Reviews

MAC Flamingo Park collectie - swatches & review

Roze make-up past niet zo goed bij mij, de hele kleur roze eigenlijk niet. Als je in mijn huis rondkijkt, zul je amper iets in de kleur roze aantreffen, het is simpelweg geen "Debbie" kleur. Daarom was de Flamingo Park collectie van MAC ook best een uitdaging voor me, want heel spannend vond ik de collectie niet. Toch heb ik wel een paar mooie items kunnen reviewen en ben ik toch weer overtuigd : ik moet vaker roze lipstick dragen! Kijk je even mee?

MAC Flamingo park collectie, lees er in dit artikel meer over.

MAC Beauty Powder Sunny Surprise - soft peach EUR 22,50

Dit is een fijn gemalen poeder die je over je hele gezicht kunt aanbrengen om de huid wat te matteren en van een vleugje kleur te voorzien. Je zou de Beauty Powder ook als blush kunnen gebruiken als je een lichte huid hebt, de poeder is wel wat subtiel, maar dat kan natuurlijk ook mooi zijn. Ik breng de beauty powder met een grote poederkwast aan over mijn hele huid.

swatch MAC beauty powder Sunny Surprise

links zonder en rechts met Sunny Surprise - mijn huid heeft iets meer kleur gekregen, maar het effect is wel mooi subtiel. 

MAC eyeshadows Bird's eye view en Flock & Roll EUR 17,50

Jammer genoeg werd het oogschaduwpalette uit deze collectie niet in Nederland uitgebracht, maar blijkbaar wel een selectie van roze oogschaduws. Dat was ook een beetje een verrassing voor mij, maar ik denk dat de fans hier altijd wel blij mee zijn, hoe meer MAC hoe beter toch?

De oogschaduws die ik je kan laten zien zijn beide behoorlijk gepigmenteerd, zelfs Flock & Roll is heel goed van kleur (al is die natuurlijk wel licht). Volgens mij hebben ze een satijnen finish, ze zijn zacht maar wel stevig in de pan gedrukt, daardoor ook lekker zuinig in gebruik. Ik heb Flock & Roll in de foto's hieronder toegevoegd aan mijn neutrale ooglook, de roze kleur maakt het geheel wat frisser en helderer, het is dus niet zo gek om i.p.v. beige eens lichtroze te gebruiken...dat staat mij zelfs prima.

swatch Flock & Roll en Bird's eye view

links zonder en rechts met Flock & roll

MAC Cremesheen glass Such sweeties & Sweet Tooth EUR 21,00

Cremesheen glasses zijn zachte lipglosses die niet plakken, mooi glanzen en een subtiele kleur geven, je kunt ze apart gebruiken of over een lipstick. Er zitten geen glitters of andere effecten in deze glosses, ze geven gewoon puur glans en voelen lekker aan op je lippen. De kleuren zijn wel erg subtiel, al vind ik Sweet Tooth wel heel schattig, Such sweeties is voor mij echt iets te licht, dat doet niet zoveel voor mij.

MAC lipstick Flocking Fabulous & Be Silly EUR 19,50

De lipsticks die ik heb getest zijn weer een stuk pittiger van kleur, Flocking Fabulous is een behoorlijk heftige koraalkleur die gecombineerd is met roze. Op de foto vind ik de kleur minder heftig dan in het echt, ik vind het vooral een mooi kleurtje voor mooie zonnige dagen!. De finish is cremesheen, dat is een cremige finish die iets minder dekkend is dan een een satijnen finish, iets minder heftig dus en wat meer glans.

Be Silly is een matte, felroze lipstick met koele ondertoon die heel soepel aanbrengt en totaal niet droog aanvoelt, heel prettig om te dragen, makkelijk om aan te brengen en lekker langhoudend. Ik dacht eigenlijk dat MAC deze kleur lipstick weleens vaker had uitgebracht, maar ik was in de war met Silly....die is dus weleens eerder uitgebracht maar dat was wel een andere kleur. Be Silly vind ik geen unieke kleur, ik denk dat er in de vaste collectie van MAC best soortgelijke kleuren te vinden zijn als je deze niet kunt bemachtingen.

v.l.n.r. MAC Cremesheen glass Such sweeties en Sweet Tooth + MAC lipstick Flocking Fabulous en Be Silly

MAC Cremesheen glass Such sweeties - pastel baby pink 

MAC Cremesheen glass Sweet Tooth - warm mid-tone pink 

MAC lipstick Flocking Fabulous - bright coral-red cremesheen 

MAC lipstick Be Silly - hot fuchsia pink

 

Roze is nog steeds niet echt mijn ding, maar zo'n fuchsia lipstick is toch wel weer heel cool en ook eens wat anders dan een fel rode lipstick. Roze is meer "edgy" misschien, zeker als je het combineert met een stoere ooglook. Maar je ziet dat het ook prima kan met een neutrale ooglook (gemaakt met het NARS L'Amour toujours l'amour palette). Flocking Fabulous is een kleurtje dat ik bewaar voor mooie zonnige dagen, die kan weer mooi bij een warmere make-up look.

De Cremesheen glasses horen niet bij mijn favoriete producten van MAC, maar zijn in de praktijk wel fijn en plakken niet. Je moet alleen wel van lipgloss houden :-) Jammer genoeg heb ik geen blushes ontvangen om te reviewen, maar ik heb mijn oog wel laten vallen op Oh My!, misschien moet ik die toch nog even bestellen?

 

De MAC Flamingo Park collectie is vanaf vandaag te koop bij de MAC counters en is online ook al te koop bij o.a. De Bijenkorf, Douglas en de online shop van MAC. Bekijk de collectie vooral even als je nog op zoek bent naar een mooie blush of lipstick, er zitten fijne kleuren bij!

Deel dit artikel
Back to top