Reviews

Nieuwe matte lipsticks van MAC plus de musthave kleur voor deze herfst!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds vandaag kunnen we dan eindelijk de nieuwe matte lipstickkleuren van MAC online bestellen. Wil je ze in de winkel testen en swatchen, dan moet je nog even geduld hebben, ze verschijnen daar halverwege de maand. Ik kan jullie wel alvast drie nieuwe kleuren matte lipstick laten zien : Men love mystery, D for danger en Tropic Tonic. En ik laat je de musthave kleur van de hersft zien : Chili!

Matte lipsticks zijn zeker de hit van 2015 en deze trend houdt zeker nog wel even aan, iedereen lijkt te houden van de mooie, matte, suede-achtige finish! MAC heeft al jarenlang hun matte lipsticks, er zijn enorm veel fans en ik ben er zeker één van! Toen ik hoorde dat er maar liefst 12 nieuwe kleuren worden toegevoegd aan de vaste collectie, stond ik dan ook zo ongeveer te springen van geluk....haha! Ik denk eigenlijk dat ik ze alle 12 wel zou willen hebben, maar dat komt wel als ik een keer bij de MAC store ben, voorlopig doe ik het even met deze drie nieuwe kleuren die ik kreeg van MAC : D for danger, Men love mystery en Tropic Tonic

Van boven naar beneden : MAC matte lipstick Men love mystery, D for danger, Tropic Tonic & Chili (een bestaande kleur)

swatches MAC matte lipsticks Men love mystery, D for danger, Tropic Tonic & Chili

MAC Men love mystery matte lipstick EUR 19,50 - lavender violet - een koele lila kleur die zeer goed dekt en een matte, suede finish heeft. De lipstick voelt fijn aan, totaal niet droog en blijft heel lang zitten. Natuurlijk is het wel een opvallende kleur, maar gecombineerd met een stoere outfit, flawless huid en strakke ooglook, staat deze kleur toch wel heel stoer!

detail

swatchen maar! Ik heb speciaal geen gekleurde oogschaduw en blush gebruikt

Nee, dit is niet helemaal mijn kleur, maar ik begrijp heel goed dat deze lipstick perfect kan passen bij een wat meer extravangante/gedurfde look. 

MAC D for danger matte lipstick EUR 19,50 - diepe, kersenrood - deze kleur brengt heel makkelijk aan, hij glijdt echt over de lippen en geeft direct goed kleur af, een heel fijne textuur dus. De kleur is ook prachtig, een redelijk donkere rood met een vleugje bordeaux, maar ook weer niet te donker waardoor je soms wat bleek kunt lijken. Zeker een prima kleur!

detail 

aanbrengen is zo gebeurd!

Dit vind ik een topkleur, zeker voor de dagen waarop de zon niet zo schijnt, dan kies ik graag voor dit soort tinten, ze komen naar mijn idee dan altijd beter uit. Ik zou deze combineren met een klassieke ooglook met eyeliner en nude oogschaduw.

MAC Tropic Tonic matte lipstick EUR 19,50 - full power coral - OK...het is natuurlijk nog zomer, dus dit is een ideale kleur voor nu! Nou ja, mits de zon een tikje gaat schijnen! Zoals je kunt zien is Tropic Tonic een beetje droger dan de andere twee lipsticks, de lipstick gaat een beetje in de lijntjes van de lippen zitten, maar echt droog is deze kleur ook weer niet. 

detail

wat een vrolijke kleur, past ook perfect bij mijn nieuwe Dior nagellak! (sttt....ik mag nog niet zeggen welke het is, geheimpje!)

dit kleurtje frist mij helemaal op! Ik zie deze kleur wel in combinatie met een mooie peachy blush, veel highlighter en een lichte, gouden ooglook! Die neem ik mee op vakantie!

MAC Chili matte lipstick EUR 19,00 - bruin oranjerood - een kleur die allang in het assortiment zit, maar absoluut de moeite waard is en zeker één van de knallers wordt van dit najaar! De kleur ligt tussen bruin, oranje en rood is en doet mij helemaal denken aan het disco tijdperk van de jaren zeventig! Kortom, zulke tinten gaan we allemaal dragen dit seizoen en de kleur matcht ook perfect met de mode van nu!

detail

Niet te oranje, ook weer niet te rood en te bruin, maar de perfecte match!

Heerlijke kleur vind ik Chili! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleur al jaren in mijn "stash" had liggen, maar hem amper gebruikte. Dus kocht ik onlangs maar een nieuwe en daar heb ik geen seconde spijt van gehad, ik draag Chili heel regelmatig.

De drie nieuwe matte lipsticks van MAC die ik getest heb zijn allemaal prima, ze zijn niet (!!) droog, geven in één streek genoeg kleur af en blijven heel lang zitten zonder oncomfotabel te worden. Ik heb toch het idee dat MAC iets aan de formule heeft gesleuteld, want de oudere kleuren leken toch wel wat droger. Dat is heel fijn nieuws en dat belooft ook heel wat voor de andere negen nieuwe kleuren. Ik ga ze snel eens swatchen, dus misschien zie je binnenkort nog wel meer kleurtjes voorbij komen.

Wil je nog even kijken welke kleuren nieuw zijn? Check dan dit artikel! De nieuwe matte lipsticks zijn sinds vandaag te koop in de online shop van MAC : www.maccosmetics.nl, het zijn geen limited editions, maar ze kunnen we tijdelijk uitverkocht raken.

 

Wat vind jij van de matte lipsticks van MAC? Heb jij al een kleurtje of wat besteld vandaag?

Deel dit artikel
Back to top