Reviews

MAC Ellie Goulding collectie - review, swatches & look

Gisteren stonden opeens de nieuwste collecties van MAC in hun webshop, ook die van Ellie Goulding! Het blijft altijd een verrassing wanneer de collecties online komen en dus was ik een beetje laat met mijn review...sorry daarvoor! Gelukkig hebben de fans van Ellie Goulding nog wel een kans de producten te scoren, de collectie komt zaterdag 9 januari 2016 alsnog in de MAC counters en winkels te liggen. Kijk je even mee naar mijn review van een aantal producten? Ik vind het een mooie collectie!

een deel van de MAC Ellie Goulding collectie (alle informatie vind je in dit artikel), de verpakkingen zijn glanzend zwart en voorzien van het logo van Ellie (denk ik althans) in roze-goud. 

 

MAC Halcyon Nights palette EUR 43,00 met daarin Starry eye eyeshadow cream, You my everything, Hanging on & Saddle eyeshadows en This love Cream Colour Base

v.l.n.r. swatches Starry eyed, You my everthing, Saddle & Hanging on

You my everything & saddle oogschaduws zijn mat en zijn mooi om te gebruiken in de arcadeboog en het buitenste deel van het ooglid, ze zijn goed gepigmenteerd en laten zich redelijk blenden. De Starry eye eyeshadow cream is meer een topcoat dan een dekkende kleur, ik had zelf liever een lichte satijnen oogschaduw gezien in het palette, Hangin' on is een mooie paars-bruine tint die iedere look wat donkerder kan maken. Ik heb de oogschaduws hierboven allemaal gebruikt, samen met de Diorshow eyeliner en de Benefit RollerLash mascara.

Als je de oogschaduws opzij schuift komt de Cream Colour Base This love tevoorschijn, een roze/oranje transparante creme met een zachte glans. Je kunt de Cream Colour Base gebruiken als (subtiele) highlighter of ook wel als glowy blush als je een lichtere huid hebt. Op mijn huid valt de kleur een beetje weg en zie je alleen de vrij subtiele glans. Je kunt de CCB ook gebruiken als highlighter onder je wenkbrauwen bijvoorbeeld.

zo ziet de kleur eruit, niet heel opvallend en ook niet heel glanzend, maar wel prima als redelijk subtiele highlighter zonder echte glitters.

 

MAC Ellie Goulding I'll hold my breath blush duo EUR 28,00

swatches MAC Cream Colour base This love & powder blush duo I'll hold my breath

In oktober 2013 bracht MAC de Rihanna hearts MAC collectie uit met daarin het Powder Blush duo Hibiscus Kiss met daarin een matte neutrale bronzer en koele koraalkleurige blush. Dit blushduo lijkt daar wel heel erg op, alleen wordt de kleur juist omschreven als een medium, warme brons en een roze/perzik blush.  Gek genoeg lijkt het duo van Rihanna's collectie op de foto's juist wat warmer van kleur....ik moet deze eigenlijk eens even gaan opzoeken. Maar het is in elk geval geen exacte dupe!

MAC Hibiscus Kiss Blush duo (uit 2013, maakt geen deel uit van deze collectie!!)

swatches Hibiscus Kiss

De lipproducten uit deze collectie vind ik prachtig, ik hou altijd wel van dit soort peachy, neutrale en vooral flatterende tinten. Echt opvallend zijn de lipproducten niet te noemen, maar wel meer dan draagbaar! Mijn favoriet is de Plushglass Goodness Gracious die mijn lippen lekker vol en glad maken, dat komt doordat er iets inzit die je lippen wat "plumbt" ofwel voller maakt. Verwacht geen wonderen, maar je merkt het wel een beetje als je de lipgloss aanbrengt!

v.l.n.r. MAC Patentpolish lip pencil Revved, lipstick Only you & plushglass Goodness gracious

swatch MAC Patentpolish lip pencil Revved EUR 23,00 - een warme perziktint die vrij transparant blijft maar toch wel genoeg kleur geeft, voelt fijn aan maar blijft niet zolang zitten.

swatch MAC lipstick Only you EUR 23,00 - een mooie, frisse koraaltint die goed dekt, comfortabel draagt en best redelijk goed blijft zitten, deze kleur zal echt iedereen staan!

swatch MAC lipstick Only you EUR 23,00 & plushglass Goodness gracious EUR 21,00 - Goodness Gracious is een warme roze/perzik gloss die prima combineert met Only You, het effect is wat meer cremig en mijn lippen lijken gladder. Ook los is Goodness Gracious mooi, maar een spectaculaire kleur krijgen mijn lippen er niet van.

Nog even een foto van de complete look, ik draag hier de laatste combinatie op mijn lippen, dus met de Goodness Gracious plushglass. Op mijn wangen draag ik het blushduo, de bronzer zit onder mijn jukbeenderen, de blush erop en bovenop de blush heb ik met mijn vingers wat This love CCB gedept en die zit ook op mijn neus.....

Ik laat ook nog even een andere foto zien, deze is met mijn iphone gemaakt en daarmee komen de kleuren wat warmer over, dit is dus een typische "Debbie" look en daarom ben ik absoluut fan van deze collectie. 

Op zich ben ik eigenlijk over alle producten best enthousiast, de producten zijn kwalitatief goed, de kleuren vind ik heel mooi en ik hou van de speciale verpakkingen. Misschien zijn de kleuren niet heel extreem vernieuwend, ze zijn wel erg mooi en flatteren heel veel huidstinten, behalve misschien echt donkere huidstinten.

 

Momenteel staat vrijwel de gehele Ellie Goulding collectie nog in de webshop van MAC, www.maccosmetics.nl, ook de producten die je in deze review hebt gezien!  Vergeet ook niet dat aanstaande zaterdag 9 januari 2016 de MAC Ellie Goulding collectie officieel te vinden zal zijn bij de MAC counters in De Bijenkorf en Douglas, alsook in hun winkels (datum altijd onder voorbehoud).

Wil je nu toch nog iets van deze collectie kopen, dan kan ik je alleen maar aanraden om op tijd naar de winkels te gaan. De collectie is volgens mij ook nog niet verschenen in de webshop van De Bijenkorf en Douglas, daar heb je dus ook nog kans, maar hou dat wel goed in de gaten, voor je het weet is alles alweer weg.

 

Succes met shoppen! Op welke producten heb jij je oog laten vallen?

Deel dit artikel
Back to top