Reviews

Short on sunday - reviews van Bobbi Brown, NARS, Urban Decay, Perricone MD, Laura Mercier en Trind

Welkom bij de 20e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Vandaag heb ik korte reviews van producten van Bobbi Brown, Laura Mercier, NARS, Perricone MD, Urban Decay en Trind. Kijk je mee?

In de selectie van vandaag eigenlijk alleen meer producten die ik al wat langer gebruik, maar waar ik nog geen review van had geplaatst. Toch zijn er ook wat nieuwe ontdekkingen, zoals de Dual-Intensity Blush van NARS en de Matte Revolution Lipsticks van Urban Decay.

Bobbi Brown SPF15 Tinted Moisturizer EUR 38,00

 

Zondag is zo'n dag dat ik liever kies voor een getinte moisturizer dan een foundation, deze van Bobbi Brown kreeg ik in New York van make-up artist Mark en ik ben er heel blij mee. Het is een lichte, getinte creme die een lichte tot medium dekking geeft, mijn huid een gezonde natuurlijke glans geeft en toch voor wat egaliteit zorgt. Als ik wat meer dekking wil (bijvoorbeeld als ik op de foto ga) dan kan ik plaatselijk nog wat concealer aanbrengen of ik gebruik iets van de Intensive Skin Serum foundation. Deze tinted moisturizer is prettig om te dragen, mijn huid voelt voldoende gehydrateerd de hele dag en het effect is niet te glanzend. Op de foto hieronder zie je een swatch van de Medium Tint die ik gebruik, iets verderop nog een foto van mijn make-up van vandaag, zonder poeder overigens.

swatch Bobbi Brown SPF15 Tinted Moisturizer Medium Tint

ingrediëntenlijst Bobbi Brown SPF15 Tinted Moisturizer

Urban Decay Matte Revolution Lipstick in 1993, Tilt & Menace EUR 23,70 (exclusief bij ICI Paris XL)

 

Deze lipsticks zijn een recente ontdekking, hoewel ik Urban Decay al jaren ken, had ik nooit lipsticks van dit merk gebruikt, hoe gek is dat? Hmm...misschien ooit wel, maar echt onder de indruk was ik er toen niet van, ik hield het in de jaren erna bij de oogschaduws en de eye pencils. Maar nu ik de Revolution lipsticks heb ontdekt, ben ik toch wel helemaal om, wat een mooie en fijne, super gepigmenteerde lipsticks! Deze lipsticks die je hierboven ziet, hebben een matte finish en zijn de laatste nieuwe aanwinsten van Urban Decay, ze zijn geweldig!

De pigmentatie is heel goed, ze dekken in één laagje heel goed en geven een mooie matte finish. Het aanbrengen kan wel een beetje stroef gaan, al voelt de formule op de lippen helemaal niet droog aan, ook niet na een langere tijd dragen. De kleuren blijven goed zitten, zelfs na een maaltijd en wat drinken zit er nog voldoende kleur op mijn lippen, zelfs in het midden zie ik amper iets verdwijnen, die test hebben ze absoluut goed doorstaan. De kleurenselectie is heel mooi, ik heb drie kleuren in huis, maar in de winkel heb ik nog meer mooie kleuren gezien. Ga zeker even bij ICI Paris XL kijken! Ik vind zelf 1993 wel apart, het is een donkere nude tint die inderdaad een beetje "nineties" oogt, maar ook wel weer modern nu je deze kleur vaker ziet bij iemand als Kylie Jenner. Toch ga ik zelf liever voor Tilt, love it!

Urban Decay Matte Revolution Lipstick 1993

Urban Decay Matte Revolution Lipstick Tilt

Urban Decay Matte Revolution Lipstick Menace

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour EUR 28,00

 

Deze oogschaduwsticks zijn al heel lang favoriet bij liefhebbers van het merk Laura Mercier en ik begrijp absoluut waarom! De pennen zijn heel makkelijk in gebruik, je zet ze aan op je ooglid, dichtbij de wimperimplant en werk ze vervolgens snel uit over je ooglid (of niet, ze fungeren ook prima als liner) voor een mooie, tikje slordige look of brengt ze juist precies aan voor een prachtige dekkende kleur. Ik hou wel van de slordige look, ik noem het de "outta bed look", zo'n make-up look die eruit ziet alsof je net uit bed komt, die niet al te netjes is maar juist wat stoerder.

De Caviar Sticks zijn goed gepigmenteerd, voelen heel zacht aan op de huid, hechten prima en laten zich ook nog goed blenden als ze nog niet ingedroogd zijn. Ze zijn behoorlijk lang houdbaar, zo goed dat je best moeite moet doen ze te verwijderen, ze zijn echt waterproof! Ben je geen held met poederoogschaduw, maar wil je toch je ogen iets accentueren, denk dan eens aan deze sticks, ze werken echt heel fijn. Op de foto een stukje verderop zie je mijn oogmake-up van vandaag, ik heb alleen Caviar aangebracht en deze uitgeblend met mijn MAC 219 kwast.

