Blogs & Editorial

Video gamen met Sem : LEGO Dimensions voor Xbox One

Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik twee (grote) kids heb, dochter Bo van 19 jaar en zoon Sem van 12 jaar. Ze hebben beide eigenlijk exact dezelfde hobby : gamen op de (spel)computer. Het is zelfs zo dat Bo er haar werk van gemaakt heeft, ze heeft een goedlopend game-kanaal op Youtube samen met haar beste vriend. Sem doet dat (nog) niet, maar wie weet wat de toekomst brengt? Waar zouden we toch zijn zonder leuke video games? Sem heeft een goede tip voor jullie kids : LEGO Dimensions.

Sem's verzameling LEGO games

Doordat Bo 6 jaar ouder is dan Sem, is Sem echt grootgebracht met videogames, volgens mij speelde hij zijn eerste game toen hij twee jaar was! Dat krijg je met een oudere zus, al vond hij niet alle spellen van Bo even leuk, jongens spelen toch weer andere games. Sem is al heel lang fan van de games van LEGO, het merk dat we allemaal wel kennen van de bouwblokjes! Hun games zijn echt zo leuk, vooral omdat ze in de meeste gevallen gekoppeld zijn aan bekende films als Star Wars, Lord of the Rings, Harry Potter, Batman, Marvel, Pirates of the Carribean of Jurrasic World.

 

Ik ken de spellen allemaal heel goed, zeker toen Sem klein was speelden we heel vaak samen, want ook ik ben gek op leuke games. Maar ik hou dan weer niet van geweldadige spellen, ik hou het liever wat luchtiger en daarom zijn de spellen van LEGO juist zo leuk. Ze zijn nl. niet kinderachtig, want er moet best in "gevochten" worden en je moet best ingewikkelde dingen doen, maar omdat het LEGO poppetjes en blokjes zijn, blijft het speelgoed en komt het ook wat minder heftig binnen. Goed om te weten als je liever niet wilt dat je kinderen geweldadige games spelen. De nieuwste game is LEGO Dimenions:

LEGO® DimensionsTM is een nieuwe entertainment ervaring waarbij spelers hun verbeelding nog meer aanspreken dan met traditioneel gamen. De game combineert het fysieke bouwen met LEGO stenen met interactieve console gameplay. Voor de eerste keer in een LEGO videogame komen 14 iconische entertainmentmerken en franchises samen in een spannend avontuur: DC Comics, The Lord of the RingsTM, The LEGO Movie, LEGO NinjagoTM, Back to the FutureTM, The Wizard of OzTM, Scooby-Doo! TM, LEGO Legends of ChimaTM, Doctor Who, Jurassic WorldTM, GhostbustersTM, The SimpsonsTM, PortalTM en Midway ArcadeTM. In het verhaal van de game duikt plotseling een mysterieuze en krachtige vortex op, die personages uit diverse LEGO werelden meesleurt. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex. Algauw bevinden zij zich op een reis door onverwachte werelden en werken ze samen met onwaarschijnlijke bondgenoten om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

De game is verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo's Wii UTM systeem.

Grappig, de fans van Once upon a time roepen waarschijnlijk direct "Zelena" bij het zien van deze screenshot. Maar het is de gemene heks uit The Wizard of Oz, een van de personages in LEGO Dimensions.

Dinosaurussen die tussen de elven uit Lord of the Rings ronlopen, dat kan ook gewoon bij LEGO Dimensions. Eigenlijk kan bijna alles wel, als je je fantasie maar de vrije loop laat!

In de startverpakking vind je alles wat je nodig hebt om het spel te spelen, natuurlijk heb je nog wel een gameconsole nodig, Sem speelt momenteel op de Xbox One.

Wie LEGO kent weet dat je moet bouwen en dat is ook zo bij LEGO Dimensions, zelfs om het spel te gaan spelen moet je even aan het bouwen. Je bouwt het portaal, waardoor de personages in het spel terecht komen. Ja, dat zijn de poppetjes die je hier ziet, ieder personage heeft een andere specialiteit en daarom moet je weleens switchen tussen poppetjes. Voor Sem heb ik het uitbreidingspakket van Dr. Who gekocht, hij is een groot fan!

Er zijn nog veel meer uitbreidingspakketten en er komen er ook steeds meer bij! Dat is natuurlijk wel leuk, want zo kunnen de kids (of de ouders) met hun favoriete personages spelen en breidt het spel zich ook steeds verder uit. Bij iedere uitbreidingspakket krijg je ook een nieuw hoofdstuk in het spel met verschillende levels.  Het spel uitspelen duurt dus wel even en is behoorlijk uitdagend! Gelukkig zijn er gamers op YouTube die je eventueel kunnen helpen als je vast zit in een level...dat gebeurt weleens!

Als moeder van twee gamende kids kan ik jullie absoluut alle spellen van LEGO aanraden, ze zijn leuk, leerzaam, entertainend en grappig om te spelen. Ik heb er altijd enorm van genoten en zie dat mijn kleine neefjes ook al groot fan zijn. Evan is zes jaar en komt graag bij Sem gamen, zo'n grote neef is natuurlijk altijd handig als je een level wilt halen.

 

Meer informatie over LEGO Dimensions vind je hier: http://www.intertoys.nl/content/LEGODimensions

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Warner Bros . Interactive Entertainment

Zijn jullie kids ook gamers? Welke spellen vinden zij het leukste? Kennen jullie de spellen van LEGO ook al?

Deel dit artikel
Back to top