash Sculpting mascara in Black Onyx EUR 27,00

 

Deze nieuwe mascara van Laura Mercier zou volgens de beloftes voor direct volume en vorm moeten zorgen, vooral door de unieke borstel en de formule die makkelijk is aan te brengen. Dat laatste is zeker waar, de formule is zacht, blijft goed hechten aan de wimpers en brengt makkelijk aan. Helaas is het borsteltje dan misschien wel uniek, maar vind ik het helemaal niet fijn. De borstel is groot, de kunststof stekeltjes zijn behoorlijk hard en daardoor vind ik het niet fijn de borstel dichtbij mijn wimperaanzet aan te brengen en de grootte zorgt voor vlekjes op mijn huid. Nu is het zeker ook een ding van mij, ik hou gewoon niet zo van grote mascara borsteltjes, maar dit keer denk ik dat meer mensen zich zullen storen aan de harde borstel. Dat voelt gewoon niet prettig! Jammer, want de formule is best goed, mooi glanzend en diepzwart, al vind ik wel de beloftes qua volume niet echt worden waargemaakt, het is geen wondermascara helaas. De formule is wel behoorlijk langhoudend, verwijderen gaat niet echt makkelijk dus als je dat belangrijk vindt, moet je deze misschien toch eens gaan testen!

 

Revitalash Volumizing mascara in Raven EUR 24,95

 

Ik gebruik nog steeds een paar keer per week de Revitalash lash conditioner, om te zorgen dat mijn wimpers mooi, vol en lang blijven. Ik kan echt niet meer zonder, want terug naar korte rechte wimpers wil ik toch echt niet meer! Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de mascara van Revitalash, zou de mascara er ook voor zorgen dat mijn wimpers mooi en vol zouden blijven? Dat heb ik nog niet getest, want daarvoor zou ik de mascara langere tijd moeten gebruiken en dat heb ik niet gedaan. Waarom niet? Omdat ik niet weg ben van de formule, het is een beetje een simpele, onopvallende mascara die een standaard  borsteltje heeft en ook een vrij standaard formule. Mijn wimpers zijn zwart en hebben iets meer volume, het is effect is mooi en natuurlijk, een beetje aan de zachte kant. Na een paar uur merk ik dat mijn wimpers veel zachter aanvoelen dan direct na het aanbrengen en dan zie ik in de spiegel ook dat het effect wat minder is geworden. Kortom, op zich een redelijke mascara met extra verzorgende ingrediënten, maar niet echt een topper als je houdt van een goed zichtbare mascara. En dat zorgt er weer voor dat ik deze mascara toch niet vaker ga gebruiken, ik hou het bij het serum van Revitalash! Hou je van een natuurlijke look, dan kan deze mascara zeker iets voor je zijn.

 

Ik zal de resultaten nog even op een rijtje zetten, heb jij een favoriet op basis van de foto's?

Als ik de foto's weer bekijk, dan vind ik het effect van Revitalash en MAC het mooiste, die hebben ook de meest donkere formule en dat vind ik altijd mooier denk ik. De mascara van Givenchy zorgt wel een beetje voor rommelige wimpers en ook het effect van de Laura Mercier mascara is een beetje rafeliger, al valt dat ook wel weer mee.

Wat kan ik ervan zeggen, de nieuwe MAC Upward lash mascara is zeker mijn nieuwe favoriet van deze vier en na twee weken gebruiken (inclusief vakantie) ben ik nog steeds tevreden. Je moet misschien wel even wennen aan het kleine borsteltje, maar persoonlijk vind ik dat nog altijd makkelijker dan een te groot borsteltje. Dat is dan ook direct het nadeel van de Laura Mercier mascara, ik hoop maar dat ze de volgende keer de borstel echt wat kleiner maken...misschien word ik dan ook fan?

 

Welke mascara vind jij het meest veelbelovend van deze vier? Heb jij nog tips voor fijne mascara's die ik kan testen?

Deel dit artikel
Back to top