Reviews

Laura Mercier Candleglow Luminizing Palette

Laura Mercier bracht deze herfst het Candleglow Lumizing palette uit, een palette voor ogen en wangen dat geïnspireerd is op de twinkelingen van kaarslicht. Het is een combinatie van verschillend getinte, glanzende oogschaduws en gezichtspoeders in een compact palette met een speciale verpakking. Ik heb het natuurlijk getest en ga je er iets meer over vertellen, kijk mee naar de swatches en mijn review....

Laura Mercier Candleglow Luminizing palette for eyes & face EUR 55,00 (verkrijgbaar bij Skins en de Laura Mercier counters in De Bijenkorf)

In het palette vind je 4 eye colours in Glow, Spark, Light & Twinkle (elk 1 gram) en 2 lumizing face powders in de kleuren Radiance en Glimmer (elk 3,2 gram). In de deksel van het palette zit een grote spiegel, er zit geen kwast of andere applicator bij het palette, die moet je dus zelf hebben.

De poeders in het palette zijn licht van kleur, ze zijn dan ook vooral bedoeld om glans aan te brengen, die bij elk poeder iets anders van tint is. De verschillen in kleur zijn subtiel, maar je ziet het wel.

swatches glow, sparkle, light & twinkle

De oogschaduws zijn allemaal licht glanzend en bevatten vrij grote shimmers, waardoor de poeders niet perfect egaal opbrengen, ze blijven een beetje "hangen" op de huid en dat is best jammer. De kleurverschillen zijn heel subtiel, vooral tussen Glow en Light zie je amper verschil. Sprakle is wel wat meer roze en warmer en Twinkel is echt licht goud, een kleur die goed past bij een warmere huidskleur zoals die van mij.

De poeders hechten goed aan de huid en geven amper fall out, maar het zijn wel echte poeders en dus moet je ze eerst even goed op de huid duwen voordat je ze gaat blenden.

Ik heb hier alle vier de Eye colors gebruikt, je ziet echt amper verschil als er licht op staat, dat schiet niet op, haha! Misschien zie je nog wel het verschil tussen Light (onder mijn wenkbrauw) en Glow (in mijn binnenste ooghoek)? Ondanks dat dit geen echte ooglook is (althans, zo zou ik het niet willen noemen) zijn het wel oogschaduws die je mooi kunt gebruiken in combinatie met andere producten en andere kleuren oogschaduws.

swatches radiance & glimmer

De Luminzing Face Powders zijn fijner van textuur vind ik, de shimmers erin zijn heel wat fijner dan in de oogschaduws en dat maakt dat ze beter te verdelen zijn over de huid. Ik kan je echter wel aanraden ze even goed in de huid te blenden, dan ben je het poederige effect wat kwijt en krijg je een prachtige glans op je wangen! Hieronder heb ik Radiance aangebracht, die ietsje meer roze is dan Glimmer. Mooi effect toch?

Nog even in close-up, Radiance is een mooie kleur voor mijn huid! Ik draag op mijn lippen MAC Viva Glam Miley 2 over Redd lippencil en een beetje Viva Glam Miley 2 lipglass.

 

Hou je van een subtiele make-up en vind je het vooral mooi om te spelen met licht op de huid, dan is zo'n palette toch wel heel mooi om te hebben! Sommige oogschaduwpalettes missen weleens een mooie highlighter en dan kun je die prima combineren met één van de eye colour uit dit palette. Het is dus vooral fijn om te combineren met andere producten, anders is het misschien een beetje aan de saaie kant. Kortom, ik zou het niet direct een musthave willen noemen, maar als je specifiek op zoek bent naar een aantal fijne, mooie highlighters in subtiele tinten, dan is dit palette best een aanrader door de mooie combinatie van poeders.

Dit Laura Mercier Candleglow Luminizing Palette kost EUR 55,00 en is te koop bij de Laura Mercier counters in De Bijenkorf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar ook in de winkels van Skins. Online zie ik het in Nederland niet, maar je kunt het nog wel bestellen bij Sephora.com voor $ 58,00 (plus tax & verzendkosten).

 

Is zo'n highlighter palette iets voor jou? Ken je de producten van Laura Mercier inmiddels al?

Deel dit artikel
Back to top