Reviews

MAC Future M.A.C. collectie - review & swatches

De Mineralize Skinfinishes van MAC hebben we al in veel soorten en maten gezien, ik spaar ze zelf al heel wat jaren en koester ze allemaal. De nieuwste beauty is Otherearthly, een MSF die bestaat uit 3 verschillende kleuren waarmee je zelf een beetje kunt contouren. Kijk even mee naar mijn review van de Future M.A.C. collectie, met uiteraard swatches.

Een deel van de Future M.A.C. collectie - meer informatie over alle producten vind je in dit artikel.

MAC Mineralize Skinfinish Otherearthly

Deze MSF bestaat uit 3 kleuren: brons, zachtroze en zilver, alle kleuren hebben een prachtige glans en de zilveren kleur bevat iets meer fijne glitters. Het poeder is op de huid lekker zacht, maar zit wel stevig in de pan, waardoor het niet te snel los laat. Je kunt de kleuren prima apart gebruiken, de bronzen kleur kun je gebruiken om te contouren maar je kunt de poeders ook mengen om over je hele gezicht te gebruiken.

swatches MAC Mineralize Skinfinish Otherearthly

MAC Mineralize eye shadow X 4 Full Orbit

De mineralize oogschaduwpalettes zijn behoorlijk verbeterd te laatste tijd, ook deze combinatie is weer heel mooi en prettig in gebruik. De oogschaduws zijn zacht, prima gepigmenteerd en blijven goed zitten, ze hebben een mooie glans maar geen glitters. Ze geven geen fall out, blenden redelijk en laten zich makkelijk aanbrengen. Ik vind de kleurencombinatie van Full Orbiit een beetje aan de koele kant voor mij, maar bij de juiste combinatie van blush, lipstick en kleding kies ik toch af en toe voor een koelere combinatie zoals deze.

swatches MAC Mineralize eye shadow X 4 Full Orbit

MAC Mineralize Lipstick Ionized & Cybernaut

Ik ben nooit een groot fan geweest van de Mineralize lipsticks, ik vind ze meestal te transparant en vind dat ze niet zo goed blijven zitten. Ik kies dus zelf liefst voor de gewone MAC lipsticks. Maar goed, als je juist liever kiest voor een lichtere, minder gepigmenteerde formule, dan zit je wel goed met deze verzorgende lipsticks. De kleuren van de lipsticks die ik binnenkreeg zijn niet mijn ding, de grijze Cybernaut staat echt niet en ook de lichtroze Cybernaut is te licht voor mij. Geen fan dus...

MAC Mineralize Glass The Zone & Telegenius

Deze lipglosses vind ik dan wel weer fijner dan de "normale" lipglosses van MAC, omdat ze minder plakkerig zijn en fijner aanvoelen op mijn lippen. De kleurtjes zijn natuurlijk wel erg transparant en bevatten wat fijne glitters, die je niet voelt, de geur van de lipglasses is heerlijk, love vanille. Ik combineer de laatste tijd vaker lipgloss met een mooie dekkende lippencil, zo kun je fijne, persoonlijke combinaties maken. Kijk maar naar de foto van Soar & The Zone.

swatches MAC Mineralize Lipstick Ionized, Cybernaut, Mineralize Glass The Zone & Telegenius

MAC lip pencil Soar & Mineralize lipglass The Zone

MAC Lustre Drops Pink rebel

Ben je niet zo'n fan van poederige highlighter, bijvoorbeeld omdat je een droge huid hebt. Dan is het een goed idee om een vloeibare highlighter te kiezen en dan zijn de Lustre Drops van MAC zeker aanraders. Het is een piepklein flesje (er zit maar 18 ml in) met een heel smalle opening, waardoor je de lichte, niet vette highlighter goed kunt doseren. Breng een beetje aan op de huid en verdeel het met een duo fibre kwast (ik gebruikte de 188), het effect is prachtig. Pink Rebel doet mij behoorlijk denken aan NARS Orgasm, echt een heel mooie kleur die iedereen staat.

 

Misschien is de Future M.A.C. collectie je wel een beetje ontgaan tussen al het collectie geweld bij MAC. Maar het is misschien toch wel even de moeite waard om te gaan kijken bij de MAC counters in Douglas, daar ligt de collectie exclusief in de winkels (is ook online bij MAC te koop). Naast de bovenstaande producten is er nog een mooie MSF (Warm Rose), twee mooie blushes en de Lustredrops in Barbados Girl in de collectie te vinden die erg mooi zijn. Die laatste maakte in 2013 ook deel uit van de Rihanna hearts MAC summer collectie, loved it!

 

Heb jij toevallig als iets gekocht uit deze collectie? Of staat er nog iets op je wensenlijstje misschien?

Deel dit artikel
Back to top