Laura Mercier Caviar Stick Eye Color v.l.n.r. Tuxedo, Sapphire, Plum & Moonlight

swatches Laura Mercier Caviar Stick Eye Color v.l.n.r. Tuxedo, Sapphire, Plum & Moonlight

Perricone MD No Mascara Mascara EUR 36,00 (via Babassu.nl)

 

Een paar weken geleden kwam er een doos binnen met de nieuwe No Makeup lijn van Perricone MD. Grappig natuurlijk, want wie noemt zijn make-uplijn nu "no makeup"? Toch zit er wel iets in de naam, want ondanks dat de producten echt wel echte make-up producten zijn, zijn ze ook meer dan dat! De producten geven kleur, maar zijn vooral ook verzorgend en goed voor de huid, je zou het soms gewoon skincare met een kleurtje kunnen noemen. Ik ben gaan testen en inmiddels heb ik een paar favorieten, zoals deze ge-wel-dige mascara die No Mascara heet....geloof me, dit is wel een mascara, een heel goede zelfs!

Deze mascara combineert een verzorgend effect van een wimperserum met een geweldige textuur en een heel fijn borsteltje. De mascara is mooi zwart van kleur, de formule krult mijn wimpers heel goed zonder wimperkruller en houdt de krul de hele dag. Het borsteltje heeft twee kanten, met de rondere, iets langere stekeltje breng je de mascara vanaf de wimperaanzet goed aan en het kammetje verdeelt de mascara tot aan de uiteinden. Sinds ik deze mascara kreeg heb ik niet vaak meer een andere gebruikt om eerlijk te zijn, het is echt een heel goede mascara! Of de mascara op de langere termijn ook verzorgend werkt moet ik nog even afwachten, de resultaten zijn na een paar weken gewoon goed, ik gebruik momenteel ook even geen wimperserum meer, dus ik blijf deze No Mascara toch zeker gebruiken.

NARS Dual-Intensity Blush Vengeful GBP 30,00 (via Selfridges)

 

NARS heeft mooie blushes, dat weet ik (en jullie) al jaren, ik heb er door de jaren heen heel wat bij elkaar verzameld! Deze nieuwe Dual-Intensity Blushes kende ik eigenlijk nog niet, maar ook hier ben ik weer tevreden over. De textuur is een combinatie van gel en poeder, waardoor het effect wat natuurlijker oogt dan een poederblush. Zoals iedere NARS blush is Vengeful heel gepigmenteerd, vooral het gekleurde deel. Doe dus wel een beetje voorzichtig met aanbrengen, de kleur is intens, maar wel heel mooi. Het is een donkere perzikkleur met wat extra rood, de kleur past heel goed bij mijn getinte huid, bij een lichte huid moet je deze kleur met een zeer lichte hand aanbrengen. De highlighter is licht goud/champagne van kleur en bevat zichtbare shimmers, van mij hadden de shimmers best iets fijner mogen zijn om eerlijk te zijn.

Dit duo doet mij een beetje denken aan het Skin Illuminating Powder Duo van Tom Ford (review) al is die donkere kleur iets meer geschikt om te contouren en daarvoor is Vengeful wat te fel van kleur. Ik ben nu wel veel nieuwsgieriger geworden naar de andere duo's in deze lijn.....dat is altijd gevaarlijk!

swatch NARS Dual-Intensity blush Vengeful

Bobbi Brown Retouching Powder 4 Peach EUR 37,50

 

Ik vertelde net dat ik geen poeder had gebruikt vandaag, over de tinted moisturizer, en dat klopt ook. Toch wil ik je nog wel een fijn poeder laten zien, één die ik ook in New York kreeg en goed samengaat met de Tinted Moisturizer en de Intensive Skin Treatment foundation. Het is een fijn gemalen, transparant poeder met een heel lichte perziktint, die de huid optisch wat egaliseert door de kleur te corrigeren. Zie het als een filterje wat je ook over een foto kan doen, de huid oogt net wat mooier, frisser en egaler zonder dat de poeder een dekkende laag geeft, het werkt echt erg mooi. Helaas is dit effect lastig vast te leggen op de foto! Toch is het een aanrader, vraag er anders eens na bij de Bobbi Brown counter, er zijn verschillend tinten.

Trind Nail Balsam & Nail Repair EUR 12,49

 

Ik heb geen idee hoe lang ik deze combinatie van Trind al gebruik om mijn nagels goed en sterk te houden, maar het is echt al heel lang, echt meer dan zes jaar. De Nail Balsam hydrateert de nagels, vooral belangrijk als nagels schilferen of snel breken en de Nail Repair verstevigt de nagel zonder deze keihard te maken. Vorige week had ik een klein ongelukje in de keuken waarbij ik een deel van mijn nagel beschadigde, dus kon deze wel wat extra liefde gebruiken. Daarvoor pak ik dit duo er dan weer snel bij, werkt altijd! De nagel ziet er alweer goed uit en groeit snel, ken jij dit duo al?

 

Heb jij nog een suggestie voor producten voor deze "short on sunday" reeks, laat het mij dan zeker weten. Waar ben jij nieuwsgierig naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top