Reviews

By Terry Terrybly Velvet Rouge - liquid velvet lipstick in My Red & Palace Garnet

Toen ik onlangs een pakketje binnenkreeg van By Terry, het prachtige make-up merk dat in Nederland verkocht wordt bij Babbasu, werd ik direct blij van de Terrybly Velvet Rouge. Dit is een vloeibare lipstick met een intense kleur, perfecte dekking en een fluwelige finish, helemaal waar ik van hou! Ik heb twee kleuren getest van de By Terry herfst/winter make-up collectie, kijk even mee want ze zijn prachtig en vooral heel fijn!

By Terry Terrybly Velvet Rouge - Liquid Velvet Lipstick EUR 34,00

Ik kreeg twee, nieuwe, kleuren binnen, de vuurrode My Red en de diepe bessentint Palace Garnet, naast deze kleuren zijn er nog meer kleuren te vinden in het vaste assortiment van By Terry.

swatches 9 My red & 10 Palace Garnet

Qua verpakking is er niet zoveel spannends te melden, het is vrij standaard verpakking met een zilveren/gouden dop.

De applicator is heel fijn, de top is afgerond en daarmee kun je de lipstick netjes en vloeiend langs de lipcontouren aanbrengen. De lipstick is heel erg gepigmenteerd, het is dus wel zaak om even tijd te nemen om de lipstick zorgvuldig aan te brengen, zeker als je zo'n pittige kleur gebruikt als My Red.

By Terry Terrybly Velvet Rouge 9 My Red - een prachtige, standaard rode tint die op de foto van de verpakking iets warmer overkomt dan in het echt. De kleur is superintens, je hoeft maar één dun laagje aan te brengen voor dit resultaat.

In het midden van de applicator zie je een gladder, dunner deel, daarmee kleur je je lippen is, dat gaat lekker snel en makkelijk. De lipstick is heel glad van textuur en glijdt echt over je lippen heen, de lipstick hecht direct heel goed en blijft snel goed op zijn plaats zitten.

By Terry Terrybly Velvet Rouge 10 Palace Garnet - een diepe, iets koele bessentint die niet te donker is maar toch wel een echte herfst uitstraling heeft. Ook deze kleur is goed gepigmenteerd en geeft dit resultaat met een laagje, de finish is fluwelig mat, niet extreem mat maar ook zeker niet glanzend.

De formule van deze By Terry Terrybly Velvet Rouge EUR 34,00 (via Babassu.nl) is heel fijn, zoals je op de foto's ziet zijn de kleuren mooi, zijn ze heel gepigmenteerd en hebben ze een mooie matte finish. In gebruik voelen de vloeibare lipsticks prettig aan op mijn lippen, ondanks de matte formule voelen ze helemaal niet droog aan op mijn lippen, ze voelen juist heel soepel, verzorgend en licht aan. De houdbaarheid is prima, maar niet extreem langhoudend, zoals sommige andere vloeibare lipstickformules. De Terrybly Velvet Rouge overleeft absoluut een paar uur op mijn lippen, ook als ik wat eet of drink, maar na een echte maaltijd moet ik de kleur wel bijwerken. Iets wat ik absoluut geen probleem vind overigens, ik heb liever een fijne textuur die ik wat vaker moet bijwerken dan een droge textuur die uren blijft zitten.

Zoek je nog een mooie, vloeibare lipstick, dan is deze zeker het overwegen waar, het resultaat is mooi en ze dragen prettig. De prijs is natuurlijk aan de hoge kant, maar By Terry is dan ook een luxe make-up merk van hoge kwaliteit vergelijkbaar met een merk als Armani, Chanel of Dior. In Nederland wordt By Terry exclusief verkocht bij Babassu, je kunt het merk ook bestellen via Sephora.fr.

Geef mij maar een mooie rode lipstick, dat is zeker mijn favoriet van de twee. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de andere kleuren, ik ga eens op zoek naar een mooie taupe/roze tint! Hou jij ook van dit soort formules?

Deel dit artikel
Back to top